Camping Meerwijck in Groningen

Met eigen zandstrand!

Camping Meerwijck in Groningen

Nederland heeft prachtige gebieden, die door het landschap en de natuur zo bijzonder zijn: daar hoef je eigenlijk niet voor naar het buitenland. Groningen en Drenthe zijn zo heerllijk groen en rustig! Leuke plaatsen waar historische dorpen, grote steden en eeuwenoude monumenten dicht bij elkaar liggen. Midden in dit veelzijdige gebied ligt camping Meerwijck in Kropswolde, op de grens van deze twee provincies. Een vijf sterrencamping met veel activiteiten voor kinderen. Lees even mee!

camping zuidlaardermeer
De camping heeft een eigen zandstrand aan het Zuidlaardermeer

Over camping Meerwijck

Camping Meerwijck ligt aan het Zuidlaardermeer in Groningen en heeft een heerlijk eigen zandstrand. Bij een meer is altijd genoeg te beleven: de camping heeft een jachthaven en er zijn natuurlijk watersporten mogelijk. Bijzonder is dat strand en bossen elkaar afwisselen. Er zijn veel mooie dorpen (met bijbehorende terrasjes, daar word ik altijd heel blij van) De camping heeft ruime kampeerplaatsen, enkele hebben zelfs uitzicht over het meer (allen met elektra, waterpunt en tv aansluiting). Daarnaast zijn er verschillende huuraccommodaties. Honden zijn toegestaan op de camping.

meerwijck kropswolde

Wat is er te doen?

‘He, hoi, hallo!’ Dat ga je deze vakantie héél vaak horen. Het is de favoriete begroeting van Aartje Twinkel, de mascotte van camping Meerwijck. Samen met het team organiseert hij veel activiteiten. Er staan veel kinderactiviteiten op het programma, maar ook voor volwassenen zijn er dingen te beleven. Het meeleeftheater is leuk, ook zijn er musicals, discozwemmen, filmavond…en nog meer. Bij wat mindere dagen is het fijn dat de camping een eigen overdekt en verwarmd zwembad heeft. De peuter spelen veilig in hun eigen bad. Ik vind het leuk om samen met het gezin iets actiefs te doen: samen kano’s huren en over het meer varen is een goed voorbeeld.

camping binnenzwembad groningen
Lekker binnenzwemmen als het weer even niet zo fijn is!

Plaatsen en accommodaties

Op deze camping kun je terecht met camper, caravan of tent, maar je kunt ook kiezen voor een compleet ingerichte tent of stacaravan. Rent-a-Tent biedt op deze campings verschillende soorten tenten:

Bungalowtent Red – geschikt voor maximaal 6 personen met keuken en terras

Safaritent Camel Lodge – geschikt voor vijf personen, met drie slaapkamers, complete keuken en terras

In de omgeving

Een stedentrio afwisselen met een boswandeling of lange fietstocht, dat kan hier prima! Groningen en Assen liggen om de hoek. Ook leuk om een aantal brinkdorpen te bezoeken, historische dorpen met een eigen verhaal. In deze regio vind je ook hunebedden. Je kunt er een aantal bezoeken, maar een bezoek aan het Hunebedmuseum is nog leerzamer. Met wat oudere kinderen is het Klimbos in Grolloo een aanrader. Kleintjes neem je mee naar ’t Swieneparredies of Sprookjeshof.

Over Rent-a-Tent

Op deze camping kun je ingerichte tenten van Rent-a-Tent huren. De tenten zijn allen ruim opgezet en een aantal heeft zelfs een eigen douche, toilet, keuken of aparte slaapkamers. Er zijn verschillende tenten. Van de voordelige bungalowtent tot de luxe Lodgetent: er is altijd iets dat past bij jouw gezin.

Op deze camping wordt je ontvangen door Nederlandse gastheren- en vrouwen. Zij zorgen dat jouw vakantie zorgeloos kan beginnen en ze staan klaar voor alle vragen. Ze weten je bovendien veel over de omgeving te vertellen!
Het voordeel van Rent-a-Tent is ook dat je zelf mag kiezen op welke dag je aankomt (mits het aansluit in de planning). Zo kun je bijvoorbeeld de drukke wegen ontwijken en zelf de duur van jouw vakantie bepalen.

Bekijk hier alle mogelijkheden en tarieven voor camping Meerwijck in Kropswolde. 

  • Gezinscamping
  • Verschillende accommodaties mogelijk
  • (Nog) niet door ons persoonlijk bezocht
I love kamperen