Camping Fuussekaul Luxemburg

Gezinscamping tussen bossen en meren

Camping Fuussekaul Luxemburg

Ik kan me zo voorstellen dat je met kleine kinderen weinig zin hebt om meerdere (warme) dagen te rijden naar de vakantiebestemming. Als je niet wilt aansluiten bij de files naar het zuiden, maar wél even naar het buitenland wil, dan is Luxemburg een goede optie. Groen, heuvelachtig, kastelen en meren en dat in een klein land. In de bosrijke omgeving van Heiderscheid ligt camping Fuussekaul, een kindvriendelijke camping met veel activiteiten op én buiten de camping.

camping fuussekaul luxemburg

Over camping Fuussekaul

Esch sur Sure ligt in de Ardennen, op zo’n 320 kilometer van Utrecht. Dit gebied is bosrijk en de camping ligt dan ook beschut tussen de bomen. Deze camping is een goed uitgangspunt om de historische omgeving te gaan bekijken, maar wie een goede conditie heeft zal zich ook op de fiets goed vermaken. De camping heeft een eigen restaurant en een kleine supermarkt, waar ’s morgens natuurlijk verse broodjes verkrijgbaar zijn. Wakker worden in het zonnetje met een croissantje en een verse kop koffie, dat is vakantie!

Wat is er te doen?

Het animatieteam is heel actief en elk kind zal zich na het bezoek ‘de trekker van Leo’ kunnen herinneren: elke middag rijdt deze over de camping om alle kinderen feestelijk op te halen. Er worden van alles georganiseerd, zoals spelletjesmiddag, knutselen of een lampionnenoptocht. Dat hoort gewoon bij een leuke vakantie! Bij wat minder weer is er een indoorspeelparadijs van vijf (!) verdiepingen, maar je kunt ook een potje bowlen in de speelhal. Het is ook leuk om met het hele gezin deel te nemen aan de huifkartocht. Voor wat meer uitdaging is er high rope parcours, niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Voor de zomerse dagen is er een buitenzwembad met apart peuterspeelbad aanwezig.

high rope park
Het high rope park, durf jij?

Plaatsen en accommodaties

Op deze camping kun je terecht met camper, caravan of tent, maar je kunt ook kiezen voor een compleet ingerichte tent of stacaravan.

huifkar fuussekaul
Ga leuk op huifkartocht!

In de omgeving

De omgeving is veelzijdig, met mooie weidse uitzichten over het dal, actieve rivieren en veel bossen. Bezoek Vianden met zijn bekende historische kasteel. Vanaf de camping bereik je via een goede verbinding met openbaar vervoer ook de stad Luxemburg, bekend om de authentieke gebouwen, terrassen en bruggen. Op een kwartier rijden van de camping ligt het stuwmeer van Esch sur Sure. Hier vinden watersportliefhebbers wat zij nodig hebben. Je kunt hier zwemmen, kanovaren, duiken, zeilen en surfen.

 

  • Gezinscamping
  • Verschillende accommodaties mogelijk
  • (Nog) niet door ons persoonlijk bezocht
I love kamperen