Mijn lievelingsplek campings in Zeeland
Kleine campings in Zeeland

Mijn Lievelingsplek

Mijn Lievelingsplek – Boerinnen met een missie

In de voorbereidingen naar de Open Camping Dag 2022 komen we natuurlijk ontzettend veel campings tegen. Zo ook de campings van Mijn Lievelingsplek in Zeeland. Mijn Lievelingsplek is een samenwerking van 19 boerinnen met een minicamping op de Zeeuwse eilanden. Zij bundelen hun krachten om de harten van de kampeerders te veroveren. En dat vinden wij natuurlijk wel cool! 

mijn lievelingsplek camping paardrijden

Krachten bundelen

Als minicamping is het natuurlijk maar lastig om boven het maaiveld uit te steken, met het gigantische aanbod van campings in Nederland. Daarom bedachten de Zeeuwse boerinnen dat ze meer konden bereiken als ze hun krachten zouden bundelen. In 2018 werd de website mijnlievelingsplek.nl opgericht. Daar zijn alle – inmiddels 19 – campings te vinden. En het doel? Zorgen dat hun gasten een fantastische vakantie in Zeeland beleven. 

Inmiddels geven ze ook een zogenoemd vriendenboekje uit, een tweetalig magazine waarin alles te vinden is over de Lievelingsplekken, maar ook veel lievelings-tips staan voor een leuke vakantie.

Hoog niveau

Kamperen op een minicamping betekent meestal persoonlijke aandacht en gastvrijheid van van de campinghouders. De dames van Mijn Lievelingsplek doen daar nog een schepje bovenop met een hoge verblijfsstandaard voor alle deelnemende campings. De negentien boerencampings zijn allemaal net een beetje anders, maar hebben zonder uitzondering kampeerplaatsen van minimaal 120 m2, verwarmd sanitair, 10 ampère stroom, WIFI en maximaal 25 plekken. Knus en comfortabel dus. Op de website is te zien welke camping beschikt over extra´s zoals bijvoorbeeld een broodjesservice, aaibare dieren of fietsverhuur. 

Kleinschalig en gemoedelijk

Mijn Lievelingsplek is een ideaal startpunt als je op zoek bent naar een kleinschalige camping in Zeeland. Ik (Laura) heb het genoegen gehad om in de afgelopen jaren al twee van deze campings te kunnen bezoeken. En ik ben fan. Als je van ruimte, kleinschaligheid en gemoedelijkheid houdt en niet te vergeten een bevlogen campingeigenaresse met een passie voor haar camping, dan zijn de campings van Mijn Lievelingsplek zeker aan te raden. 

Mijn lievelingsplek camping overzicht blauwe lucht

Tijdens de Open Camping Dag 2022 openen veel van de campings van Mijn Lievelingsplek hun deuren. Vaak liggen de campings nog aardig bij elkaar in de buurt, waardoor je er een leuk dagje uit in Zeeland van kunt maken, terwijl je meerdere van deze leuke (en andere) campings bezoekt. Hieronder een lijstje van de campings van Mijn Lievelingsplek die meedoen per eiland!

Walcheren

Minicamping Boogaard
Minicamping de Visser

Zeeuws-Vlaanderen

Minicamping het Platte Putje
Minicamping Couter

Wij zijn natuurlijk wel benieuwd naar jullie ervaringen met de campings van Mijn Lievelingsplek. Laat het ons zeker even weten op facebook of instagram!

I love kamperen