Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Nieuw op tv: Kampeer tv

Afgelopen zondag kwam er een new kid in town: Kampeertv. Het concept kwam me toch vaag bekend voor: 2 frisse presentatoren die vanaf campings in Nederland en/of Europa op stap gaan met gezinnen. Mooie beelden van de camping, mooie beelden van de regio en wat interviewtjes. “komen jullie hier vaker?” “mag ik mee bbq’en?” En er werd weer op soort van grappige wijze een nieuwe camper of caravan getoond. Dit keer geen blije Sander Janson, maar een blije Sanny (ik verzin dit niet) in een kort jurkje. (Sanny, ik ben voorstander van mooie jurkjes op de camping ipv die eeuwige joggingbroek, ik ben trots op je).

Het concept is weinig vernieuwend, maar toch kijk ik met plezier. Ik vind het heel relaxed om op een koude zondag in januari te kijken naar zonnige campings en alvast te dromen over komende zomer. En door de beelden krijg je een goede indruk van de camping en omgeving, wat weer voor inspiratie zorgt. Want wij hebben nog geen idee waar we onze caravan komende zomer naar toe sturen en dit is DE periode om lekker te zoeken. In deze aflevering stonden het meer van Annecy (mooi maar volgens mij vrij nat) en de Ardennen centraal (de Ardennen zijn gewoon prachtig).

Ik was niet de enige die Kampeertv wel relaxed vond: 239.000 mensen keken naar het programma. Campinglife (het origineel, zullen we maar zeggen) trok 842.000 kijkers. (Bron) Wat mij betreft blijven ze allebei: hoe meer mensen zin krijgen in kamperen, hoe beter.

I love kamperen