camping de jagerstee veluwe
RCN de Jagerstee

Kamperen in de bossen

RCN camping de Jagerstee – Veluwe

Kamperen in de bossen op de Veluwe: voor veel mensen een ideale vakantieplek. RCN de Jagerstee is een camping met een eigen karakter: de camping is groot, maar door de opzet toch goed overzichtelijk. Je kunt er prima terecht met je eigen tent, caravan of camper. De kinderen kunnen waarschijnlijk niet zo goed kiezen: speelbos of zwembad? Midgetgolf of bostheater? Natuurlijk is de omgeving een heel groot pluspunt: waar krijg je nou ‘100% wildgarantie’ tijdens de vakantie? We vertellen je graag meer over camping de Jagerstee in Epe!

jagerstee veluwe

Camping de Jagerstee

De Jagerstee bestaat al meer dan 50 jaar, het terrein en de bomen zijn volwassen en dat geeft een fijne rustgevende sfeer. Kamperen doe je op speelse velden tussen de bomen. De camping is gericht op kinderen: in de vakanties is er leuke animatie, het bostheater is open en er is een indoor speelbos voor de regenachtige dagen. Het fossielenveld is een leuke toevoeging! Een lekker potje ouderwets midgetgolfen blijft altijd gezellig tijdens de vakantie. De dierenweide en skelterbaan zijn ook aanwezig. Er is een uitgebreid buitenzwembad met apart peutergedeelte, dat open is van eind april tot begin september. Maar ook zonder kinderen vermaak je je hier vast prima: de Veluwe is niet voor niets een populaire bestemming!

jagerstee veluwe

Appeltaart of een biertje

Natuurlijk kun je op de Veluwe oneindig veel fietsen. Er ligt een goed fietsknooppuntennetwerk op de Veluwe (goed galgjewoord) zodat je makkelijk je eigen route samenstelt langs heide, bos en een terrasje met appeltaart. Leuk om een keer mee te maken: de wildspeurtocht met een gids. Wedden dat hij je nieuwe dingen laat ontdekken? Voor mensen zonder hoogtevrees is er een klimbos in Apeldoorn. Voor mensen die dat klimmen niet zo zien zitten: bierbrouwerij de Vlijt opent op zaterdag en zondag de deuren voor een rondleiding en -heel belangrijk- een proeverij.Hier zie je meer activiteiten in de omgeving van camping de Jagerstee.

camping de jagerstee veluwe

‘Was dat nou een eekhoorn?’

Het leuke van kamperen in het bos vind ik de dieren die je zomaar kunt ontmoeten. In mijn rijtjeswoning thuis kom ik niet veel verder dan een merel of een egeltje (ik ga juichen als ik er één zie!). Op de Veluwe is dat toch een ander verhaal. Konijnen en eekhoorns zijn vaak geziene gasten. In de omgeving van de camping worden regelmatig edelherten, reeën, vossen, dassen en ijsvogels gespot. Je kunt via de origineel opgezette kinderbelevingspaden samen meer leren over de natuur – doet het altijd weer leuk in het kringgesprek op school 😉

kamperen veluwe

Maatschappelijke vakantie

In de jaren vijftig is RCN opgericht met een maatschappelijk oogpunt: zij wilden gezinnen voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is, een leuke tijd bieden. Dat doen zij nu nog steeds: de behaalde winst wordt via samenwerkingen besteed aan bijzondere doelgroepen. Zo maken zij bijvoorbeeld jaarlijks 100 vakanties mogelijk voor gezinnen die leven op bijstandsniveau en organiseren zij een ouderenmidweek.  Een ander bijzonder kenmerk van RCN is de Vakantiekerk: in het hoogseizoen wordt regelmatig een laagdrempelige, muzikale en inspirerende vakantiekerk georganiseerd op de camping. Meedoen is natuurlijk vrijblijvend.

Op de website van de Jagerstee lees je meer en kun je jouw vakantie reserveren!

Zoek je meer gezinscampings? Kijk dan even op de kaart. 

  • Gezinscamping
  • In de bossen
  • Geschikt voor campers, caravans en tenten
  • (Nog) niet door ons persoonlijk bezocht
I love kamperen