kamperen aan de elbe
Marina-Camp Elbe in Wittenberg, Saksen-Anhalt

Kamperen aan de Elbe

Marina Camp Elbe – Wittenberg

Wij bezochten Saksen-Anhalt in Duitsland in onze vakantie. Een heel veelzijdig gebied, met bijzondere steden als Maagdenburg, maar ook prachtige Duitse natuur. Nabij Wittenberg bezochten we Marina-Camp Elbe. Dit is een eenvoudige camping met prima sanitair en een mooie ligging aan de Elbe. ’s Avonds met een kop koffie uitkijken over de stad en de rivier…fijn hoor. Het terrein heeft een bijzondere historie en het is een ideale rustplaats wanneer je op fietsvakantie gaat. Lees even mee met onze ervaring bij Marina-Camp Elbe in Wittenberg!

camping marina camp elbe wittenberg

Over Marina Camp Elbe Wittenberg

  • Centraal gelegen bij Lutherstadt Wittenberg
  • Eenvoudige camping met ruime plaatsen
  • Aan de oever van de Elbe
  • Zeer geschikt voor fietsers (aan de Elberadweg)
  • Ook trekkershutten en een naastgelegen hotel in een fort

De camping is goed bereikbaar en het ligt dicht bij het gezellige centrum van Wittenberg. Je steekt de brug over en dan zie je de camping al liggen aan de oever. De camping is heel ruim, met verschillende lanen. Je kampeert op gras en er zijn veel mooie plekjes onder de bomen. De camping ligt aan de oever van de Elbe. Deze kun je niet zien vanaf je luie stoel voor de caravan, maar je moet even een paar stappen zetten om bovenaan het dijkje te komen. Er staan bankjes en je kunt hier heerlijk kijken naar de rivier en het uitzicht op de stad. Het sanitair is netjes en modern. Er is een aparte kinderruimte met bad, douche en kindertoilet aanwezig, Dat vind ik zelf altijd fijn!

camping elbe wittenberg
Ruime plaatsen met gras en door de bomen genoeg schaduw
camping elberadweg
Even het dijkje oplopen en je kunt genieten van het uitzicht over de Elbe

Wanneer je aan komt rijden bij de camping zie je direct een fort op het terrein. Dat vond ik interessant en het fort blijkt een lange historie te hebben, het bestaat al sinds de zestiende eeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt en tot begin jaren ’90 was het van de Russen. Nu is het een hotel, het hoort bij de camping.

Kamperen aan de Elberadweg

De camping ligt aan de ‘Elberadweg’, een fietsroute door Duitsland van in totaal 1200 kilometer lang. Je fietst dan zo’n 800 kilometer langs de beroemde Elbe door natuurparken en steden als Maagdenburg, Dresden en dus ook Wittenberg. Door de ligging is Marina-Camp Elbe een fijne overnachtingsplek voor mensen die op fietsvakantie zijn en toen wij er waren zagen we inderdaad bijzonder veel kleine tentjes met een fiets er naast. Er zijn ook eenvoudige trekkershutten te huur.

marina-camp elbe camping ervaring
Ideale camping voor fietsers van de Elberadweg
Biergarten duitsland
Een biergarten is altijd goed 🙂

In het fort is een restaurant gevestigd, wij hebben hier gezellig even wat gedronken op het binnenplein. Voor het diner hebben we een gezellig plekje in het centrum uitgekozen, dat is vrij dichtbij (met de auto zo’n 10 minuten).

fort wittenberg

Wil jij Marina-Camp Elbe bezoeken? Je kunt direct bij de camping een plekje reserveren. Wij bezochten de camping in het hoogseizoen en er waren voldoende plaatsen beschikbaar, maar reserveren is natuurlijk wel handig.

Saksen Anhalt tips

Wij bezochten deze camping tijdens onze korte roadtrip door Saksen-Anhalt. Je leest hier alles over onze route en ons bezoek aan Maagdenburg, Dessau en Quedlinburg.

saksen-anhalt tips
In de omgeving is prachtige natuur, ga vooral van de hoofdwegen af en geniet van Saksen-Anhalt!
I love kamperen