Kamperen met kinderen nederland
Open Camping Dag 2025

Kijken op de camping op Zaterdag 5 April 2025

Alles over de Open Camping Dag!

Staat de Open Camping Dag al in je agenda? Stichting Open Camping Dag organiseert elk jaar dit landelijke kampeerevenement en als je van kamperen houdt, dan is dit niet te missen. Op zaterdag 5 april 2025 stellen campings in Nederland hun deuren open voor enthousiaste kampeerders tijdens de Open Camping Dag 2025! Zodat jij alvast een kijkje kunt nemen op een leuke camping of gewoon een leuk dagje uit kunt om alvast in de kampeerstemming te komen.

Open Camping Dag 2025 logo

Open camping Dag – een jaarlijks feestje

Zoals jullie weten houdt I Love Kamperen van alles wat met kamperen te maken heeft. We vonden het dan ook maar gek dat er nog geen dag bestond waarbij kamperen centraal staat. Daarom bedachten we de Open Camping Dag. In 2022 organiseerden we de eerste editie van dit feest! Dat beviel zo goed dat we hebben besloten om er een terugkerend landelijk evenement van te maken! Ook in 2023 was dit een succes. We besloten in 2024 een stichting op te richten om zo de hele kampeerbranche te verenigen met één missie: Mensen laten weten hoe leuk kamperen is. Stichting Open Camping Dag is nu de organisator van de Open Camping Dag en trapt jaarlijks samen met een heeeeeleboel partners, campings, kampeerbedrijf en kampeerders het kampeerseizoen in stijl af! 

Lees hier zeven uitstekende redenen om de Open Camping Dag te bezoeken!

Open Camping Dag 2025

Campings in heel Nederland

Iedereen die het leuk vindt om op zaterdag 5 april 2025 tussen 10:00 en 17:00 uur een kijkje te gaan nemen op de camping(s), is welkom! Vorig jaar deden er meer dan 450 campings mee. Dit jaar hopen we natuurlijk op meer! Alle campings in Nederland mogen meedoen. Van de leukste kleine minicampings tot de spectaculaire grote jongens met zwemparadijzen en theatershows. Je kunt op www.opencampingdag.nl zoeken naar campings. Tijdens de start van het kampeerseizoen staat de koffie klaar, is het gras gemaaid en jij kunt alvast jouw plekje voor kampeerseizoen uitzoeken. Je ontmoet de campingeigenaren en je kunt op een laagdrempelige manier alvast even rondkijken op de camping.

Acties en kortingen bij kampeerbedrijven

Natuurlijk ontbreken de kampeerwinkels en caravan-, camper- en vouwwagendealers niet op de Open Camping Dag. Kijk bij Winkels & Dealers naar de verschillende acties, kortingen en workshops die de kampeerbedrijven organiseren tijdens de Open Camping Dag. Sommigen hebben zelfs de hele week mooie acties!

Kampeerprijzenloterij

Om het feest tijdens de Open Camping Dag compleet te maken hebben we ook een heleboel leuke kampeerprijzen verzameld bij onze vrienden uit de kampeerbranche. Meld je aan als bezoeker en ontvang alle deelnemende campings & bedrijven in je mailbox én doe mee met dit jaarlijks terugkerende kampeerprijzen-festijn: De Kampeerprijzenloterij! Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Want onze missie is om zoveel mogelijk mensen zin te laten krijgen in kamperen! Dus hup, meld je aan en doe mee met ons kampeerfeest!

Campingbord wijzen naar camping

Waarom naar de Open Camping Dag?

Er zijn natuurlijk al een heleboel redenen om zaterdag 5 april 2025 te blocken in je agenda, maar we zullen je nog een beetje helpen:

Kamperen iets voor jou?

Ben je benieuwd of kamperen iets voor jou is? Kies dan eens één of twee leuke campings uit, neem een kijkje en stel je vragen aan de beheerder.

Nieuwe campings uitproberen

Kampeer je normaal gesproken altijd op een giga camping en ben je wel toe aan een beetje rust, of juist andersom? Stel dan een leuke route samen langs de vele campings die deelnemen.

Een dagje uit in de omgeving waar je op vakantie wilt

Nederland is een geweldig kampeerland. Twijfel je nog? Maak er dan gewoon een dagje uit van en verken alvast de omgeving.

Kampeerinboedel inslaan

Het kampeerseizoen is begonnen, vul jouw kampeerinboedel aan bij de deelnemende kampeerwinkels en wie weet sluit je wel een goede deal!

Alvast vakantiekriebels krijgen

Kies het leukste plekje, maak alvast plannen voor dagtrips en restaurantjes die bezocht moeten worden. De voorpret is onderdeel van je vakantie!

Voor een impressie van de afgelopen editie, kijk dan even op deze blogs!
Open Camping Dag 2022 – wat kun je verwachten?
Zo leuk was de Open Camping Dag 2022!
Wat is er te doen op de Open Camping Dag-campings?
Open Camping Dag 2023 terugblik
Dit kan je verwachten tijdens de Open Camping Dag 2024

Aanmelden voor de Open Camping Dag

Je kunt je aanmelden voor de Open Camping Dag 2025 via de website www.opencampingdag.nl. Ook campings en kampeerbedrijven kunnen zich nog aanmelden. Wij hopen in ieder geval op een gezellige dag met mooi weer en veel enthousiaste kampeerders!

Open Camping Dag 2025

I love kamperen