Gekoelde blikjes
De Mobicool B40

Persoonlijk getest!

Mobicool B40: onze hoop in hete dagen

Als je graag kampeert weet je dat een goede koelkast ontzettend fijn is bij heet weer. De vaste inbouwkoelkast in onze caravan kan ons drankje echt niet goed koud houden bij heet weer, om over vers vlees maar helemaal niet te spreken. Daarnaast zijn we inmiddels met een gezin van 5 personen, we hadden simpelweg te weinig ruimte. Daarom ging ik op zoek naar een extra los koelkastje, maar dan wel één die geen moeite heeft met een Italiaanse hittegolf. Gevonden! Wij kochten de Mobicool B40 en ik deel zoals altijd graag mijn ervaring met je.

mobicool B40 campingkoelkast 01

Compressor koelkast camping

Als je op zoek gaat naar een nieuw koelkastje voor op de camping, ontdek je dat er meerdere soorten zijn. De thermo-elektrische, absorptie-, isolatie- en de compressorkoelkast. Ze werken allemaal, maar het ligt aan jouw wensen welke bij je past. Wil je áltijd koude drankjes, ook als het 30 graden is? Of vind je het prima als het allemaal wat minder koud is? Moet een koelkast muisstil zijn of heb je geen last van wat geluid? Allemaal wensen en voor iedereen is er een passende oplossing. Over de verschillen tussen deze soorten campingkoelkasten lees je hier meer, daarover heb ik eerder geschreven. Wij kozen voor een compressorkoelkast vanwege de volgende voordelen:

  • Deze kan koelen of vriezen tot -15 graden, onafhankelijk van de buitentemperatuur (!). Dus áltijd koude drankjes, ook bij 35 graden buitentemperatuur!
  • Verbruikt alleen stroom als de compressor aanslaat

Mobicool B40 ervaring

Wij kozen dus voor de Mobicool B40. Deze heeft een inhoud van 38 liter. Om je een idee te geven: in deze campingkoelkast kun je 8 flessen van 2 liter rechtop zetten. Omdat deze koelkast een lagere temperatuur behaalt dan de koelkast in onze caravan, bewaren wij er ook ons vlees (en de chocola, ook belangrijk) in. Met een gezin van vijf personen is het wel fijn om die extra ruimte te hebben.

Wij zetten de koelkast thuis al aan en laten hem zo’n 24 uur koelen. Wanneer het tijd is om weg te gaan, vervoeren we de B40 achter in de auto. Hij blijft dan nog makkelijk uren koud. Het is wel handig om hem thuis al even aan te zetten, zo heb je er direct bij aankomst al plezier van omdat het wel een aantal uren duurt voordat de koelkast op de juiste koeltemperatuur zit.

De koelfunctie is echt top: aan het Gardameer met 35 graden hadden wij ook overdag lekker koude drankjes. De B40 heeft zelfs een vriesfunctie (tot -15 graden). Thuis zetten we deze wel eens aan in de schuur: extra voorraad voor ijsjes! 🙂

Koelbox
Je kunt 8 flessen van 2 liter rechtop zetten in deze koelkast.

Je zult zien dat er ook een Mobicool C40 bestaat: deze lijkt erg op de B40. Het verschil zit ‘m in de 12 volt functie. De B40 kun je op bijvoorbeeld de auto aansluiten, zodat je onderweg ook blijft koelen. Eventueel kun je de C40 ook een aantal dagen voor vertrek flink laten koelen (of vriezen) en hem dan gevuld en koud achter in de auto zetten. Dan heb je ook urenlang koude producten. Voor langere reizen is de B40 dus aan te raden.  Verder zijn ze exact hetzelfde. Om het moeilijk te maken: er is ook een A40, dat is een absorptiekoelkast en die heeft andere eigenschappen.

mobicool b40 ervaring
De binnenzijde is vierkant, je bent geen bergruimte kwijt door koelelementen oid.

De koeltemperatuur kun je traploos instellen. De beste stand is even uitproberen en afhankelijk van de inhoud, het zal niet de eerste keer zijn dat wij bevroren leverworst hadden ;-). Té koud wil je dus ook niet, begin gewoon ergens halverwege en pas het aan om jouw voorkeur.

mobicool
Traploos in te stellen met verschillende standen

Zijn er ook nadelen?

De B40 is wat wij noemen ‘een bakbeest’: hij weegt zo’n 20 kilo. Dat moet je dus wel kunnen tillen. Wij vervoeren hem achter in de auto en eenmaal aangekomen plaats ik hem op een tafeltje in de voortent. Een compressorkoelkast slaat af en toe aan, dat geluid hoor je wel als je er op let, maar het is voor ons totaal niet storend. Dat is natuurlijk wel persoonlijk.

Even samenvattend:

  • De Mobicool B40 koelt en vriest, hoe hoog de buitentemperatuur ook is
  • De B40 kan ook op de 12 V functie van de auto koelen, de C40 kan dat niet
  • Inhoud van 38 liter
  • Wel relatief zwaar: zo’n 20 kilo
  • Maakt wel af en toe geluid maar voor ons niet echt storend.

Je kunt de Mobicool online kopen, dat scheelt je gelijk een paar keer tillen naar de auto 😉 Je koopt hem bijvoorbeeld bij Mobicool B40 of Kampeerwereld Hendriks

 

I love kamperen