Blog met kampeertips, camping & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

10 kado’s voor mannen die graag kamperen

December komt er aan en hier in huis komt dan op een zeker moment de vraag: “heb jij eigenlijk al iets op je verlanglijstje staan?” Meestal volgt er iets van “mwnuuh” en blijkt er uiteindelijk alweer een warme trui en een speciale-biertjes-pakket in de zak van Sinterklaas te zitten voor Steven. Is hij heel blij mee, maar nu pak ik het anders aan. 10 kado’s voor mannen die graag kamperen in willekeurige volgorde.

1. Waka Waka Power
wakawaka-power kado kampeerder kamperen design
Een heel slimme gadget: een lampje en usb oplader in een, werkend op zonne-energie. Hiermee laad je (bijna) elke telefoon op gedurende de dag en ’s avonds fungeert hij prima als leeslampje. Na 1 dag in de zon heb je 150 uur licht en kun je je telefoon opladen.
Naast handig ook een heel maatschappelijk product: als je  een WakaWaka koopt, wordt er ook een geschonken aan kansarmen en slachtoffers in oorlogsgebied. Sharing the power! Leuk en innovatief en niet voor niets winnaar van de KCK kampeeraward.  Bekijk ook het filmpje even.

2. Windkracht 10 aanmaakstokjes
Aanmaakstokjes urbans and indians windkracht 10 design kado kamperen

Fikkie stoken is natuurlijk een echt mannending (al denk ik dat ik na de Touareg Trail een beter fikke stook dan Steef, maar kom, dat zeggen we niet hardop). Maar er is niet altijd een bos paraat voor de juiste stokken en soms wil je  NU een vuurtje op de camping! Dan leg je gewoon windkracht 10 aanmaakhoutjes van het leuke Urbans and Indians onder de kerstboom. Van speciaal hout, waardoor ze zelfs nat kunnen branden. It’s magic baby!  Marshmellows erbij en mijn mannen hebben dan zeker een onvergetelijke middag.

3. Lego Volkswagen T1 camper
lego camper t1 kado kamperen blog design
Ok, dit is eigenlijk een kado voor ons hele gezin. Wij zijn allemaal wel gek op lego, al zitten de jongens nu nog in de Duplofase. Mijn droom is ooit nog eens met zo´n campertje op pad te kunnen, wat een ontzettend gaaf en lief ding! Deze T1 is heel gedetailleerd en Steven vindt het leuk daar lekker uren mee bezig te zijn. Gezellig klusje voor in de kerstvakantie! En als ie af is krijgt hij van mij een ereplaatsje…
Als deze iets te retro voor je man is: er is ook een moderne camper versie!

4. Strandhanddoek Game Boy
Handdoek game boy kado kamperen design
Steven en ik zijn echt van de Nintendo generatie: Game Boy en Nintendo 8 bit. Duckhunten en Mario 1: voor ons nostalgie, al lijkt het nog maar 10 jaar terug. Lenny zag laatst een Game Boy en had geen idee wat het moest voorstellen. Arghh, we worden oud. Deze handdoek is leuk!

5.
Steven houdt zoals gezegd enorm van barbecuen. Grote stukken vlees op de grill: dan is hij heel gelukkig. Fire & Food is een nieuwe ontdekking voor ons en het past echt bij hem: steeds weer originele ideeën voor de barbecue. Ik krijg er honger van! Ook hun YouTube kanaal is leuk! Een abonnement op dit blad is een prima en betaalbaar kado voor fanatieke BBQ’ers.

6. Zaklamp met USB oplader
Olight zaklamp opladen via USB kado kamperen design
Ik en batterijen zijn geen vrienden. Altijd leeg en op… Als je pech hebt zitten er vaak ook nog van die hele dikke batterijen in een zaklamp, die wij dus nooit zomaar nog hebben liggen. Of na een jaartje op zolder blijkt dat er weer een batterij is gaan lekken…Gedoe gedoe! Deze Olight zaklamp laad je gewoon via USB op.

7. Dutch Oven kampvuurpan
Dutch oven kado kamperen blog design

Dit is wel het ware kamperen…koken op je kampvuur! Deze pan zet je zo midden in het vuur (door de 3 pootjes verstikt het vuur niet) en de pan wordt lekker heet. Zo kun je een hele variatie aan gerechten maken! Lekker stoer outdoor kado van Urbans and Indians.

8. Cameralens mok
xenos camera mok kado kamperen blog
Mijn vader is een ontzettend fanatieke amateurfotograaf en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. Regelmatig gaat hij bij nacht en ontij op pad om natuur in alle rust te fotograferen. Dan is deze mok gewoon leuk en welkom.

9. BBQ workshop
BBQ workshop grillacademy kado kamperen blog design
Wij hebben een enorme Weber in de tuin staan. In de zomer staat deze zeer regelmatig aan, want Steven houdt van barbecuen en die Weber is gewoon een topding. Ik las dat Weber ook workshops geeft. Barbecuen met professionals! Een leuk doe-ding om kado te geven! Heb je zelf ook iets aan, ik teken voor een lekker bordje van de BBQ hoor. Op verschillende locaties in het land te boeken.

10. Serieuze BBQ saus
Best 4 bbq smoky sweet barbecue saus kado kamperen blog design
Op Twitter vroeg ik om tips voor stoere mannenkado’s. Ik werd getipt door Best4BBQ.nl. Allemaal sauzen waarmee je het vlees al tijdens het bakken insmeert en echt, toen ik de site bekeek róók ik het vlees al bijna. Ik heb even Steven om zn mening gevraagd. Na even scrollen op de site hoorde ik “oh. grom. ik moet vlees.” Eh, ok… Hij koos voor de  Smoky sweet BBQ saus van American Stockyard. Misschien wordt het tijd voor een winterbbq!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!