Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Plog camping de Bongerd – aankomen in de regen

3 kwartier rijden is weer eens wat anders dan 2 dagen over een snelweg karren. Hallo, de Bongerd.

Knuffel moet mee!
Beer mee? We kunnen.

Hij had zijn beer en was dus helemaal klaar voor de reis.

De Bongerd snapt het helemaal. In plaats van in een lange rij bij de receptie te staan, staan ze je buiten op te wachten met alle papieren. Ook ‘Vleghel de Egel’ kwam al even handje geven, maar geheel naar Horstmantraditie vindt Lenny aangeklede grote poppen doodeng.

Iemand fietst keurig met je mee naar de plek. Het zijn die kleine dingen.

Aankomen, modderschuit op zijn plek trekken en zodra we de stokken van de voortent pakten kwamen er ineens donkere wolken. Symbolisch, leuk! Op volle snelheid de voortent er aan gebouwd en door de hulp van de deskundigen stond ie net op tijd. Plensen! Waarom?!

Let it rain
Nu al regen

Hm. We weten nu wel dat de tent waterdicht is. Ook wat waard.

Een emmertje water halen
Lief he

Het werd ook weer droog dus we konden verder met installeren. Hier haalt de opperkampeerdummie een jerrycan water bij het washok. Want hij wist niet dat er gewoon een kraan naast de caravan staat. U moet het zo zien: hij leert elke dag en hij doet zijn best. Echt. Held.

Snackbar op de Bongerd
We starten de vakantie met patatjes

Koken in de caravan was me iets te veel kampeerervaring in 1 dag. Patatjes!

Lekker slapen mannetjes
Moegespeeld…

Terwijl veel kindjes nog uren doorspeelden, stonden die van ons te tollen op hun benen. Slaaptijd! Dat vond ik spannend, Abel is niet de beste slaper en samen in 1 bed is ook heel nieuw. Abel slaapt in een soort tentje op bed. Even keten maar na een half uurtje was het Rust. Wij duiken ook vrij vroeg het mandje in. Vakantie is begonnen!

I love kamperen