Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Dethleffs Coco: leuk en licht

Ik hou wel van opvallende caravans en de Dethleffs Coco is er zo een. Een tweepersoonscaravan met een nieuw design én hij is superinnovatief. Door het gebruik van nieuwe materialen en slim ontwerpen weegt deze leukerd namelijk maar 638 kilo. Kijk, dát is handig als je zelf een lichte (of elektrische!) auto hebt. We moeten alleen nog even geduld hebben, voorlopig zie je ze nog niet op de camping denk ik. Kijk even mee naar de hippe Dethleffs Coco!

dethleffs coco

Bij de ontwikkeling van de Coco stonden drie belangrijke dingen centraal: een laag gewicht, functioneel in het gebruik én een nieuw design. Op de Caravansalon in Duitsland stonden de eerste prototypes en zeg zelf: leuk ding toch? Als je binnenkomt sta je gelijk in de keuken. In de voorzijde zit een groot gebogen raam, zodat je hier veel licht hebt.

Verder is de Coco eigenlijk 1 open ruimte die je op verschillende manieren kunt indelen. Overdag kun je bijvoorbeeld de rondzit opstellen en voorin een treinzitje om bijvoorbeeld aan te ontbijten. Voor de nacht maakt je daar lekker een groot bed van (205 tot 160 cm). Dethleffs belooft dat je op deze kussens ook echt comfortabel kunt slapen (maar dat moet je maar even zelf ervaren). Rondom ramen en natuurlijk kasten voor je bagage. Ook leuk: ‘de skyroof’, zodat je ’s nachts samen naar de sterren kunt kijken.

Lekker groot bed!

Al met al lijkt het mij een vrolijke, handige caravan. Voor grote gezinnen natuurlijk niet zo handig (tenzij je de kinderen al in de tent legt), maar als je er graag met zn tweeën op uit gaat en je wil een compacte caravan, dan is deze denk ik wel een goede tip. De ANWB/KCK vond dat blijkbaar ook, want hij werd uitgeroepen tot ‘Caravan van het jaar 2018’.

Het duurt nog even voor je hem kunt aankoppelen, de eerste productie stond ergens rond deze periode gepland. Je kunt ‘m wel volgen op Instagram, want daar heeft de Coco een eigen account.

 

I love kamperen