Als fanatieke kampeerders gaan wij regelmatig op pad en onze drie kinderen gaan natuurlijk mee. Inmiddels hebben we dus veel ervaring met kamperen met kinderen en ik kan zeggen: goed slapen is het állerbelangrijkste! Hoe laat je je peuter lekker slapen op de camping? Wij zijn fan van het Deryan slaaptentje voor peuters! Veel makkelijker dan het klassieke campingbedje, licht en makkelijk mee te nemen. In dit artikel vertel ik je meer over onze ervaring met slaaptentje peuter!

slaaptentje peuter

Slaaptentje peuter

Wij hebben een caravan en ik was er al snel achter dat het campingbedje (wie die naam heeft bedacht..?) nooit in onze caravan zou passen. Wel in de voortent, maar dat is niet zo handig en kan zeker in het voorjaar koud zijn. Daarom kwam ik al snel uit bij een Deryan slaaptentje peuter. Dit is een klein ’tweesecondententje’, dat dus vanzelf uitvouwt. Hierin leg je het bijgeleverde matrasje en de slaapzak. Het matrasje heeft een klittenband bevestiging, zodat deze stevig op de plek blijft.

De tent heeft een ingang met een rits. De stof is luchtdoorlatend (deels gaas) zodat jouw peuter het niet te heet krijgt in zijn slaaptentje. Wij plaatsen de tent op het bed in de caravan, zodat onze oudere zoon daarnaast op het bed kan slapen. Maar ook op de grond in de caravan zou bij ons nog passen.

slaaptentje peuter
Dit is de baby versie. Die is iets kleiner en het matrasje wordt anders gebruikt, maar is verder vergelijkbaar.
slaaptentje baby
Lekker slapen 🙂

Makkelijk mee te nemen

Voordeel van dit slaaptentje is dat het heel licht is (3 kilo) en makkelijk compact op te vouwen. Bij het tentje zit een draagtas. Hierin plaats je ook het losse matrasje en de slaapzak. Zo is er altijd wel een plekje in de auto voor het tentje, zodat je het tentje ook makkelijk thuis, bij opa en oma of op een verjaardag kunt gebruiken.

deryan slaaptent
Na het inpakken heb je een compact pakketje over. Hier zit het matrasje en de slaapzak ook in.

Peuter slapen camping

In het begin was het tentje wel even wennen voor onze peuters, maar dat geldt natuurlijk sowieso al voor een nieuwe slaapplek. Ik merkte dat ze het fijn vonden om een eigen plekje te hebben, het voelde al snel veilig voor ze. Voordeel: wij konden ook rustig slapen…en hoeveel dát waard is hoef ik geen enkele ouder uit te leggen 😀

De Deryan slaaptentjes zijn er in verschillende uitvoeringen, ik schreef hier meer over het baby slaaptentje. Er zijn ook verschillende kleuren: kijk bijvoorbeeld eens hier:

 

 

Als je vragen hebt over het tentje, mag je me best mailen voor advies!