Je hebt er vast al meer over gelezen: hoe bescherm je je online privacy? Ook ik als blogger beheer ‘persoonsgegevens’ (lees: bijvoorbeeld je naam en e-mailadres) en ik gebruik cookies. Bij deze vertel ik je wat daarmee gebeurt.

Nieuwsbrief en het doel van de persoonsgegevens

Als je je via mijn site inschrijft voor de nieuwsbrief, heb ik daarvoor je naam en e-mailadres nodig. Hiervoor geef je via Mailchimp toestemming middels ‘dubbele opt-in’. Dat betekent dat je na het inschrijven een mail ontvangt waarin je aangeeft inderdaad de nieuwsbrief te willen ontvangen.¬† Daarna krijg je van mij ongeveer eens per maand mijn laatste campingontdekkingen en kampeertips. Je kunt je altijd uitschrijven via deze nieuwsbrief. Ik heb met Mailchimp een verwerkersovereenkomst gesloten.

Reacties en het doel van de persoonsgegevens

Als je op I love kamperen een reactie achterlaat onder een blog, heb ik daarvoor je naam en e-mailadres nodig, optioneel is het toevoegen van jouw eigen websiteadres. Het mailadres wordt niet getoond op de site, maar ik kan het wel zien. Ik gebruik dat alleen als ik wil reageren op jouw reactie. De site onthoudt het IP-adres, zodat ik eventueel misbruik van de reacties kan tegengaan (IPadres blokkeren).

Bestelling webshop

Als je een bestelling plaatst in de webshop, gebruik ik je mailadres om de bestelling te bevestigen en voor vragen. Het adres gebruik ik voor het verzenden van de bestelling en het maken van de factuur. Je IP adres wordt onthouden om eventueel misbruik tegen te gaan. Na de bestelling zijn deze gegevens wel nog voor mij in te zien, ik gebruik ze verder niet om aanbiedingen te doen. Als dit in de toekomst verandert, vraag ik je hiervoor expliciete toestemming.

Toegang tot persoonsgegevens en bewaren

Als beheerder (en opperbaas van I love kamperen ūüėČ ) ben ik op dit moment de enige die toegang heeft tot de bovengenoemde gegevens via mijn site. Als jij wil weten welke gegevens er bekend zijn, kun je dat natuurlijk altijd bij mij opvragen door contact op te nemen. Je mag de gegevens ook laten wijzigen en/of verwijderen als je daar prijs op stelt. Je naam en mailadres worden bewaard zolang je bent ingeschreven op de nieuwsbrief en zolang je reactie onder een blog staat.¬†De gegevens worden opgeslagen op een server via Normedia in Wognum.

 

 

 

 

 

Klacht indienen bij Autoriteit Persoonsgegevens

Heb je het idee dat het verwerken van de persoonsgegevens niet juist verloopt? Dan mag je altijd contact opnemen. Middels de AVG heb je in Nederland tevens het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

 

I love kamperen is ingeschreven bij de Kvk onder nummer 64365425.