Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

5 dagen bloggen vanaf de Vakantiebeurs: recap

Zo, het zit er op: mijn vijf dagen op de Vakantiebeurs zijn voorbij. Ik vond het superfijn om er te zijn en ik heb mooie mensen ontmoet. Daar word ik altijd gelukkig van. Zoals ik eerder aangaf heb ik op verzoek van de Jaarbeurs dagelijks een blog geschreven over Camping by night voor de site van de Vakantiebeurs. Ik geef je een samenvatting en een paar foto’s, zodat je kunt kijken of deze beurs ook voor jou leuk is om heen te gaan.

Tab Vakantiebeurs
Mijn thuisbasis tijdens deze dagen: deze fantastische T@b.

Dag 1: Bloggersevent met reisbloggers en bedrijven
Woensdagochtend heb ik even alle seizoenen in Camping by night bekeken en wat mensen gesproken. Het was al snel tijd om naar het middagprogramma te gaan: een bijeenkomst met andere reisbloggers. Het thema was ‘money making’ en ging over hoe bloggers en bedrijven kunnen samenwerken. Het doel van beide partijen is altijd om de lezers te inspireren. Ik vond het erg interessant en ga zeker aan de slag met de informatie. Het meest inspirerend voor mij was de lezing van social influencer Shane Dallas (the travel camel)  (ook zijn Instagram-account is een aanrader als je van mooie reisfoto’s houdt).  Op Travelnext staat een uitgebreide samenvatting. 

Mijn blog over dag 1 lees je hier. 

Italiaanse gitarist en zanger Vakantiebeurs
Italiaanse serenade 🙂


Dag 2: Camperexperience en ‘meet and greet’

Donderdag ben ik in een camper gekropen. Ik ben nog nooit met een camper op stap geweest, jullie wel? Ik heb me alles laten vertellen over de Camperexperience van NKC in april, waarover later meer. Ook had ik een leuke ontmoeting met lezer Kim en haar man, zij wonnen kaartjes op mijn site. We hebben kampeerervaringen uitgewisseld, gelachen én Kim kreeg nog een serenade ook. Ik werd blij van jullie, dank je wel 😉

Mijn blog over dag 2 lees je hier

Volkswagen Trailer Assist Vakantiebeurs testen
Met een beetje hulp van Pieter heb ik zonder brokken de caravan op zn plaats gezet 🙂

Dag 3: met de caravan achteruit rijden in het donker
Ook de Bovag was aanwezig en zij hadden een heel parcours gemaakt. Ik mocht de Volkswagen met Trailer Assist testen. De auto helpt je om recht achteruit te rijden en je hoeft het stuur niet eens aan te raken! Cool om mee te maken. Daarna moest ik zelf een bocht achteruit maken, dat is altijd weer even denken hoe het ook alweer zat, maar het ging prima.

Ik maakte ook een video over de beurs. Mijn blog en video zie je hier. 

Landrover tent op het dak
Aan welk avontuur denk jij als je dit ziet?


Dag 4: Tent op het dak

Op zaterdag schoof ik aan bij de ‘Steel Brothers’. Hun grote Landrovers met tenten op het dak spreken enorm tot de verbeelding. Als ik dat zie, denk ik gelijk terug aan mijn kampeeravontuur in de Sahara met een 2CV en krijg ik zin om weer eens lekker outdoor te gaan en door de modder te rijden. De mannen van Steel Brothers snappen pas echt wat kampeerbeleving inhoudt, tof ze te ontmoeten.

Mijn blog over de Landrovers en de minigolfbaan op Camping by night lees je hier. 

Camping by night verslag
Volgend jaar ben ik er weer bij!

Dag 5: de laatste dag
Vijf dagen op zo’n beurs staan is superintensief. Er schuiven zo’n 60.000 mensen voorbij op camping by night. Maar ook dag 5 was gezellig! Ik ben nog even langs alle activiteiten gegaan en maakte een lijstje met 5 redenen om als kampeerder de Vakantiebeurs te bezoeken.

Mijn blog daarover lees je hier. 

En de volgende beurs staat alweer voor de deur: volgende week bezoek ik Caravana. Volgend jaar ben ik weer bij de Vakantiebeurs! Tot ziens daar!

I love kamperen