Je hebt een heerlijke camping en beheert het met liefde, maar wat komt er veel bij kijken he? Je bent bijna elke dag in touw en staat klaar voor jouw bezoekers. Het terrein onderhouden, de receptie bemannen, teamleden aansturen, de administratie en oja…de marketing. Bij dat laatste kom ik je helpen! Ik ben contentmarketeer en door mijn ervaring in de kampeerbranche weet ik heel goed hoe we zorgen dat er leuke bezoekers naar jouw camping komen. Niet (alleen) via deze site, maar ook volledig voor jouw eigen camping. Ik zorg voor leuke websiteteksten, social media, vormgeving en andere marketingacties. Ik ben namelijk dol op marketing voor campings, het is mijn expertise en dat scheelt jou veel tijd! No-nonsense, niet ingewikkeld. Wel effectief.

acsi kleine campings ervaring
Aan het werk in Zweden! Daar bezoek ik verschillende kleine campings voor een review.

Marketing voor campings

Vanuit mijn ervaring bij I love kamperen weet ik inmiddels heel goed hoe kampeerders zoeken naar hun volgende camping. Ik bezoek veel campings en spreek dan uitvoerig met de eigenaren. Bij kleinere campings hoor ik dat de marketing best een uitdaging is. Er is veel concurrentie en je bent soms afhankelijk geworden van de grotere boekingssites. Dat werkt wel, maar dat vraagt ook wel om budget en je hebt het helemaal niet in eigen hand. Liever heb je je eigen zaken óók op orde zodat je zelf leuke bezoekers trekt. Marketing is een vak en je kunt ook niet alles weten, de ontwikkelingen gaan razendsnel…. Na 15 jaar ervaring bij grote bedrijven (ik volgde mijn HBO studie op dat vlak en ben na mijn studie direct het vak in gegaan) nam ik vorig jaar de sprong om mij volledig te concentreren op mijn eigen bedrijf. Ik werk volledig voor I love kamperen en I love Noord-Holland en mijn fijne opdrachtgevers. Ik kan je helpen bij de volgende onderdelen:

  • Websiteteksten
  • Fotografie voor de camping. Met tekst wordt je gevonden en geef je informatie, met goede foto’s verkoop je de camping. Ik kom zoveel sites tegen die geen recht doen aan de mooie plek die de camping eigenlijk is…zonde! Ik zorg voor veel en goede foto’s, ik weet waar potentiële bezoekers op letten en hoe we beleving op de foto krijgen. Die kun je ook gebruiken voor de vele boekingssites.
  • Video van de camping. Geen dure videoteams voor duizenden euro’s, wel mooie en laagdrempelige videobeelden. Die kun je gebruiken op de site, boekingssites en social media.
  • Blogs. Pakkende verhalen over de camping, de omgeving, nieuws op de camping, jullie medewerkers of andere onderwerpen. Dat vinden bezoekers heerlijk om te lezen én het is goed voor de vindbaarheid van de site.
  • Nieuwsbrieven. Benader je de bezoekers nog nadat ze de camping bezocht hebben? Weet je hoe ze het vonden? Komen ze nog een keer? Een nieuwsbrief is een voordelige manier om in contact te blijven. Moet je hem wel goed schrijven…daar ben ik voor.
  • Social media uitbesteden. Hoe fijn is het dat er altijd iets op social media staat en niet drie dagen wél en dan weer twee weken niks? Ik beheer je kanalen, zorg dat ze consistent zijn. We hebben wel periodiek contact voor de input, want ik geloof alleen in persoonlijke social media en niet in geautomatiseerde plaatjes.
  • Workshops. Ik leer je in een dagdeel meer over bijvoorbeeld Facebook en Instagram, fotografie en websites. Goed voor jou, maar ook leuk voor teamleden zodat ze je kunnen ondersteunen!

Bekijk voor mijn marketingdiensten de site van mijn andere bedrijf: Zuid24 marketing. (en download ook even de gratis social media tips!

Lees meer over mijn marketingdiensten

Freelance marketeer campings

Ik doe dat op freelance basis, je zit niet vast aan een aantal uren maar we kijken naar wat er nodig is en wat je kunt (uit)besteden. Natuurlijk kan ik mijn marketingdiensten combineren met mijn bereik op I love kamperen. Hier lees je meer over een uitgebreide review van jouw camping én reacties van blije campingeigenaren met wie ik al samenwerk!

Mag ik één review alvast met je delen? Ik hoop dat jij binnenkort ook zo blij bent met mijn diensten namelijk…. Deze is van camping De Achterste Hoef:

Op persoonlijk vlak vind ik je een zeer ondernemende vrouw met een warme communicatie en vertrouwd gevoel. Daarnaast weet je professioneel exact waar je het over hebt en ben je een absolute ervaringsdeskundige op het gebied van kamperen in binnen en buitenland. Daarnaast schrijf je goed, verdiep jij je in de camping en omgeving en haal je t mooiste naar boven van dit alles gecombineerd. Een samenwerking om aan te raden!

Gaan we samen meer leuke bezoekers op jouw camping verwelkomen? Bel of mail dan even voor een kennismaking. info@ilovekamperen.nl of 06-24610945.

Ik wil meer weten!