spelletjes op de camping rummikub
Snertweer!! Geen probleem!

Gezellige kaart- en bordspelletjes voor regenachtige dagen op de camping

Spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

Ben je lekker op vakantie, aan het kamperen op je zorgvuldig uitgezochte camping; is het slecht weer! Van slecht weer op de camping worden we meestal niet zo blij, maar inmiddels hebben we wél flink wat ervaring opgedaan met spelletjes voor regenachtige dagen op de camping. We zetten ze even voor je op een rijtje, zodat je tijdens slecht weer op de camping toch nog een gezellige middag hebt!

Campingactiviteiten bij slecht weer

Natuurlijk kan je tijdens slecht weer op de camping je kinderen aan het tekenen, loomen of lego-en zetten. Kan je lekker zelf in je boek blijven lezen. Maar soms is het ook wel gezellig om samen iets te doen. Dus schenk wat drinken in, pak desnoods een schaaltje chips en spelen maar!

Gezellige kaart- en bordspelletjes voor regenachtige dagen op de camping

1. Uno

De onbetwiste campingspelletjes nummer 1 is Uno. Het zal aan de naam liggen 😉 Uno is een kaartspelletje waarbij het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken. Spelers leggen kaarten af die overeenkomen met de kleur of het nummer van de bovenste kaart op de stapel. Speciale actiekaarten voegen extra elementen toe, zoals kaarten laten trekken of de speelrichting veranderen. Het doet ons een beetje denken aan het oer-oude pesten. De eerste speler die al zijn kaarten heeft weggespeeld, wint het spel. Geschikt voor alle leeftijden en ook nog eens ideaal om mee nemen naar het strand, een uitje of in een restaurant.

Uno spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

2. Skip-Bo

Als je van kaartspelletjes zoals Uno houdt, dan is het Skip-Bo ook uitstekend vermaak op de camping. Ook hierbij geldt: zo snel mogelijk al je kaarten kwijtraken! Het doel is om zo snel mogelijk de kaarten in oplopende volgorde op de aflegstapels te plaatsen. Je kunt ook Skip-Bo-kaarten gebruiken om de beurt van een andere speler over te slaan en direct door te gaan naar de volgende speler.

Skip-Bo spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

3. Beverbende

Beverbende is een kaartspelletje geschikt voor de wat jongere spelers, maar ook erg leuk voor grote mensen. Het is een makkelijk uit te leggen spelletje en de potjes duren niet lang. Ideaal voor aanwaaiende camping-vriendjes tijdens slecht weer op de camping. Bij ons is-ie favoriet en zelfs een beetje verslavend.

Beverbende spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

4. Yathzee

Eén van de klassiekers onder de campingspelletjes. Men neme 5 dobbelstenen en een scoreblokje en klaar is je vermaak op de camping! Oorspronkelijk heeft dit spelletje zijn oorsprong op een jacht, maar in de caravan, de tent of camper kan-ie ook prima gespeeld worden!

Yahtzee spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

5. Triominos

Iets zwaarder om mee te nemen is Triominos. Misschien ken je de driehoekige doos nog van vroeger, maar wees niet bang, inmiddels hebben ze een heleboel verschillende reis-edities of compactere versies ontwikkeld. Wij hebben Triominos standaard in een plastic bak in de caravan liggen en we spelen het ook alleen op de camping. Maar dan wel urenlang; wie er als eerste 300, 400 of zelfs 500 punten heeft!

Triominos campingspelletjes

6. Qwixx

Qwixx is de nét even anders, gekleurde versie van Yathzee. Er komt bij dit spel alleen iets meer tactiek kijken, want je moet slim kiezen wat je afkruist op de getallenreeksen op het scoreblok. Maar zelfs kids van een jaar of 6 á 7 kunnen dit prima spelen. Lekker handzaam doosje ook; helemaal kampeerproof!

Qwixx spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

7. Rummikub

Rummikub mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst met leuke spelletjes voor op de camping. Nog steeds worden we warm van binnen als we een stelletje gezellig zien rummikubben onder de luifel 🙂 En het getik van de blokjes in het washandje… brings back memories!

Rummikub spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

8. Halli Galli

Als het echt slecht weer is op de camping, de wind om de tent loeit en de regen op het dak klettert, dan is Halli Galli een prima spel voor op de camping (of doe het overdag bij lekker weer). Want Halli Galli is – althans bij ons – een luidruchtig spelletje. Elke keer als er vijf dezelfde soorten fruit te zien is op de aflegstapel moet je zo snel mogelijk op de bel rammen. Degene die dat als eerste doet krijgt de hele stapel en zit voorlopig niet zonder kaarten. Dus met die bel en het gebrul omdat je nét te laat was, is het een ideale activiteit voor in de voortent als het regent. En bovendien een heel gezellig spelletje.

