Open Camping Dag 2024 bezoeken header
Lekker een dagje naar de camping!

Wat kan je verwachten op de Open Camping Dag 2024?

Dit kan je verwachten tijdens de Open Camping Dag 2024

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het tijd voor de Open Camping Dag! Dé start van het kampeerseizoen, en deze editie groter dan ooit tevoren. Tijdens de Open Camping Dag openen meer dan 450 campings op gastvrije manier hun poorten én kan je dit jaar voor het eerst fijne voordeeltjes pakken bij deelnemende kampeerwinkels & dealers. Lees snel verder wat dat precies inhoud!

Meer campings dan ooit!

Tijdens deze derde editie van de Open Camping Dag hebben zich meer dan 450 camping aangemeld om geïnteresseerde bezoekers te ontvangen. Ben je zoekende naar een camping, dan is er op de website van de Open Camping Dag een handige filter-optie om zo jouw zoekresultaten te verkleinen.
Elke camping heeft een eigen pagina waarop ook staat aangegeven wat zij precies organiseren tijdens de Open Camping Dag. En daar zitten een aantal hele leuke dingen bij. Dus ook als je gewoon een leuk dagje uit wilt, dan is de Open Camping Dag op zaterdag 6 april een prima dag om er op uit te gaan! Ohja, en het wordt ook nog eens een dag met zomerse temperaturen, dus korte broek aan en gaan!

Open Camping Dag bezoeken 2024 geitjes

Wat kan je verwachten op de campings?

Op alle campings kan je een gastvrij welkom verwachten. De eigenaar is aanwezig om je te woord te staan, een rondleiding te geven en vaak wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht en is er een warm drankje, of iets lekkers. Kan jij lekker ontspannen jouw volgende vakantieadres bekijken. Soms krijg je ook korting als je ter plekke een verblijf boekt.

Campings met nét dat beetje extra!

Weet je nog niet waar je naartoe gaat? Er zijn een flink aantal campings die erg hun best doen tijdens de Open Camping Dag. Ze zetten nét even dat stapje extra om de start van het kampeerseizoen nog een beetje feestelijker te maken. En je snapt, als ze dat tijdens een landelijke dag doen, dan moet dat tijdens je vakantie ook wel goedkomen.

Zo heeft Zorg-en recreatieboerderij de Bult in Toldijk naast wat lekkers ook een speurtocht, een nepkoe die je kunt melken, je kunt op de foto in boerderijsfeer en een stukje fietsen op een tandem. Als afsluiter doe je een rondje boerengolf. Meer zin in een festival-vibe? Kampeerbeleving Dijksehoeve in Nistelrode organiseert die dag een heus festival met een marktje, muziek en workshops. Bij Recreatiepark de Bosrand Drenthe kan je bij mooi weer – en dat is het – suppen op het naastgelegen meer, maar ook de knuffelpony’s en alpaca’s borstelen en vertroetelen. Er zijn campings met rondleidingen door naastgelegen wijngaarden, boerenbedrijf en museumpjes. Er zijn tractortochtjes, een stukje rijden met de huifkar of uitgezette wandelingen. Je kunt op sommige campings zelfs geocachen!

Zo kunnen we nog wel even doorgaan! Er doen meer dan 450 campings mee, dus het is bijna niet te doen om al het leuks uit te lichten. En geloof ons: er zit een heleboel leuks bij. Wat de campings precies doen kan je terugvinden in de gele balk op de campingpagina’s.

Voor de kinderen

De Open Camping Dag 2024 is een uitstekend dagje uit met kinderen! Het is natuurlijk al snel leuk op een camping als er een speeltuin is, wat skelters of een waterpomp. Op heel veel campings is een kampvuur voor marshmallows, zijn er speurtochten, grabbeltonnen en springkussens. Doen die rakkers liever iets met dieren? Dan is een ponyritje of de varkens voeren natuurlijk heel erg leuk! Ook wordt het animatieteam op een aantal campings van stal gehaald en kan er naar hartenlust geknutseld worden.

Open Camping Dag bezoeken 2024 Kampvuur

open camping dag 2024 bezoeken: Check voordat je vertrekt!

Let wel op: Ga er niet van uit dat op élke camping een kampvuur is of leuke diertjes zijn om te aaien. Check dat echt even goed op de website van Open Camping Dag, zodat je niet teleurgesteld raakt als je op jouw bestemming aankomt!

Kampeerwinkels en Dealers

Niet alleen de campings doen hun best tijdens de Open Camping Dag 2024. Ook bij bijna 50 kampeerbedrijven en caravan & Camperdealers in Nederlands kan je terecht voor mooie acties, kortingen of workshops. Als je nog een nieuw kampeermiddel zoekt, of je kampeeruitzet wilt aanvullen, neem dan zeker even een kijkje op de pagina met alle deelnemende kampeerbedrijven. Zo hebben alle dealers van Knaus, Tabbert, Weinsber en T@B speciale  Open Camping Dag 2024 acties, die absoluut de moeite waard zijn. Check hier alle acties van de kampeerbedrijven die meedoen aan de Open Camping Dag 2024!

Open Camping Dag bezoeken 2024 kampeerwinkels en dealers

Deel je Open Camping Dag-moment!

Ga jij op pad tijdens de Open Camping Dag aanstaande zaterdag? Deel dan zeker leuke foto’s met ons op Facebook of Instagram! Tag I Love Kamperen (@ilovekamperen) en Open Camping Dag (@opencampingdag), zodat wij het op onze beurt ook weer kunnen delen! Heel veel plezier!

Open Camping Dag 2025

Vond je de Open Camping Dag superleuk? Of heb je ‘m juist gemist? Zet dan alvast zaterdag 5 april 2025 in je agenda, want dan is de Open Camping Dag 2025! 

I love kamperen