Go. Make memories.

Ken je dat gevoel van: ‘ik was éven weg maar het lijkt wel of ik drie weken vakantie had?’ Dat hebben wij met kamperen. Kamperen is naar buiten, even weg, met elkaar. Mooie herinneringen aan de tent opzetten, spelen in het bos of het ijsje bij zonsondergang. Niet alleen die drie weken in de zomervakantie, maar ook lekker vaak een weekendje weg in ons mooie land. Wij van I love kamperen hopen dat jij door dit kampeerblog zin krijgt om te kamperen; dan is onze missie geslaagd!

I love kamperen is een blog met kampeernieuws, recensies en tips. Ook maken we graag de bekende reviews over onze eigen ‘avonturen’ op de camping of bijvoorbeeld op beurzen. We schrijven ze met een knipoog en veel plezier.

Sinds 2021 werkt I love kamperen intensief samen met SVR – Kleinschalig kamperen. Zo komt onze content terecht bij hun 135.000 donateurs, delen we een webshop en zorgen we er op verschillende manieren samen voor dat we nog meer beginnende kampeerders enthousiast maken.

Over i love kamperen karin en laura

Over Karin

Ik ben een ervaren kampeerder, vroeger elke vakantie op pad in tent, vouwwagen en caravan. Momenteel kampeer ik met mijn vriend en onze drie kinderen Lenny (13 jaar), Abel (10 jaar) en Puck (6 jaar) in onze eigen caravan, of soms met een tentje.

In mijn jaren als twintiger (nog niet zo heel lang geleden. Of ehhh…) bekeek ik Australië, Europa en Noord Afrika vanuit mijn (2 seconden) tent. Ik heb 3 weken in een 2CV door Tunesië, Algerije, Niger en Benin gereden en dat is wel écht back to basic kamperen!

Ik heb I love kamperen een aantal jaren naast mijn baan als marketingmedewerker opgebouwd. In 2018 nam ik een grote sprong, I love kamperen is nu mijn fulltime bedrijf. Daarnaast adviseerde ik lange tijd ondernemers bij hun marketing- en social media activiteiten en schreef blogs/columns/websiteteksten in opdracht. Sinds 2021 vormen SVR en I love kamperen samen een nieuwe organisatie. We delen dezelfde ambities en liefde voor kamperen. Je snapt, dit is het leukste werk dat ik ooit heb gedaan!

Ik geloof dat kamperen een leuke, sociale en voordelige manier van vakantie vieren is waar je samen de mooiste herinneringen aan over houdt. Ik richt mij op ‘nieuwe kampeerders’: mannen en vrouwen van 28-55 jaar die in de vakanties er (al dan niet met kinderen) lekker op uit trekken met een eigen kampeermiddel om van de vrije tijd te genieten. Wij zijn gewoon blij als de voortent staat zonder echtscheiding…

kampeerblogger

Over Laura

Ook ik kampeer al mijn hele leven. Toen ik nog een klein meisje was ging ons gezin altijd met de caravan van oma en opa op vakantie. Weken zwierf ik over de camping, en we gingen liever niet van de camping áf. De jaren daarna beleefde ik met vrienden al backpackend de mooiste avonturen door Europa. Slapen onder een landbouwzeiltje? Kampvuur stoken en met een klein tentje op de bonnefooi? Count me in!
Als een aantal jaren later blijkt dat man, kinderen, tent en kampeerinboedel niet meer in de auto + dakkoffer passen, herhaalt de geschiedenis zich; we besluiten een caravan te kopen. Het hek is officieel van de dam, kamperen doen we het liefst zo vaak mogelijk! 

In 2021 heb ik van mijn hobby mijn werk mogen maken en ben ik team I love kamperen komen versterken. Ik zorg voor de content op de website’s en onze andere kanalen. Mijn ervaring in de media als redacteur, verslaggever, perscoördinator, planner en marketeer komt hier goed van pas.  

Ik ben getrouwd met Ralph en de mama van Eva (10) & Sofie (8). We wonen in het midden van het land en trekken er in de weekenden en vakanties graag op uit met onze Dethleffs uit 1995. Kamperen is voor mij Simple Life. Het liefst verblijf ik op een kleine camping met veel natuurschoon om de hoek. Echter denken de kinderen daar anders over, dus de tijd van gezinscampings en animatie is aangebroken! Want ja, als de kinderen een leuke vakantie hebben, dan heb jij dat ook 😉

Laura de Leeuw I Love Kamperen

Luxe of back to basic

Kamperen kan op élke manier die jij wil. Van een tipitent met boxsprings, eigen sanitair en wifi tot ‘back to basic’met weinig facilteiten en alles daar tussen in! Of je nu een tent, vouwwagen, caravan of camper meeneemt, kamperen kan op jóuw manier. Lekker samen buiten, nieuwe mensen ontmoeten en ook nog voordelig vakantie vieren. Niet voor niets is kamperen steeds populairder onder jonge gezinnen.

Langer genieten

Het fijne aan kamperen is dat je lang van het seizoen kunt genieten. Vanaf het voorjaar tot in oktober kun je je kampeermiddel neerzetten waar en wanneer je maar wilt. Of zelfs in de winter als je een echte die-hard bent!

Badminton Laura en karin camping kamperen

Zoveel mooie campings

Doordat je zo vaak weg kunt als je wilt, kun je veel campings bezoeken. Nederland heeft veel mooie campings met enthousiaste eigenaren die telkens weer wat nieuws bedenken. Geniet daarvan!

Kleurrijk kamperen

1 van onze favoriete thema’s is kleurrijk kamperen: weg met die eeuwige antracietgrijze tenten, we maken de camping vrolijk! We houden dan ook van kleurrijke kampeer accessoires. In de I Love Kamperen Shop vind je onze favorieten, speciaal voor jou getest.

Wil je iets vertellen? Mail naar info@ilovekamperen.nl

Wil je samenwerken? Kijk dan ook even op deze pagina.