Halli Galli campingspelletjes

9. Ezelen

Nog een spelletje waarbij je snel moet zijn tijdens een regenachtige dag op de camping: Ezelen. Het doel: vier kaarten van dezelfde kleur krijgen, zodat je één van de ezels kunt pakken. Je krijgt vier kaarten, en jullie schuiven allemaal tegelijk één kaart door naar je buurman. Met de klok mee. Als je vier dezelfde kleurtjes hebt, mag je naar de Ezel grijpen. Jouw medespelers moet dan ook snel een ezeltje te pakken krijgen. En laat er nou nét één ezel minder op tafel staan dan dat er spelers meedoen. Degene die misgrijpt krijgt een ‘E’, vervolgens een ‘Z’, E’, ‘L’. En je wilt natuurlijk niet de ezel zijn. Lekker kort spelletje en bijzonder geschikt voor kinderen. Je kunt het overigens ook spelen met een setje gewone speelkaarten en bierdopjes/legoblokjes/wasknijpers.

Ezelen spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

10. Regenwormen

Regenwormen is niet alleen een heel leuk spelletje voor op de camping, ook is het een hele leuke manier om te oefenen met hoofdrekenen. Twee vliegen in één klap! Het spel is een soort combinatie van Yathzee (geluk en bluf) en Mens erger je niet (stenen stelen van anderen). Degene met de meeste regenwormen wint het spel. Het spelletje blijft spannend tot het eind, want elke beurt kan er weer iets enorm veranderen! Leuk spel voor met kids!

Regenwormen Campingspelletjes

11. Hitster

Soms gaan er ook grote kinderen mee, of misschien heb je wel (vakantie)vrienden met wie je wat uurtjes moet doden tijdens slecht weer op de camping. Bij ons is Hitster groot favoriet. Dit is een muziekspel waarvoor je geen eindeloze muziekkennis nodig hebt. Het gaat namelijk om de liedjes op de juiste plaats op de tijdlijn te plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon waarmee je de QR-code op de kaartjes kan scannen. En als je het met veel mensen speelt (het kan ook in teams) dan heb je wellicht een boxje nodig. Van dit spel wordt je gegarandeerd vrolijk. Het is wel een spel voor wat oudere kinderen. De jonge kids vinden het vaak wel leuk om te kijken naar al die rare oude mensen die ineens meezingen en swingen op muziek van vroeger en nu!

Hitster spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

12. Dobble

Dobble is leuk voor in de voortent tijdens een regenachtige dag op de camping, maar ook vét handig voor in de auto naar je bestemming, in het restaurant of op het strand. Dobble bestaat uit 55 ronde kaartjes met daarop afbeeldingen. Het is de bedoeling om overeenkomstige plaatjes te herkennen en zo de beurt te winnen. Het draait bij dit spelletje om observatie skills en snelheid. En dan verbaas je je soms nog dat je wordt ingemaakt door je kinderen. Ook erg leuk om te spelen met mensen die je niet kunt verstaan; de vriendjes op een Italiaanse camping bijvoorbeeld.

Dobble Campingspelletjes spelletjes voor in de auto

13. Familie Poen

Familie Poen is een spelletje dat wij al heel lang met onze kinderen spelen. Het lijkt een beetje op pesten, maar het is dan een stuk simpeler. En je kunt er plastic centjes mee verdienen. Extra leuk voor de kleintjes. Ze kunnen het met een groep campingvrienden spelen, maar ook met het hele gezin. Bij ons zat-ie een tijdje standaard in de rugzak als we op vakantie waren. Leuk spelletje (met niet teveel herrie) voor in een restaurant bijvoorbeeld.

Familie poen spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

14. Half a minute: een soort 30 seconds op je telefoon

Ben je fan van het spelletje 30 Seconds, maar heb je geen zin om die grote doos helemaal mee slepen naar de camping? Dan zou je de app ‘Half a minute’ eens kunnen proberen. Eigenlijk is het een rip-off van 30 seconds, maar daar doen we op de camping niet moeilijk over. De vragen zijn wel uitdagend, dus vooral geschikt voor tieners en volwassenen, maar het werkt als een tierelier. Heel leuk om te doen tijdens je familieweekend met Hemelvaart of Pinksteren. Gewoon de app downloaden en spelen maar!

Half a minute 30 seconds op je telefoon spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

15. Kampeerklets

Last but no least mogen we ons eigen spelletje ‘Kampeerklets‘ niet vergeten. Dit zijn gesprekskaartjes over kamperen. Leuk voor jong én oud. Want was jouw grootste kampeerblunder? En welke vakantie zou je nog wel eens over willen doen? Dit levert leuke gesprekken op over kamperen en daardoor misschien wel kampeervrienden voor het leven 😉

Kampeerklets spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

Leuke spelletjes voor regenachtige dagen op de camping

We hopen dat we je voldoende hebben kunnen inspireren met deze spelletjes voor regenachtige dagen op de camping. Is er nou een spelletje dat jij altijd speelt, maar die niet in dit lijstje genoemd wordt. Laat het ons dan weten via Facebook of Instagram!
En wat betreft slecht weer op de camping: achter de wolken schijnt de zon, maar met deze tips voorkom je gedoe door slecht weer!

I love kamperen