Wijn camping ondergaande zon
Wijn-tips voor tijdens het kamperen

Zo wordt je wijntje op de camping nog lekkerder

Wijn op de camping

Wijn drinken; één van onze favoriete bezigheden op de camping. Met je voeten in het gras, zon op je gezicht. Voel je ‘m? Maar hoe hou je je fles koel, uit wat voor een glas drink je het beste je wijntje op de camping en hoe laat mag die fles eigenlijk open? Hier alle pro-tips op een rijtje 😉 

Mevrouw in groene trui met wijn op de camping

Keep it cool

Als je net zoals wij gezegend zijn met een caravan mét koelkast of een goede koelbox, dan krijg je je wijn wel koel op de camping. Zoniet, dan hebben we nog wel een goede tip. Met bijvoorbeeld deze wijnkoeler of cool sleeve heb je een een soort stootkussentje tegen het breken van de fles én een actieve wijnkoeler. Zo’n ding kan in de vriezer en werkt als een koelelement, maar dan flexibel. Deze koeler zit al jaren in onze camping-inboedel en is ook vreselijk handig voor luie mensen, want als eenmaal die fles open is en op tafel (of in het gras) staat, heb je natuurlijk echt geen zin om steeds naar de koelkast te lopen. 

Wijn in de diepvriestas

Voor alle (beginnende) tent kampeerders die gebruik maken van de gezamenlijke koelkast of vriezer op de camping: Stop je kostbare waar (wijn of ijsjes) in een diepvriestas met daarop in koeienletters je naam. Dan is de kans wat kleiner dat iemand anders besluit dat-ie ook wel een slokje mag 😉 

Wijnkoeler camping
Zelf hebben we ook vaak een echte wijnkoeler mee, die soms ook goed van pas komt als vaas. En dan gebruik je je glas gewoon voor ander lekker drankje!

Camping wijn met plasticsmaak

Wijn uit een plastic felgekleurd bekertje, het is gewoon geen feest. Maar glaswerk meeslepen naar de camping zullen we je niet adviseren. Het gaat gewoon kapot als je het in een kratje stopt en de keren dat de kastjes in de caravan of camper open gingen tijdens het rijden, was je ook best blij dat je servies van plastic was. Gelukkig zijn er echt heel erg veel onbreekbare wijnglazen te koop, die niet van echte wijnglazen te onderscheiden zijn. Zelf heeft Laura glazen van Polycarbonaat (deze van Bocamp), is niet goedkoop, maar ze blijven mooi en drinken als een echt wijnglas. Zit je al op de camping terwijl je dit lees en heb je alleen maar plastic servies en mokken bij je? Als je 200 gram Nutella-potje leeg is en je die goed afwast, doet het ook prima dienst als wijnglaasje. Of je drinkt direct uit de fles, wij oordelen niet. 

Ondergaande zon wijnglas camping
Deze glazen nam ik eens mee van een Food Truck Festival. Die hebben het ook prima een aantal jaar volgehouden. Lekker duurzaam ook!

Waar is de kurkentrekker?

Zal je net zien, heb je een godendrank bij een snoezig wijnhuisje gescoord (of gewoon een fles mee gerausd uit de Supermarché) zit er een kurk in. Kurkentrekker vergeten… Deze meneer heeft een vrij briljante truc die je overal kunt uitvoeren, en die je gegarandeerd campingvrienden oplevert:

 

Of je gebruikt natuurlijk gewoon je sleutel:

Makkelijkste is natuurlijk om die kurkentrekker op je inpaklijst te zetten. Wij vonden deze wel leuk! Of kies een wijntje met een schroefdop. Lekker makkelijk. 

Wijn als souvenir

Bij dat ene leuke wijnboertje heb je net de laatste flessen van zijn allerbeste wijn gekocht. Je kijkt er nu al naar uit om je thuis nog even op vakantie te wanen als je weer zo’n flesje open trekt. Dat kan, maar dan moet je wel goed opletten. Waar jouw superslobber bij de boer of op de camping echt fantastisch smaakte, kan de wijn door de reis naar huis in de warme auto een heleboel van zijn kwaliteit verliezen. Probeer de wijn koel te houden en koop je wijn aan het eind van je vakantie. Leg de wijn altijd op zijn zij als je ‘m bewaard of vervoert, zo blijft de wijn in contact met de kurk en komt de wijn niet in contact met zuurstof, waardoor ie zuur wordt.

Tijd voor wijn? 

Dan de vraag der vragen; Hoe laat kan met goed fatsoen die fles wijn open? Het gezegde: ‘Vijf in de klok’ kennen we allemaal wel. Maar is die regel op vakantie wellicht iets te streng? In Frankrijk of Spanje en zelf België en Duitsland zijn ze niet vies van een lekker glaasje tijdens de lunch. Dan zit je al rond 13:00 uur!
Wat ons betreft is tijd een rekbaar begrip 😉 Dus als jij op een onchristelijk tijdstip zin hebt in een wijntje moet je dat zeker doen. Wij zullen er niets van zeggen. Het is immers vakantie. 

Wijn drinken op de camping

I love kamperen