Camping de Zeevangshoeve

Wakker worden aan het IJsselmeer

Camping de Zeevangshoeve Edam

In slaap vallen met het geluid van kabbelend water op de achtergrond en wakker worden van het zonnetje dat nét over de dijk op de tent schijnt: lekker! Dat maakte ik mee op camping De Zeevangshoeve in Edam. Een gezellige boerencamping met een geweldige ligging: 1 kilometer van historisch Edam en direct naast het IJsselmeer. Mooi uitgangspunt voor een weekend genieten van de omgeving: in Laag Holland verveel je je zelden, tenzij je daar gewoon even zin in hebt. Hier mijn ervaring met camping de Zeevangshoeve!

boerencamping edam

Boerencamping Edam

De Zeevangshoeve is een minicamping bij een boerenbedrijf. Er is veel aandacht besteed aan het terrein, met mooi aangelegde velden. Aan de ene kant kijk je uit over de weilanden, aan de andere kant ligt de dijk. Een kleine klim en je hebt vrij uitzicht over het IJsselmeer. De camping ligt tussen verschillende dorpen in de polder, rust verzekerd!

boerencamping edam
Alle ruimte!
Dat is nog eens rustig wakker worden.

De stallen van de melkveehouderij zijn toegankelijk, je kunt dus gezellig op bezoek bij de koeien. Met wat geluk mag je de boer helpen: dat vinden mijn jongens nog steeds heel erg leuk. Natuurlijk lopen de koeien in de zomer overdag lekker buiten, maar ’s avonds komen ze terug en staan ze in de stal. Ik vind het altijd leuk om even te gaan kijken. Koeien zijn (meestal toch) heel nieuwsgierige en vriendelijke dieren. Misschien ben jij een bofkont en maak je de geboorte van een kalfje mee!

camping edam
Leuk aangelegde velden met slootjes. Als je met kleine kinderen (zonder zwemdiploma) komt, is een plaatsje op het veld ook een goede optie.
camper edam
Ook campers zijn van harte welkom!

Slapen en spelen

Op het terrein staat een moderne trekkershut voor 4 personen. Ideaal voor een kort weekend als je geen eigen kampeermiddel wil opzetten! Voor kinderen is een speciale speel- en dierenweide gemaakt. Hier staan leuke houten speeltoestellen, prima voor jonge kinderen. Bij een boerencamping horen dieren: er zijn kippen en allerschattigste hangbuikzwijntjes. Zoals op elke camping ontmoeten de kinderen elkaar bij de speeltuin. Dat geeft gezelligheid en reuring op de camping.

De camping vanaf de dijk. Gezellig en zeker niet groot.

Geen muntjes

Het sanitair is een van de pluspunten van deze camping vind ik. Het is binnen behaaglijk, erg schoon en genoeg eigen cabines. Ook altijd fijn: geen gedoe met muntjes of een ander betaalsysteem. Afwassen kun je ook binnen doen, daar is alle ruimte voor. Het ruikt fris, ziet er goed uit, goed geregeld!

Ruim, schoon en behaaglijk: sanitair is echt prima in orde
Genoeg douches en toiletten en leuk in stijl aangekleed

Zwemmen in het IJsselmeer

De camping ligt direct aan het IJsselmeer. Middels een trap kun je boven op de dijk komen. In de zomer ligt er een steiger in het water, waardoor je hier heerlijk kunt zwemmen. Op een grasweide kun je ook prima je handdoek kwijt voor een rondje zonnebaden. Boven de dijk zie je ook de prachtigste zonsopgangen. Ik maakte om 6.00 uur een ochtendwandeling en kreeg gezelschap van een gezellige groep schapen. Dat zijn de leuke verrassingen van Laag Holland: midden in de natuur!

goedemorgen! In de zomer kun je hier heerlijk zwemmen
edam dijk schapen
Nieuwsgierig gezelschap op de vroege morgen 🙂

Historische dorpen en polder

Laag Holland is zó veelzijdig dat het eigenlijk lastig kiezen is wat je gaat doen tijdens je verblijf. Na een flinke wandeling over de dijk kom je in historisch Edam met de bekende kaasmarkt, maar ik vind persoonlijk de geveltrappetjes en unieke winkeltjes veel interessanter. Ga lekker op een terras zitten en geniet van een verse kop koffie bij het Damhotel. Natuurlijk kun je een toeristisch uitstapje naar Volendam maken, maar Monnickendam, Broek in Waterland en de Beemster zijn rustig en authentieker. Zin in een stedentripje? Binnen 30 autominuten ben je in Amsterdam, een betere optie is het om de bus te pakken vanuit Edam.

Genieten in historisch Edam!

Maar je wilt waarschijnlijk al snel terug naar de camping om te genieten van de rust en de groene uitzichten. De Zeevangshoeve is een prima uitvalsbasis voor een veelzijdige regio. De tarieven zijn zoals je van een boerencamping mag verwachten. Als je lid bent van SVR krijg je zelfs korting. Een plekje reserveren is aan te raden.

Bekijk de camping hier

Zoek je inspiratie voor meer campings in Laag Holland? Ook camping het Rietveen in Landsmeer is een echte aanrader!

 

I love kamperen