Open Camping Dag lampionnen gras
Op 2 april is de Open Camping Dag 2022

Wat kun je verwachten?

Open Camping Dag 2022 – wat kun je verwachten?

De lente is begonnen en daarmee het kampeerseizoen ook! Te beginnen met de Open Camping Dag 2022 op zaterdag 2 april! We organiseren deze dag om het kampeerseizoen in stijl af te trappen, maar ook om kampeerders en campings de gelegenheid te geven om te ´daten´. Tijdens de Open Camping Dag 2022 openen campings hun deuren en kan jij als kampeerder op bezoek! Want kun je verwachten? 

Open Camping Dag 2022

Open deuren op de Open Camping Dag

Uiteraard kan je bij – heel veel – campings in Nederland (en ook een paar daarbuiten) op bezoek om een kijkje te nemen. Op www.opencampingdag.nl kan je je aanmelden voor het gratis toegangstickets waarmee je ook kans maakt op onwijs leuke kampeerprijzen. Op de website staan alle deelnemende campings en kan je zoeken op naam, categorie en grootte. Er zit vast wel iets voor je bij. Nog nooit op een kleine boerencamping gekampeerd? Of wil je de juist de switch maken naar een grotere camping met veel voorzieningen? Ga gewoon eens kijken op deze laagdrempelige manier, want de campingeigenaar verwelkomt je met open armen! 

Met open armen

De campings vinden het hartstikke leuk dat je langskomt. Zo zijn er veel campings die de koffie klaar hebben staan, maar sommigen hebben ook nog leuke extra’s bedacht. Hier een kleine greep van wat je kunt tegenkomen tijdens de Open Camping Dag 2022! 

Minicamping Schonewille – Nieuweroord

Zin in lekkers? Bij Minicamping Schonewille in Drenthe bakken ze kniepertjes. En dan niet die opgerolde, want die mag je alleen eten aan het einde van een jaar. Lekker bij de koffie!

d’Oute Poppe – Kerkweve

Bij camping ‘d Oute Poppe in Zeeland krijg je – als je tijdens je bezoek op 2 april 2022 een verblijf boekt – 10% korting. 

Facebook D pu

Camping Zonnehoeve – Oudenhoorn

Bij camping Zonnehoeve in Oudenhoorn (Z-H) worden de kids in de watten gelegd. De kinderen mogen komen spelen met fietsjes en skelters. Tussen 15.00 en 16.00 uur gaan ze broodjes bakken op het kampvuur. 

De Regge-Vallei – Den Ham

Het is geen grapje: op 1 april mag je gratis proefkamperen bij De Regge-Vallei in Overijssel zodat je lekker op tijd bent voor de Open Camping Dag.

molenwei het caravannetje
De pistache & banaan-leukerd kom je daar vast en zeker tegen!

Buitenplaats Molenwei – Leidschendam-Voorburg

Hou je van retro caravans? Neem dan een kijkje bij Buitenplaats Molenwei in Zuid Holland. Daar staan de huurcaravans van ‘Het caravannetje’. Ook komt er een chef kok van de Weber Grill Academy. Wij verwachten een file in Leischendam!

Camping Helmzicht – Julianadorp

Camping Helmzicht in Julianadorp (N-H) heeft voor iedereen die komt is er een kleine attentie uit het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld klaarstaan. Een potje met bolletjes, narcissen of blauwe druiven. Lente!! 

cAMPING hELMZICHT
Camping Helmzicht in Julianadorp achter de duinen

Minicamping De Appelboom – Zieuwent

Bij Minicamping De Appelboom in Zieuwent (Gelderland) hebben ze een lekkere appelcake klaar staan. Hun handelsmerk, je heet natuurlijk niet voor niets De Appelboom!

Boerderijcamping de Mebel – De Heurne

Zin om de kids een beetje uit te laten razen? Boerderijcamping de Mebel in het Gelderse De Heurne staat er een koeien-springkussen klaar!

Zorgboerderij Amstelkade – Wilnis

Zorgboerderij Amstelkade in Wilnis (Utrecht) geeft die dag iedereen die voor minimaal twee nachten boekt een gratis zak hout bij kampeer-aankomst om een gezellig camping vuurtje te maken! Ook is daar het terras open van het theehuis voor koffie met taart of een kleine lunch. 

Camping Amstelkade wilnis
De Amstelkade lijkt ons een bezoekje waard!

Camping Klein Baasdam – Tubbergen

Camping Klein Baasdam in Tubbergen (Overijssel) gaat het volgens de eigenaresse heeeeel gezellig maken. Zo staat de pan met warme gehaktballen voor een broodje bal, koffie en appeltaart klaar. Bij mooi weer is er ijs en een kraampje met handgemaakte sieraden, dromenvangers – gemaakt door een aantal vaste gasten. 

Boerderijcamping Terweierhof – Koningsbosch

Campings kijken en snuisterijen scoren? Bij boerderijcamping Terweierhof in het Limburgse Koningsbosch staat de koffie klaar en er is ook een garageverkoop met allerlei leuke spulletjes.

Camping Geelenhoof in Kelpen – Oler

Wil je echt een experience dan kan je naar camping Geelenhoof in Kelpen – Oler in Limburg. Iedere bezoeker krijgt een consumptiebon, er is een puzzeltocht en een kleurwedstrijd met prijzen zoals een overnachting op de camping, of een verzorgd kinderfeestje. En gedurende de dag zijn er  leuke gratis activiteiten zoals boerenweigolf, oud Hollandse spelletjes en een skelterrace. De kinderen mogen een kijkje nemen in de cockpit van een vliegtuig én er is een snackwagen aanwezig. Wij zeggen; feest!

Cockpit camping Geelenhof
Het vliegtuig waar je kun kijken op camping Geelenhof.

Zoals je ziet rollen heel wat campings een mooie figuurlijke groene loper uit voor de bezoekers! Kijk op wwww.opencampingdag.nl welke camping(s) je zou willen bezoeken, want op 2 april 2022 verklaren we het kampeerseizoen officieel voor geopend!  

I love kamperen