Kamperen met kinderen nederland
Kamperen vlák bij Amsterdam

Maar toch in alle rust...

Camping het Rietveen Landsmeer

Kamperen aan het water heeft altijd iets rustgevends. De zwanen dobberen voorbij en je kunt naar de horizon staren terwijl je met je voeten in het gras zit. Op camping het Rietveen in Landsmeer slaap je direct aan het water van recreatiegebied het Twiske, met prachtig uitzicht. Wat deze camping aantrekkelijk maakt is de ligging: vanuit het dorp Landsmeer ben je snel in prachtig Laag Holland óf in het bruisende centrum van Amsterdam. Een fijne uitvalsbasis voor een leuk weekend weg! Bij deze de ervaring van Karin op camping het Rietveen Landsmeer.

Kamperen aan een natuurgebied

Het Rietveen is een eenvoudige camping met ruime plekken. Bij aankomst mag je zelf een plekje uitzoeken. Er is geen receptie, dus neem de tijd en loop gerust eerst even een rondje en kijk wat er past bij jouw wensen. Op ‘het eiland’ sta je aan de buitenste ring direct aan het water, dat zijn wat mij betreft de mooiste plaatsen. Maar ook aan de binnenzijde heb je goed de ruimte en zeker als je met kinderen kampeert is dat wel zo fijn. De vriendelijke eigenaresse komt je later op de dag verwelkomen en met haar kun je het verblijf verder afhandelen. Wil je zeker zijn van een plek met het uitzicht zoals op mijn foto’s? Reserveer dan even van tevoren.

camping rietveen ervaring
Dit uitzicht als je ’s morgens de tent openritst….dat is lekker wakker worden!

Spelen met zand en water op Camping Rietveen

De camping wordt vooral bezocht door toeristen die graag de regio en vooral Amsterdam bezoeken. Wees niet verbaasd als je tijdelijke campingburen Russisch of Italiaans spreken, Het Rietveen heeft internationale bezoekers! Dat maakt het tot een bijzondere plek. Kleine kinderen vermaken zich op het kleine strandje aan de Breek, want spelen met water en zand is altijd een succes. Bij mooi weer kun je hier lekker zwemmen of bij de buurman van de camping een fluisterboot huren voor een mooi tochtje door natuurgebied het Ilperveld. Ook de verse broodjes voor een zomers ontbijtje kun je bij het naastgelegen pand halen. Het sanitair is netjes, compleet en schoon maar wat gedateerd. Alles is aanwezig, inclusief een koelkastje voor als je dat zelf niet bij je hebt.

camping rietveen review
Kamperen aan het water
camping Rietveen
Ik had bezoek tijdens mijn ontbijtje
rietveen landsmeer kamperen
Niet alle plekken staan direct aan het water, je kunt ook een plekje achteraan kiezen.
camping bij amsterdam
Het sanitair is schoon en netjes maar niet heel modern

Camping rietveen ervaring

Camping bij Amsterdam

Maak je er een citytrip Amsterdam van? Dan is de camping natuurlijk een voordelige manier om te verblijven! Vanaf de camping wandel je 10 minuten naar de bushalte, na zo’n 25 minuten stap je bij het Centraal Station in Amsterdam weer uit. Heb je meer zin in rust, natuur en historische dorpen? Vergeet dan Laag Holland niet! Pak dan de fiets of auto en bezoek plaatsen als Purmerend, Edam, Monnickendam, Broek in Waterland en de Rijp. Wat dacht je van huisgemaakte taart en eigen limonade bij theetuin Overleek of een rondje suppen door de Eilandspolder? Laag Holland heeft veel te bieden en camping het Rietveen in Landsmeer is daarvoor een perfecte startplek.

Bekijk de camping hier

Zien wat je kunt doen in Laag Holland? Hier alvast een paar sfeerfoto’s:

Ervaringen op camping rietveen

Camping Rietveen op het dorp

I love kamperen