Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Ervaring camping de Bongerd Tuitjenhorn

Naam: Camping de Bongerdbongerd_logo
Plaats/Land: Tuitjenhorn, Nederland
Categorie: Gezinscamping
Aantal sterren: 5
Wat vinden ze er zelf van:
Ons mooie Campingpark de Bongerd is gelegen in het prachtige Noord-Hollandse Tuitjenhorn. Met onze topsfeer en persoonlijke service is het ons doel om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen. U zult versteld staan van Vleghel de Egel die samen met zijn buurman Koning Pa-Radijs van de Holle Bolle Boom ervoor zorgen dat u kunt gaan genieten van een onvergetelijke vakantie!
En is dat ook zo: Ja!
Applaus voor: Heel verzorgde camping en aan de details is gedacht
Dit was minder: Ik kan maar 1 ding bedenken: beperkte douchetijd van 5 minuten. Maar als dat alles is….

In augustus 2014 onze vakantie doorgebracht op Camping de Bongerd. Voor ons niet te ver en dat is wel zo fijn als je net je eerste caravannetje hebt en nog veel moet leren. We waren er in 40 minuten en dat is toch wat anders dan lekker twee dagen rijden. Hier lees je onze ervaring met camping de Bongerd! 

Ervaring camping de Bongerd Tuitjenhorn

De Bongerd staat al jaren in de top van de Nederlandse campings. Het is een vijfsterrencamping, voorzien van alle gemakken. Camping de Bongerd ligt op 1 terrein met Holle Bolle Boom, wat weer bestaat uit een buitenspeeltuin, een binnenspeelparadijs en een binnenzwembad. Op de camping is tevens een ‘spetterbad’, leuk voor de kleinsten en een zwembad met grote glijbaan. Als campinggast heb je (afhankelijk van je soort boeking) onbeperkt toegang tot al deze faciliteiten. Toegang krijg je met je vingerafdruk, geen gedoe met pasjes of armbandjes.

20140824-212637-77197414.jpg
Entree

Animatie op de camping

Bij aankomst stonden Vleghel (de Egel, de mascotte van het animatieprogramma) en vrienden ons op te wachten, toch een fijn welkom. Onze kinderen zaten schreeuwend in de auto omdat ze aangeklede beesten doodeng vinden, maar daar kon Vleghel niks aan doen.

20140824-211642-76602349.jpg
Elke week een programma propvol activiteiten.

Er is een winkeltje met een vrij uitgebreid assortiment voor een campingwinkel. Ook is er een standaard snackbar en een leuk restaurant met naast de bekende pannenkoeken en patat ook echt fijne gerechten voor volwassenen. Ook kun je terecht voor een goed a la carte diner bij De Stamboom, hier zijn wij niet geweest.

20140824-212942-77382766.jpg
De winkel ‘GRinkel’ met lekkere verse BRoodjes.

Wat is er zo bijzonder?
Door de toegang tot De Holle Bolle Boom heb je dagelijks een zeer uitgebreide keuze om te spelen met de kinderen. Ook bij slecht weer kun je goed terecht. Dat vind ik belangrijk, want in Nederland kun je rekenen op altijd wel wat mindere dagen.

Alles is gericht op kinderen en dat is voor ouders ook heel fijn. Er is een uitgebreid animatieprogramma in de schoolvakanties. Wel echt gericht op jongere kinderen, vanaf een jaar of 10 wordt het minder interessant denk ik.

De campingplaatsen:
Het kampeergedeelte heeft ruime velden met niet-afgebakende plaatsen. Op veel velden is een klein speeltuintje, zodat je je kind vaak vanaf je voortent in de gaten kunt houden. De ondergrond is gras, maar veel plaatsen hebben een schelpenmengsel. Wij hadden een aantal dagen veel regen, maar door het schelpenmengsel bleef de grond onder de voortent goed droog. Niet soppen! Ik haat soppende voeten. Iewl. Ook de velden waren redelijk snel weer droog.

