Vul hieronder je gegevens in, dan ontvang je het e-book per mail.
Na aanmelding ontvang je onze mailing met kampeerinspiratie en campingtips, je kunt je altijd uitschrijven. 

Wat kun je verwachten van het E-book Help ik wil een caravan!?

In het E-book Help ik wil een caravan! staan alle antwoorden op de vragen die wij tegen kwamen bij onze zoektocht naar het kopen van een caravan. We zijn op zoek gegaan naar de antwoorden bij de specialisten op kampeergebied. De antwoorden hebben we in dit boekje gebundeld. Het doel is dat jij relaxed en veilig op pad kunt, zodat je er vaker op uitgaat.

Vragen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Een tweedehands caravan kopen, is dat verstandig?

  De aanschaf is voordeliger en je kunt zo mooi kijken of kamperen met de caravan en een bepaalde indeling je echt bevallen. Bij een gebruikte caravan krijg je bovendien soms inventaris, zoals een voortent, luifel, pannen, servies etcetera. Laat wel altijd een aankoopkeuring doen!

 • Hoe zwaar mag de caravan zijn achter de auto?

  Bij de RDW kun je zien welk trekgewicht bij jouw auto hoort door je kenteken in te voeren. Het staat ook op je kentekencard. Daar staat het trekgewicht vermeld als: Technisch maximum massa AHW (geremd), dit geldt natuurlijk voor een caravan met oplooprem.

 • welk rijbewijs heb je nodig?

  Is het gewicht van auto en caravan bij elkaar opgeteld meer dan 3.500 kilo, dan heb je een B+ of zelfs BE Rijbewijs nodig. Hier vind je een handige beslisboom van de BOVAG.

 • Wat is een mover?

  Een mover is een handig hulpmiddel bij het verplaatsen van de caravan als deze niet is aangekoppeld. Met een afstandsbediening kun je de caravan verplaatsen en draaien.

 • Kun je airco in de caravan krijgen?

  Dat kan. Bij nieuwe caravans kan je optie vaak gewoon kiezen bij aanschaf. Heeft jouw caravan nog geen airco, kan je deze altijd laten plaatsen.

We hopen dat je na het lezen van ons E-book Help ik wil een caravan! lekker snel met de sleurhut op pad kunt. En mocht je nou nog leuke spulletjes willen voor in die caravan? Kijk dan even in onze webshop met de allerleukste kampeergadgets! 

E-book help ik wil een caravan