Camping in het fruit header
Kamperen tussen de bloesems

Op Camping In het fruit

Camping In het fruit

‘Rij maar even langs dit paadje en dan kun je daar tussen de bomen een plekje uitzoeken’. Zo kwam ik aan bij Camping In het Fruit in de Beemster. Een minicamping onder prachtige oude fruitbomen in het dorp Zuidoostbeemster in Noord-Holland. Een heerlijk rustige plek met fotogenieke plaatsen, dieren, mooie bloemen, kruiden en als je mazzel hebt: vers fruit boven je hoofd! De camping ligt in mijn spreekwoordelijke achtertuin (ik woon 5 kilometer verderop), maar was hier nog nooit geweest. Verrassing in eigen buurt!

Camping in het Fruit

Minicamping in de Beemster

Camping In het fruit heeft 22 plaatsen en is dus met recht een minicamping. Over het gehele terrein staan 50 jaar oude fruitbomen, met oa appels en kersen. Afhankelijk van de periode kun je dus tussen de bloesems kamperen, of ’s ochtends ontbijten met vers fruit als je mazzel hebt! Het sanitair is eenvoudig maar zeker netjes. Je mag zelf een plekje uitzoeken, dus ook zelf bepalen of je graag in de schaduw staat of toch meer van het zonnetje wil genieten.

camping in het fruit
Verscholen onder de fruitbomen!
Kamperen tussen de bloemen
Van die fijne details: kamperen tussen de bloemen, bloesems of als je geluk hebt: kersen en appels aan de bomen
Fruitbomen op de camping
Zoek maar een plekje!

Voor kinderen

Ik hou altijd van dieren op een camping. Het heeft iets gezelligs en hier is dat ook het geval. Er liepen wat kippen, schapen en zelfs lammetjes. Er staat een trampoline (mijn jongens worden daar al-tijd blij van, al ben ik soms bang dat ze er af storten in hun enthousiasme) en er is genoeg ruimte om lekker te rennen of te voetballen (ook een veldje). En verder mogen ze zichzelf lekker vermaken met beestjes, blaadjes en bomen klimmen.

Trampoline op de camping
Trampoline met daarachter de sanitairruimte

Dieren op de camping

Kamperen bij Amsterdam?

Ik ken de regio goed en ik vind dit een heel goede plek als je tijdens het kamperen ook Amsterdam wil bezoeken. De stad ligt op 17 kilometer afstand (met de juiste OV verbinding ben je er in 30 minuten) en Purmerend ligt letterlijk om de hoek. Daar kun je goed winkelen (leuke boetiekjes naast de bekende merkwinkels, ik hou van Purmerend) en op de Koemarkt kun je heel goed eten.

Caravan op camping
Hefdakjes <3

Bezoek de Beemster

Is dat die regio van die kaas? Ja, ook. Dit is een veelzijdig stukje polder. Ga bijvoorbeeld lekker high tea’en in een theetuin, fruit halen dat zó van de boom komt, ultiem chillen in een spa in een fort van de Stelling van Amsterdam (Unesco werelderfgoedlijst!), wandelen in de Rijp of terrasjes pakken in Middenbeemster.

Bij camping in het Fruit zijn ook de foto’s gemaakt bij het interview met mij in het Algemeen Dagblad. Fotogeniek plekje toch?

Het leuke van zo’n kleine camping: met zijn tweetjes sta je daar al voor zo’n 15 euro per nacht. Gewoon een keertje ervaren als je in de buurt bent, even contact opnemen voor je gaat. Veel plezier!

I love kamperen