Door de niet-afgebakende plekken is er niet veel privacy.

20140824-210826-76106652.jpg de ingang naar de kampeerplekken.

Het is mogelijk bij de boeking een voorkeur aan te geven. Kijk hierbij naar je eigen wensen qua aantal plekken per veld. Wij kozen een plekje op een veld met 8 plaatsen, aan de buitenzijde (uitzicht op vrolijke paarden). Hier loopt ook de hondenuitlaatstrook langs. (en ook daar ruim je hondenpoep gewoon op, elke hondenbezitter was daar heel netjes in). In het midden van de camping is een grote diepe speelvijver, wij kozen ervoor zo ver mogelijk daarvandaan te staan omdat onze kinderen nog geen zwemdiploma hebben en graag zelf rondrennen.

Naast het kampeergedeelte is er ook een groot gedeelte met stacaravans. Een aantal daarvan zijn te huur. De camping verhuurt er zelf een paar, maar ook op Marktplaats kwam ik er veel tegen die particulier verhuurd worden.

Sanitair:
De gebouwen worden meerdere keren per dag schoongemaakt door heel ijverige dames. Schoon dus! Maar, er zijn veel kleine kinderen die zelf naar het toilet kunnen en deze soms niet schoon achterlaten. Ons kind heeft er ook een handje van en ik liep daarom altijd met hem mee. Geen natte billen voor de volgende bezoeker 🙂

20140824-211249-76369974.jpg
Babybadjes
Speciale pluspunten voor het kleinste kindjes gedeelte: er zijn ingebouwde babybadjes met omkleedkussens. Heel fijn en comfortabel. Ik was erg te spreken over de verhoogde kinderdouches: als ouder kun je je kind op eigen hoogte helpen met douchen: niet eeuwig bukken. Dat wil ik thuis ook!

20140824-211129-76289625.jpg
Kinderdouches op een verhoging

Waren er ook minpunten?
De douches zijn ingesteld op maximaal 5 minuten.  Ik moest me telkens haasten en de douche meerdere keren even uitzetten om even mijn haren in te soppen, anders heb ik simpelweg te weinig tijd. Dat mag van mij echt langer of anders. Deze beperking geldt overigens alleen bij de ‘volwassen’douches, de kinderdouche-op-verhoging en de babybadjes hebben deze beperking niet.

20140824-211404-76444470.jpg
5 minuten douchen op een vijfsterrencamping, ik vind er wat van.

Op regenachtige dagen in vakanties is het bomvol in de binnenspeelruimte en zwembad. Moet je tegen kunnen.

20140824-212511-77111669.jpg
Holle Bolle Binnen-tijdens een rustige dag

20140824-213135-77495730.jpg
Overal appelbomen op de camping! Het terrein was ooit een appelboomgaard.

Tips in de omgeving
In zo’n 20 minuten ben je aan de kust. Plaatsjes als Petten, Callantsoog en St. Maartenszee zijn erg gezellig. In de zomer is er wekelijks ergens braderie of zomermarkt. Opvallend zijn de vele kofferbakmarkten in de buurt, ik hou er van! Deze site kan je meer vertellen over data en locaties van de markten.

Echte ‘must-do’ is wat mij betreft attractiepark de Goudvis in St. Maartenszee. Een enorme buitenspeeltuin mét indoorgedeelte. Mijn kinderen van 1 en 4 kwamen met rode wangen glimmend enthousiast terug aan het einde van de dag.

Leuk spelen kan ook bij camping de Watersnip. Vlei je op het fijne terras met een koffie en aanschouw het klim- en klauterwerk van de kids in het imposante speelding van de Watersnip.

Een keer leuk shoppen kan in Schagen. Prima winkelcentrum, leuke winkels, goede terrassen. Op donderdag is er markt.

I love kamperen