Easy peasy pannenkoekenbeslag
Iedereen kent wel het traditionele recept van melk, bloem, eieren en zout. Altijd voor handen. En als je de stelregel 500 ml melk, 250 gram bloem, 2 eieren en een snufje zout aanhoudt voor vier personen, dan kun je dat vermenigvuldigen tot je genoeg hebt voor de hele camping. Pannenkoekenfeest!
Nog even op een rijtje, voor 4 personen met normale trek:
500 ml melk (mag ook soya, haver, of erwtenmelk natuurlijk)
250 gram bloem
2 eieren
snufje zout
Door elkaar heen klotsen (wel met beleid, want anders klontjes!) en bakken in de pan! 😀
Pannenkoeken zoals in het pannenkoekenrestaurant
Op de camping zijn we meestal niet van die fijnproevers, maar er nog een supersecret alternatief voor pannenkoeken beslag (Lage Vuursche-stijl). Je moet hiervoor wel even naar de winkel, want deze pannenkoeken bak je met cakemeel. Echt waar!
Voor 4 personen met grote trek!
- een pak cakemeel (meestal 500 gram)
- 800 ml melk
- 3 eieren
- mespuntje zout
- scheutje slaolie
Doe de cakemeel en het zout in de beslagkom, maak een kuiltje, breek de eieren in het kuiltje.
Voeg de helft van de melk toe en mix dit. Schenk vervolgens scheutje voor scheutje de rest van de melk erbij en ook een drupje slaolie. Verwarm boter in de pan en bak een pannenkoek!
Makkelijk
Je kunt natuurlijk ook een pak kant en klare mix met wat water in een schaal gooien. Of nog heftiger; je koopt van die schudflessen. Je hebt immers vakantie.
Eet smakelijk!
De nieuwste campings, leukste gadgets, inspiratie en kampeervoorpret