Natuurkampeerterrein de Reidplum

Luister naar de natuur

Natuurkampeerterrein de Reidplum

Camping de Reidplum is een natuurkampeerterrein en ligt middenin Nationaal Park de Alde Feanen. Vroeger was hier het bezoekerscentrum van de Alde Feanen gevestigd, tegenwoordig is het een duurzaam kampeerterrein. Op de Reidplum kun je alleen terecht met een tent. Je kampeert op een veld waar je door de natuurlijke indeling zelf een plekje met privacy op kunt zoeken. Direct vanaf de camping wandel je het natuurgebied in via de wandelpaden. Het gebied kent vele soorten dieren.  Een bijzondere beleving!

Wij bezochten deze camping zelf. Hier lees je onze ervaring bij de Reidplum! 

Op de camping is goed en schoon sanitair aanwezig. De eigenaar besteed veel aandacht aan de duurzaamheid van het terrein. Groene energie en een minimale uitstoot staan hier centraal. Al het afval wordt gescheiden ingezameld en er zijn waterbesparende douches. Als je na een lange dag in het nationaal park terugkomt, staat het je vrij om een kampvuur te maken op de vuurplaats. Leuk!

 

Dit uitzicht zie je op 15 minuten wandelen van het kampeerterrein

 

Bij de camping kun je een kano huren voor een tocht door de Alde Feanen. Ook kan de eigenaar je helpen bij de vele wandel- en fietstochten door de omgeving. Mijn tip: ga op pad met een boswachter, zo ontdek je veel meer.

Let op: de capaciteit op deze camping is beperkt, reserveren is daarom noodzakelijk.

Lees hier meer over de camping en de tarieven. 

 

I love kamperen