Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Onze Hollandse vakantie

Eind augustus, we zijn weer terug van vakantie. Dit jaar plande ik het lekker breed: drie weken weg. We zijn twee weken gewend, maar nu was er de kans om het wat op te rekken. Wat is dat goed bevallen! Op de een of andere manier is juni altijd een drukke werkperiode en ik blijf altijd een beetje na stuiteren in de eerste dagen van de vakantie. Een week extra zorgde echt even voor de rust in hoofd en lijf, we kwamen dan ook super relaxt terug. Dat onthouden we voor volgend jaar. Waar verbleven we?

Op naar het strand!

Op naar Zeeland

Geen lange autoritten voor ons dit keer. Met kleine Puck erbij leek Nederland me een heel goed plan: veelzijdig, dichtbij en bijna te veel keuze in mooie bestemmingen en campings. De eerste week verbleven we ‘daar aan de kust, de Zeeuwse kust’ in Nieuwvliet. Een echte strandsfeer: wakker worden van de meeuwen, zand tussen je tenen en oranje zonsondergangen. Veel reuring met Cadzand, Breskens en Sluis om de hoek. Zoals altijd zijn we weer gaan roadtrippen en hebben de Belgische kust ontdekt met de camper.

Lekker de ruimte overal
Bonus van vakantie in Zeeland: babbelaars 🙂

Wat hébben we een fijne keuze gemaakt door naar camping Zonneweelde te gaan. Een echte familiecamping, gemoedelijk, mooie veldjes en lieve mensen. Tijd voor een review, die hou je snel van me tegoed!

De eerste keer in de camper

In deze eerste week kregen we een unieke kans: we gingen met een camper op pad. Ik had al op vele manieren gekampeerd, maar de camper had ik nog niet ervaren. Ik had eerlijk gezegd vooraf zo mijn bedenkingen, maar ik ben onverwachts verliefd geworden op deze manier van kamperen. De vrijheid van ‘neerzetten en klaar’ is toch wel een van de grootste pluspunten. Met een beetje pijn in ons hart lieten we de Dethleffs Camper na een week weer achter en ik ga uiteraard nog schrijven over onze ervaring (en mijn bedenkingen vooraf).

De Dethleffs Trend. We waren een beetje onder de indruk toen we m voor het eerst zagen en wat hebben we het fijn gehad!
’s ochtends nog een beetje fris, koffie met uitzicht 🙂

En toen 1 dag thuis, op professioneel tempo wassen en drogen 🙂 Want op zaterdag gooiden we alles in de auto, koppelden de caravan aan en we vertrokken naar….Brabant!

En toen…Brabant

Het Brabantse land, wat is het er toch lekker groen en veelzijdig. Na het zand en de uitgerekte stranden vond ik het een leuke afwisseling om de bossen in de duiken. We draaiden de pootjes uit op Camping de Paal in Bergeijk.


Een beleving, heel ander verhaal als de gemoedelijke camping in Zeeland. De kinderen liepen glunderend rond en ik moest éven wennen. Maar wat hebben we er genoten en we hebben zelfs al naar volgend jaar gekeken. Dat wil wat zeggen, dat hebben we nog nooit gedaan! Hoor je later van me.

En als je dan even uit het bos loopt heb je dit midden op de camping. De vrijheid!
Dit vind ik zo lekker aan kamperen: de hele dag buitenspelen, rotzooien, vies worden <3

Naseizoen op de camping

Ken je dat moment dat je na drie weken buitenlucht weer binnen bent? Dat vind ik dus niks. Even wel weer lekker, maar ik word er ook een beetje onrustig van. Dit jaar weer een nieuwe test: we hebben een naseizoenplek geboekt hier in de buurt op camping de Bongerd. Ik begin al te kwispelen bij het idee van alle weekenden buitenspelen, komend weekend gaan we.

Alle reviews komen er natuurlijk aan! Ik hoop dat jullie ook een lekkere vakantie hebben gehad. En als je nog niet klaar bent: in september zijn de prijzen vaak erg gunstig, je bent van harte welkom op veel campings dus geniet nog even! Waarom zou je het niet doen?

I love kamperen