Rulantica glijbanen
Rulantica: waterwereld bij Europa-Park

Verblijf met je tent, camper of caravan

Rulantica: zwemparadijs in Duitsland op weg naar je kampeervakantie

Op weg naar je kampeervakantie in Zwitserland of Italië is een tussenstop heel fijn, zeker als je met een caravan reist. Heb je er wel eens aan gedacht om die tussenstop gewoon een hele dag of meerdere dagen te laten duren? Europa-Park is hiervoor onze favoriete locatie. Afgelopen mei bezochten we voor het eerst hun nieuwe ’tweede’ park: waterwereld Rulantica. Vergeet een tropisch zwemparadijs: welkom in de Scandinavische sfeer van mascotte Snorri met 27 glijbanen, poolbars, een oneindige lazy river en goede restaurants. Ideaal voor kleintjes maar óók een uitdaging voor volwassenen die niet bang zijn voor een beetje adrenaline.

Europa-Park is Duitslands grootste pretpark en wij zijn al jaren fan. Het complex ligt in Zuid-Duitsland, direct naast de A5 richting Freiburg-Basel. Voor ons is dat een mooie locatie voor een tussenstop naar de zomervakantie in Italië, maar dit keer bezochten we het park in het plaatsje Rüst in de meivakantie. We gingen een midweek waarbij we Europa-Park, Rulantica én het Zwarte Woud bezochten. Een hele leuke combinatie van sensatie en natuur en echte Duitse vibes.

rulantica ingang

Rulantica Duitsland

Eerst wat feiten: Rulantica bestaat uit 31000 m2 waterpret met een groot binnengebied, maar ook een buitengedeelte met poolbars, waterattracties, ligweides, glijbanen en een peuterspetterbad. In totaal zijn er meer dan 50 glijbanen en waterattracties in 14 verschillende themazones. Hier vind je niet de bekende palmbomen en hawaislingers: Rulantica gooit het qua aankleding en verhaal over een heel andere boeg. Al vanaf de parkeerplaats waan je je in een Scandinavisch vissersdorp en de thematisering gaat door in de welkomsthal, kleedruimtes en uiteindelijk in het badgebied. Een verhaal over mythes en legenden.

rulantica zwemparadijs duitsland

Zwembad voor adrenalinejunkies

In de hal zelf is het geen wirwar van gekleurde buizen, deze lopen voor een groot gedeelte buiten het pand waardoor er binnen een ruimtelijke en relaxte sfeer is. Het thema is echt prachtig uitgevoerd, winterse decors met draken, verborgen dorpen, watervallen en lagunes. Wij reizen met 2 pubers die nergens bang voor zijn. Zij verdwenen al snel richting de eerste glijbanen en begonnen bij Vinter Rytt. Op een grote band vlogen ze door een half pipe. Ook de vrije val glijbaan Vildfål was reden voor een tweede rondje, hierbij sta je in een buis en valt de bodem onder je vandaan en maak je heel veel snelheid. Succes mannen, mij niet gezien 🙂 We zijn er een hele dag geweest en ze hadden zich er makkelijk nog zo’n dag kunnen vermaken.

glijbaan rulantica met band

Als gezin of vriendengroep mag je de nieuwe Vikingløp eigenlijk niet overslaan. Hier race je met maximaal 8 mensen tegen elkaar. De klok telt af, je springt met je mat in de buizen en wie een beetje handig vaart maakt komt als winnaar beneden. Die pubers mogen dan nergens bang voor zijn, in déze race was ik toevallig de snelste. Joe.

fotocredit: Europa-Park

fotocredit: Europa-Park

 

Cocktails in de poolbar

In het centrum vind je het golfslagbad Surf Fjørd (hou je kinderen én je bikini in de gaten want het zijn geen flauwe golfjes) en ik ben zelf fan van Snorri’s Saga. Dit is een lazy river met tweepersoons loungebanden, waarmee je door heel Rulantica wordt geleid. Daarna vond je mij in de poolbar, lekker op een kruk in het water aan de bar met een cocktail. Zo’n bar is er binnen én buiten en je betaalt je eten en drinken met een handig polsbandje. Je hoeft dus geen tas of telefoon mee, aan het einde van de dag kun je na het omkleden alles afrekenen voor je vertrekt. Er zijn meerdere restaurants in Rulantica dus ook voor lunch of diner hoef je niet te vertrekken.

Je kunt je binnen al uren vermaken, maar buiten wacht er méér op je. Een (uiteraard) verwarmd buitenbad, een complex met glijbanen en een hele leuke spetterplaats voor peuters. Ook staan hier honderden ligbedden dus geen zorgen over het bekende ‘handdoekjes leggen’.

Hyggedal wellness

Naast de snelle wereld van de glijbanen en het entertainment staat Rulantica ook bekend om zijn ruime en luxe wellnessgedeelte Hyggedal. Dit is een andere beleving waar kinderen onder de 12 jaar niet welkom zijn en je betaalt hier als gast ook extra voor. Er zijn drie sauna’s, een stoombad, een buitenterras en mogelijkheden voor privéverblijven.

Praktische informatie

Bij binnenkomst registreer je je en ontvangt iedereen een polsbandje. Dit bandje geldt als toegangsbewijs maar ook als betaalmiddel in het bad. Je kunt dus de bars, winkeltjes en restaurants afrekenen door middel van je bandje. Aan het einde van de dag, na het omkleden, reken je alles af en ontvang je een duidelijke factuur. Voor de kinderen kun je indien gewenst geen betalingsmogelijkheid op het bandje zetten.

Je eigendommen laat je in een van de vele kluisjes achter, ook deze werken met je polsbandje. Je kunt deze tussendoor zo vaak open als je wilt en er zijn geen kosten aan verbonden.

Er zijn ruim voldoende toiletten en douches, ook met voorzieningen voor baby’s.

Tickets Rulantica Duitsland

Rulantica is erg populair en vaak van tevoren al vol, dus regel dit ruim op tijd. Er zijn veel ticketmogelijkheden, bekijk ze allemaal hier. Een combinatieticket met een bezoek aan Europa-Park is natuurlijk iets voordeliger. Het is nodig om je ticket vóóraf op datum te laten zetten zodat jouw toegang gereserveerd is.
Wij waren van 14.00 uur tot 19.30 uur in Rulantica en dat was op dat moment voldoende om alle glijbanen te doen, wat te eten en gewoon lekker te zwemmen. Een avondticket van 17.00 uur tot 22.00 uur is iets voordeliger dan een dagticket en daarom de overweging waard.

Als gast van het Camp-Resort en de camping mag je een half uur eerder Rulantica en Europa-Park in, maak hier op drukke dagen zeker gebruik van! Rulantica ligt -in tegenstelling tot de ingang van Europa-Park- niet op loopafstand van de camping. Er gaan pendelbussen maar je kunt ook ook even met de auto (5 tot 7 minuten). Ook campers kun je op deze parkeerplaats kwijt op speciale daarvoor ingerichte plaatsen.

I love kamperen