supervrolijke caravan mintkleur gepimpt versierd
Wij willen meer kleur op de camping!

Weg met grijs! Versier gewoon je (voor)tent!

Meer kleur op de camping: Versier je tent!

Wij van I Love kamperen zijn voor meer kleur op de camping! Afgelopen weekend namen we een kijkje op het Caravanity Event waar de mooiste creaties, de vrolijkste caravans en de meest hysterische reispaleisjes stonden opgesteld. Heel wat anders dan het doodsaaie grijs en blauw dat je normaal op de camping ziet. Gelukkig kan je met een klein beetje inspanning die eenheidsworst veranderen in een gezellig geheel: ga gewoon je voortent versieren! 

Versierde voortent kleur op de camping 1

Geen tijd om écht te pimpen

Hoewel we beginnen te kwijlen bij een zorgvuldig gestylde Kip in pasteltinten, is het volledig pimpen van een caravan niet ons ding. Wij zijn helemaal niet van die handige Harry’s. En met een jong gezin is het compleet renoveren en pimpen van een caravan of camper lastig in te passen in de waan van de dag.
Daarom veranderen wij de P van Pinterest-waardig in de P van Praktisch. Met een paar leuke accessoires maak je van kampeerplek in een handomdraai een vrolijke oase. 

Lampen, Lichtslingers en lampionnen

Licht in de voortent is tijdens de avonduren gewoon heel handig. Waarom zou je van de nood geen deugd maken en je voortent versieren door wat gezellige lampjes ophangen of neer te zetten? 

Onze eeuwige favoriet is de lamp ‘Storm’ van Caravanity zelf. Ziet er leuk uit, heeft verschillende standen en is speciaal bedacht voor tijdens het kamperen. Bovendien gaat deze lamp bij ons al heeeeel wat jaartjes mee. 

Kleur op de camping Caravanity stormlamp

Langs de rand van de tent hang je gewoon een leuke lichtsnoer op. Je kunt natuurlijk de kerstlampjes recyclen, maar je hebt ook hele leuke gekleurde lampjes of deze gezellig oldskool lichtslinger die je na de vakantie ook prima in de tuin kunt hangen. Ze zijn stevig en eventueel ook te verkrijgen als solar versie, met een zonnecel, zodat je zonder elektriciteit op de camping ook dit lichtsnoer kunt gebruiken. 

Kleur op de camping lichtsnoer

Solar is hoe dan ook heel handig. Solar lampionnen zijn al een tijdje op de markt. Het mini zonnecelletje laadt overdag op en ‘s avonds heb je licht. Gratis en voor niets. Er bestaan inmiddels ontzettend mooie solar lampionnen, zoals deze van Lumiz. 

Kleur op de camping Lumiz lampionnen

voortent versieren met Slingers en vlaggenlijnen

Ze zeggen altijd dat je de slingers zelf moet ophangen. Nou, doe dat dan gewoon! Onze kinderen vonden de slingers aan de voortent ook altijd erg handig om ons kampeerplekje aan te herkennen op de camping. Wij gebruiken stoffen slingers. Die drogen gewoon weer op na een regenbuitje en ze maken ook niet zo´n lawaai als het waait. Deze echte vakantieslingers met ijsjes zijn uitermate geschikt om de voortent mee te versieren.

Kleur op de camping vlaggenlijn

Wat je ook ontzettend veel ziet op de camping zijn de cotton ball lights. Deze superleuke bolletjes zijn lampjes en ze worden ook nog eens duurzaam geproduceerd. Je hebt ze voor binnen en buiten, dus let wel even goed welke je koopt. Deze cotton ball lights slinger met 20 ballen is geschikt voor buiten en te koop in verschillende kleurtjes. Je kunt helemaal los met mixen en matchen. We hebben ook een hele leuke special edition voor binnenshuis in onze shop te koop!

Versier je tent cotton ball lights

Buitenkleden om je voortent te versieren

Buitenkleden zijn van die items die je tijdens de vakantie onder de luifel legt of in je voortent, maar die thuis in de tuin ook prima dienst doen. Gewoon omdat het mooi staat. Voor de kids is het ook een prima plek om op te spelen als het gras nog nat is, en wij vinden het ideaal voor onder de luifel tijdens korte weekendjes weg, zodat we niet het hele grondzeil + vloerkleed neer hoeven te leggen.

Een pastelgroene met een lief motiefje (je koopt ‘m wel zonder het hondje). 

Kleur op de camping buitenkleed pastel

Deze Bo-Camp chill mat is ook een gouwe ouwe. Vinden wij top omdat-ie met zwart wit eigenlijk voor elke voortent of camper kan.

kleur op de camping bocamp kleed

Voortent versieren met stoffen

Met een (plastic) tafelkleedje over de campingtafel fleur je de boel ook meteen op. En wat dacht je van een kussen op je hippe vlinderstoel

Dit Happy Camper kussen is natuurlijk té leuk om niet mee te nemen naar de camping. Het materiaal is een mix van katoen/polyester, een soort wit canvas en waterafstotend.

Kussen Caravan Happy Camper leuk in je voortent

Dit stijlvolle zwart-wit gestippelde buitenkussen is een outdoor sierkussen en het is watervast / waterafstotend. Een buitje of wat vocht in de tent is dus geen probleem. Met 40×60 cm kan je er ook prima een dutje op doen 😉

 

voortent versieren kussen zoedt

En wat dacht je van een lekker zacht schapenvachtje? Nooit meer een koude rug. We zagen het best veel op het Caravanity event en het lijkt ons een prima trend om lekker te adopteren!

kleur op de camping schapenvachten
Op je schapenvachtje onder de luifel met een kopje thee? Dat zien we wel zitten! En zo zie je ook gelijk dat een buitenkleed ideaal is voor korte tripjes!

Handig met de naaimachine

Ben je handig met de naaimachine? Dan zijn er natuurlijk mogelijkheden te over om meer kleur op de camping te brengen. Ga die voortent versieren! De gordijnen van de voortent vervangen staat in ieder geval nog op ons eigen todo-lijstje.
Heb je echt de smaak te pakken? Dan hebben we nog wat inspiratie opgedaan tijdens het Caravanity event: zoals een gezellige disselhoes naaien van tafelzeil, of zelfs een hele tochtstrook! We hebben ook gebloemde luifels gezien! Geweldig! Maar ben je net als wij, niet zo heel handig? Gewoon een paar bloemetjes in een jampotje op de campingtafel, keuren we ook goed 😉 

kleur op de camping tochtstrook van tafelzeil
Als je goed kijkt op deze foto zie je een tochtstrook van gestippelde zeil. Wel echt veel leuker dan die saaie grijze van ons!

Nog geen genoeg gekregen van leuke kampeeraccessoires? Check dan even onze shop of check de afdeling kampeeraccessoires op onze site voor nog veel meer kampeergeluk 😉

I love kamperen