pannenkoek
De lekkerste pannenkoeken bak je op de camping

Het recept voor pannenkoekenbeslag!

Campingrecept: Beslag voor pannenkoeken

Kamperen met kinderen betekent pannenkoeken op de camping. Tenminste bij ons wel. Eén grote bende wordt dat natuurlijk; beslag everywhere, stroop tot aan je ellebogen en dan nog het gestuntel op een tweepittertje of de skottelbraai. Maar het is ook één groot feest. Want één kampeerfamilie aan de pannenkoeken, betekent het hele veld aan de pannenkoeken. Dat P-woord gaat als een lopend vuurtje de camping over. Dus voor iedereen die allerijl nog de benodigde ingrediënten moet inslaan in de campingwinkel, of gewoon zin heeft in een lekkere pannenkoek; het camping pannenkoeken recept voor als je even niet meer weet!

pannenkoeken bakken op de camping

Easy peasy pannenkoekenbeslag

Iedereen kent wel het traditionele recept van melk, bloem, eieren en zout. Altijd voor handen. En als je de stelregel 500 ml melk, 250 gram bloem, 2 eieren en een snufje zout aanhoudt voor vier personen, dan kun je dat vermenigvuldigen tot je genoeg hebt voor de hele camping. Pannenkoekenfeest!

Nog even op een rijtje, voor 4 personen met normale trek:

500 ml melk (mag ook soya, haver, of erwtenmelk natuurlijk)
250 gram bloem
2 eieren
snufje zout

Door elkaar heen klotsen (wel met beleid, want anders klontjes!) en bakken in de pan! 😀

Pannenkoeken zoals in het pannenkoekenrestaurant

Op de camping zijn we meestal niet van die fijnproevers, maar er nog een supersecret alternatief voor pannenkoeken beslag (Lage Vuursche-stijl). Je moet hiervoor wel even naar de winkel, want deze pannenkoeken bak je met cakemeel. Echt waar!

Voor 4 personen met grote trek!

  • een pak cakemeel (meestal 500 gram)
  • 800 ml melk
  • 3 eieren
  • mespuntje zout
  • scheutje slaolie

Doe de cakemeel en het zout in de beslagkom, maak een kuiltje, breek de eieren in het kuiltje.
Voeg de helft van de melk toe en mix dit. Schenk vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de melk erbij en ook een drupje slaolie. Verwarm boter in de pan en bak een pannenkoek!

stapel pannenkoeken en ingredienten

Makkelijk

Je kunt natuurlijk ook een pak kant en klare mix met wat water in een schaal gooien. Of nog heftiger; je koopt van die schudflessen. Je hebt immers vakantie.

Eet smakelijk!

 

I love kamperen