Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Getest: Obelink verstelbare vouwstoel

Lekker zitten op de camping is belangrijk, al heb je misschien niet altijd de ruimte voor zo´n grote, meestal zware standenstoel. Een vouwstoel is dan vaak de compactere en lichtgewichtere optie, maar dat zit dan weer een stuk minder lekker. Niet getreurd! We hebben namelijk de Obelink Outdoor verstelbare vouwstoel ontdekt. Dat is een vouwstoel maar óók een standenstoel. What?! Wij hadden een dergelijke stoel nog niet eerder gezien en daarom mochten we ‘m van Obelink uitgebreid testen op de camping. De conclusie; als je niet zoveel ruimte hebt en dus liever een vouwstoel meeneemt, dan heb je met dit exemplaar toch de voordelen van een standenstoel!

  • Compact opvouwbaar
  • Drie comfortabele standen
  • Handig opbergvak
  • De prijs is voordelig, voor 59,- staat ie voor je tent
  • Is wat stijlvoller dan de standaard campingstoel
  • De stof is op warme dagen mogelijk een beetje zweterig
Vouwstoel ingevouwen
Is het een vouwstoel? Is het een standenstoel? Nee, het is een verstelbare vouwstoel! Opvouwbaar tot een compact pakketje.

Stevige draagtas

De Obelink Outdoor verstelbare vouwstoel komt in een stevige draagtas in dezelfde kleur als de stoel. Er zit een hengsel aan waardoor je ‘m over je schouder kunt dragen. Handig om mee te nemen naar het strand ook! Het sluitkoord is stevig en de stoel gaat makkelijk weer terug in de tas. 

draagtas campingstoel op camping
Keurig stevige draagtas. Hier schiet je niet zomaar met een pootje doorheen.

Effe duwen

De stoel is vrij licht, namelijk 4,2 kilo. Past er dus altijd nog wel bij in de caravan of vouwwagen. Voor de test hebben de kinderen de stoel ook even uitgeklapt en weer ingeklapt en dat ging prima. Waar je wel echt even moet letten is dat je de stang achter de rugleuning stevig naar beneden drukt, zodat de stoel op spanning komt. Doe je dat niet, dan voel je dat direct als je gaat zitten, want dan drukt er een stang hinderlijk in je rug. Als je deze netjes naar beneden duwt, voel je daar overigens helemaal niets meer van. 

achterkant stoel hendel
Met deze ‘hendel’ duw je de stoel in model. Je duwt met wat kracht naar beneden. Je ziet op deze foto ook goed het grote mesh opbergvak.

Vouwstoel met opbergvak

De stoel ziet er mooi uit. De grijze bekleding is stijlvol en de leuningen zijn van hout. Persoonlijk had ik een lichtere kleur hout mooier gevonden bij deze kleur grijs, maar dat is een kwestie van smaak. Het frame is van aluminium. Op de rugleuning zit een handig mesh opbergvak voor tijdschriften, puzzelboekjes of de krant. Of de vliegenmepper. Wat jij wilt. 

Campingstoel standenstoel vouwstoel
Een stijlvolle grijze stof en donkere houten armleuningen.

Drie standenstoel

Tijd voor de de zit-test! De stoel heeft drie standen; een actieve stand, lekker rechtop voor tijdens het eten of je potje yahtzee. Er zijn geen foto’s van, maar er is uitstekend in gezeten tijdens een campingbarbecue. De tweede stand is perfect om lekker lui in te lezen. En dan is er nog de échte chillstand, die in combinatie met iets waar je je voeten op kunt leggen, een prima ‘lig-ervaring’ geeft. Dit komt ook door het feit dat je je hoofd kunt laten rusten. De rugleuning is een stuk hoger dan je normaal bij een vouwstoel gewend bent. Überhaupt geeft deze stoel meer zitcomfort dan je van een vouwstoel gewend bent! 

Vrouw voor voortent op stoel kamperen
Zoals je ziet kun je prima campingopzichtertje spelen in deze stoel. Laura is vrij lang; 182 cm, en kan nog lekker haar hoofd steunen. Dit is in de meest rechtopstaande stand.
Vouwstoel Standenstoel
De stoel wordt hier live versteld! Zoals je kunt zien zijn het drie standen en kunnen ze niet zomaar uit hun stand ‘schieten’.

Het verstellen van deze standen gaat soepel en de stoel voelt stevig als je er op zit. Het draagvermogen van de stoel is 100 kilo. Maar hij is goed getest; er heeft een flinke vent met een kind op schoot in gezeten en dat ging ook goed. 

Vouwstoel standenstoel
Dochter kan de chillstand wel waarderen. Stof wordt ook niet snel vies, want neem voor gemak maar even aan dat die voeten niet al te schoon waren…

Handdoekje bij warme dagen

Het enige nadeel van deze stoel is als je er met een blote rug in zit, dan gaat het een beetje zweten, want de gebruikte stof is niet luchtdoorlatend. Dan is het wel handig om er een handdoekje of sarong overheen te leggen.

Compact en toch relaxed

Wat ons betreft is deze vouwstoel ideaal als je weinig plek hebt of weinig kilo’s kunt meenemen, maar toch af en toe eens lekker achterover wilt leunen. Een ideale stoel voor de beginnende kampeerder. Of juist als comfortabele stoelen voor mensen met een seizoens-plek die soms bezoek krijgen. De stoel kan je netjes opbergen ergens onder een bed of in een hoekje. Persoonlijk vonden we het ook wel een goede optie als relaxstoel voor de kinderen. Net laag genoeg zodat ze lekker aan tafel kunnen zitten, en toch een chill-stoel zoals papa en mama. 

Ben je toch op zoek naar een andere campingstoel? Obelink heeft nog veel meer keuze! Obelink is een grote kampeerwinkel in het oosten van het land waar ze ongeveer alles hebben. Wij gaan erg graag naartoe en combineren het vaak met een kampeertrip of maken er een dagje uit van.
Wij schreven overigens eerder uitgebreid over verschillende  soorten campingstoelen, zodat je kunt kijken wat het beste bij je past! 

verstelbare vouwstoel

I love kamperen