Open camping dag 2023
Kom naar de Open Camping Dag!

7 redenen om te gaan kijken op de camping

7 redenen om de Open Camping Dag 2025 te bezoeken

Op zaterdag 5 april is het tijd voor de Open Camping Dag 2024! De Open Camping Dag is een landelijke dag waarbij meer dan 450 campings in heel Nederland kampeerders verwelkomen om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op de camping. In 2025 vieren we de vierde editie van dit landelijke evenement, en elk jaar wordt het groter en gezelliger! Het is zo leuk om te zien hoe enthousiast campings én kampeerders staan te popelen voor dit dagje vakantievoorpret! Mocht je nog niet overtuigd zijn om er op uit te gaan op zaterdag 5 april? Dan vind je hier zeven hele goed reden om de Open Camping Dag 2025 te bezoeken.

1. Nieuwe campings ontdekken tijdens de Open Camping Dag 2025

Inkopper natuurlijk, maar eigenlijk één van de slimste reden om de Open Camping Dag 2025 te bezoeken. Ontdek je nieuwste plekje! Ga je eigenlijk altijd naar grote campings met veel voorzieningen en animatie, maar ben je wel benieuwd naar kamperen bij de boer of op een Natuurkampeerterrein? Of ga je al jaaaaaaren naar de zelfde camping in Zeeland en wil je wel eens een ander stukje Nederland ontdekken tijdens je volgende vakantie? Kies dan een paar campings uit, ga gewoon eens kijken of dit ook bij je past en stel je vragen aan de beheerder. Er doen ruim 450 campings mee, van heel groot tot ieniemienie. De keuze is reuze!

Open camping dag 2025 Camping overzicht

2. Vrijblijvend kijken op een camping

Wij krijgen zelf altijd een beetje keuzestress tijdens de online zoektocht naar ons volgende vakantieadres. We zien dan op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Gelukkig is daar de Open Camping Dag 2025 🙂  Je kunt na avonden googlen naar leuke campings, je laptop aan de kant leggen en in het echt gaan ervaren of de ‘vibe’ op die camping(s) je bevalt. Een frisse neus, instant vakantie voorpret en makkelijker keuzes maken. Hou er natuurlijk wel even rekening mee dat er in April een stuk minder blaadjes aan de bomen zitten en de camping nog (vrij) leeg is. Uiteraard kan je gelijk kijken welk plekje wat jou betreft het beste is en deze misschien wel direct boeken!

3. Ontdekken of kamperen iets voor je is!

Heb je nog nooit gekampeerd en weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is een keertje kijken op een camping om te kijken waar je dan terecht komt misschien wel heel erg fijn! Kies gewoon één of twee campings uit, ga er kijken en stel je vragen aan de beheerder of de andere aanwezige kampeerders. Wij weten uit ervaring dat iedereen je graag helpt en hun liefde voor kamperen maar wat graag met je delen! Meer weten over beginnen met kamperen? Check dit artikel!

Open camping dag 2025 Vrolijke caravan

4. Sla je slag bij de kampeerwinkels

Dit jaar nieuw tijdens de Open Camping Dag: veel kampeerwinkels en caravan-, camper- of vouwwagendealers zijn op 6 april ook feestelijk geopend en hebben die dag leuke acties! Combineer het winkelbezoekje met een leuke camping in de buurt of andersom. Hier kan je zien welke kampeerbedrijven deelnemen aan de Open Camping Dag en welke workshops, acties of demonstraties er zijn!

5. Nieuwe avonturen en kampeergewoontes

Misschien ben je wel een kampeerder die alleen in de zomervakantie met de kids gaat kamperen. En heb je allang de camping voor dit jaar geboekt. Goed geregeld, maar wij kunnen je vertellen dat er nog vééééééél meer momenten zijn om te gaan kamperen. Heb je voor Pasen, Pinksteren of Hemelvaart al een kampeerweekend geboekt? Of als de kids studiedag hebben en je er een lang weekend op uit kunt? Of ga je altijd kamperen met caravan en wil je wel weer eens een weekendje weg met je lief in een koepeltentje – om oude tijden te laten herleven? Dan is het natuurlijk extra leuk om daar alvast een camping voor uit te zoeken!
Nog een idee: breng eens een bezoekje aan die camping in de buurt (waar je altijd langsrijdt, maar nog nooit bent geweest). Misschien is een (voor-)(na-)seizoensplek wel iets voor jou?

6. Start je kampeerseizoen in stijl met de Open camping dag 2025!

De Open Camping Dag wordt georganiseerd aan het begin van de lente en daarmee verklaren we het kampeerseizoen voor geopend! En wat is nu een betere manier om in de kampeerstemming te komen, dan een bezoekje naar de camping (zonder dat je de tent hoeft op te zetten…)

Open camping dag minicaravan in boomgaard

7. Kampeerprijzenloterij

Last but not least: Meld je echt even aan als bezoeker van de Open Camping Dag: Als je dat namelijk doet maak je kans op letterlijk honderden kampeerprijzen in de kampeerprijzenloterij. Er zijn vakanties te winnen, kampeerartikelen, toegangskaartjes en abonnementen. Als je je inschrijft speel je automatisch mee met deze loterij, en wordt je uiteraard op de hoogte gehouden van alles rondom de Open Camping Dag!

Open Camping Dag 2025 – wat kan je verwachten op de camping?

Naast deze uitstekende redenen om één of een paar campings te bezoeken tijdens de Open Camping Dag 2025, doen ook de ruim 450 deelnemende campings hun stinkende best om toekomstige vakantievierders te verwelkomen. Er wordt aan de inwendige mens gedacht en aan de kindertjes. Er is vaak een kopje koffie met wat lekkers, en er zijn speurtochten of knutselopdrachtjes voor de kinderen. Maar er zijn ook campings met een kampvuurtje, waar je mag ponyrijden of minigolfen. Bij en aantal camping krijg je korting als je een toekomstig verblijf boekt of er is een minimarktje met lokale lekkernijen. Lees hier de hoogtepunten van de Open Camping Dag 2024! 

Wil je meer weten over welke campings wat doen tijdens de Open Camping Dag? Of welke acties de kampeerbedrijven hebben? Meld je dan aan als bezoeker voor de Open Camping Dag 2025!

Open Camping Dag 2025

 

I love kamperen