Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Camping Elzenoord – Vrouwenpolder

Zo’n camping waar je je welkom voelt: fijn zijn die he? Ik hou daarvan, dat je begroet wordt, de medewerkers je even naar je plekje brengen of even helpen duwen. Mensen met aandacht. Dat gevoel kreeg ik ook bij camping Elzenoord in het Zeeuwse Vrouwenpolder. Na je verblijf daar weet je ongetwijfeld wie boer Kees is 🙂 Vlak bij zee, van die lekkere grote kampeerplaatsen en ideaal voor kinderen: dit is mijn ervaring bij camping Elzenoord.

camping elzenoord ervaring

Familiecamping in Zeeland

Elzenoord is een kleine camping aan de rand van het populaire dorpje Vrouwenpolder. Je komt aanrijden via een charmante oprijlaan met prachtige oude bomen. Achter de boerderij liggen de kampeervelden. Je kunt kiezen hoeveel ruimte je wil: de grootste (comfort super plus) zijn 214 m2. Eh, wow. Dan kun je een voortent + luifel + skelters + de tafel wel gewoon eens kwijt voor de verandering. En dan kun je ook nog de buren even op de koffie vragen.

camping elzenoord ervaring
Kampeerplekken van 215 m2, dat is weer eens wat anders als die 70 m2 in Italië :-O

Dierenweide en speeltuinen

Voor kinderen is het hier zo leuk: boer Kees bedenkt zelf allerlei activiteiten. Dus doen ze samen een trekkerrace, gaan ze ‘voeren met de boer’ of spelen bij de kikkerpoel. De camping heeft een kleine dierenweide en dat trekt altijd. Althans, bij ons merk ik dat ze graag even bij de geitjes gaan kijken, gewoon leuk. Er zijn speelplaatsjes gemaakt en doordat de camping niet zo groot is, kun je ze redelijk vanaf je ligstoel in de gaten houden.

elzenoord ervaring
Lekker op de trekker

Ontmoet elkaar

Naast de camping ligt een boomgaard met fruitbomen. In het voorjaar moet het hier geweldig zijn: al die bomen in de bloesem! In de lente wordt ook een boomgaardpicknick georganiseerd, dus als je dan in de buurt bent is dat leuk om mee te nemen. Wat ik handig vind (zeker bij slechter weer) is dat er een grote binnenruimte is waar je even een boek kunt lenen uit de minibieb, kunt koken en kunt eten met anderen. Voor kinderen is hier ook weer een speciale ‘zolder’ ingericht.

elzenoord boomgaard
Bloesem en later fruit: de boomgaard is een mooie toevoeging aan de camping

Kamperen in Zeeland

De camping ligt 1 kilometer van het strand, dat kun je dus gewoon fietsen. Of wat, gooi de bolderkar vol en loop even. In het dorpje haal je verse broodjes en zijn allerlei restaurantjes waar je ’s avonds gezellig op een terrasje kunt zitten. Iets verder weg liggen plaatsen als Domburg, Middelburg en Vlissingen. Binnen een kwartier sta je bij deltapark Neeltje Jans en ik vind het Arsenaal in Vlissingen ook wel een aanrader met kinderen.

Maar wát maakt Elzenoord nu zo speciaal? Ik denk dat het een combinatie is van de uitstraling van het terrein, de ligging in Zeeland en de liefde van Kees voor zijn camping. Samen met zijn team zorgt Kees er voor dat iedereen het hier naar zijn zin heeft. En dat voel je! Er zijn trouwens ook een aantal huisjes beschikbaar, zodat vrienden zonder kampeerambities ook mee kunnen.

Heb jij ook ervaring met camping Elzenoord in Zeeland? Deel het hieronder of met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina.

I love kamperen