Glamping in een safaritent

Hoe luxe is dat nou echt?

Glamping in een safaritent

Is glamping nog kamperen? Het is onderwerp van discussie onder vele kampeerfans. Het is de meest luxe manier van op een camping verblijven. Ik zou het nooit permanent willen inruilen tegen mijn caravan of tentje, maar het is ontzettend comfortabel, ideaal met kleine kinderen en ook met glampen zit je midden in de door mij zo geliefde campingsfeer. Het stond op mijn kampeerbucketlist, dus verbleven we een paar dagen in een luxe safaritent van Safritop. Verwennerij!

Safritop ervaring glamping I love kamperen

 

Kamperen in Afrikaanse sferen

Alle tenten van Safritop hebben een Afrikaans dier als thema. De tenten zijn heel (héél) luxe afgewerkt: zware meubelen, overal bamboe, goede boxsprings, strakke badkamer én de Afrikaanse touch. Deze tenten misstaan niet op de Afrikaanse savanne-en ook niet op een vijfsterrencamping trouwens. Wij verbleven in een ‘Nijlpaard‘ tent en ook aan de details is gedacht. Voor de kinderen was bijvoorbeeld Playmobil en Safari memory aanwezig en ’s avonds konden Steven en ik Safari-o-poly spelen.

luxe tent Safritop
Kinderslaapkamer met lieve details en spelletjes

Lekker slapen

De vijf persoonstenten hebben één tweepersoonsbed en drie eenpersoonsbedden. Met een gezin van vijf kom je hier dus heel goed uit. Er is een aparte ouderslaapkamer, compleet met lampjes, klamboe, dekbedden en veel kussens. De kinderen slapen samen in een ruimte. Hier is ook een kinderzitje en -heel lief- er zijn nijlpaardknuffeltjes. Mijn kinderen vonden het heel fijn in hun eigen ’tentje’.

 

Luxe tent badkamer
Doorkijkje naar de badkamer
Safritop ervaring glamping luxe tenten 13
Badkamer met douche, toilet en wastafels
Niet schrikken 's morgens als je je ogen open doet :D
Niet schrikken ’s morgens als je je ogen open doet 😀

Tent met badkamer en keuken

De badkamer lijkt op die van een hotelkamer: heel strak met eigen toilet, douche en prachtige wasbakken. Het sanitairgebouw van de camping heb je hier dus niet nodig… Wij hebben ’s avonds binnen gekookt, in de keuken zijn een ruim aanrecht, kooktoestel met 4 pitten, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en alle benodigdheden aanwezig. Dit heeft niets meer met kamperen te maken hoor 😀 Er stond ook een gloednieuwe BBQ op de veranda.

Someone's watching me...
Someone’s watching me…

Safritop ervaring glamping luxe tenten 10

Chillen op de veranda

De veranda is mijn meest favoriete plek van de safaritent. Hier kun je ’s morgens je eerste kop koffie drinken en tot ’s avonds laat zit je hier behaaglijk, zelfs als het regent. Desnoods zet je de gaskachel even aan. Er stond een stevige houten tuinset buiten, maar ook twee ligstoelen. Ik heb heerlijk mijn boek kunnen lezen…..

Lekker spelen op de veranda
Lekker spelen op de veranda

Safritop ervaring glamping luxe tenten 04

Glamping ervaring

Deze tenten zijn absolute klasse, door de details en de afwerking. Het is echt een feestje om hierin je vakantie door te brengen, lijkt ons. De tenten hebben een kacheltje en zijn helemaal af te sluiten bij slechter weer. Bij veel zon kun je het doek openritsen, zodat het -redelijk- koel blijft. Kies wél een camping die bij jouw gezin past, dat maakt net zo’n belangrijk deel van de vakantie uit dus besteed daar aandacht aan. Safritop heeft momenteel tenten op een camping in de Hundsruck. Prijzen voor de huur vond ik best redelijk, vanaf €200,00 voor een weekend in het laagseizoen en vanaf € 682,50 voor een week! in het hoogseizoen.

Voor wie is glampen?

Eigenlijk voor iedereen die wel op een camping wil verblijven, maar wel met ruimte en comfort. Ik kan me voorstellen dat het met bijvoorbeeld een baby’tje erg fijn is om je niet op 3 m2 te moeten vermaken. Heerlijk dat je dan wat ruimte en alles bij de hand hebt. Dus wél de voordelen van de lekkere campingsfeer maar geen nadelen zoals natte voeten of instortende luifels…De tenten vind ik een aanrader en ik kan ‘glamping’ bijschrijven op mijn ervaringslijst!

I love kamperen FacebookIs glamping iets voor jou? Deel je ervaring met duizenden andere kampeerders op onze Facebookpagina! 

 

 

 

I love kamperen