Mijn tweesecondentent gaat al jaren mee

Mijn eerste keuze als ik 'even snel' wil kamperen

Mijn liefde voor het tweesecondententje

Elk jaar een blij weerzien met een favoriet kampeeritem: ken je dat? Ik heb dat met verschillende dingen en 1 ervan is het tweesecondententje. Dit is mijn beste kampeeraankoop EVER! Hij reist al 11 jaar met me mee en is nog steeds helemaal prima. Wind, regen, zandstorm, blubber of 35 graden: deze tent staat en blijft staan. Echt binnen 2 seconden ja! (even oefenen met invouwen, je zal de eerste niet zijn die hem uitgevouwen op de achterbank propt :D)

tweesecondentent-ervaring

Ervaring tweesecondentent

Onze wederzijdse liefde startte tijdens een ‘urban camping’ nachtje op het asfalt van Genua. We hadden een plek nodig om te slapen en tja, dit lag nu eenmaal in de achterbak. Toen gingen we weken naar de Sahara. Zandstormen in Algerije, muggen in Niger, no problem! Bij thuiskomst even goed schoongemaakt en na een paar jaar was het laatste zand er ook wel uit 🙂 Na 3 weken Sahara weet ik inmiddels blind hoe je hem weer invouwt.

urban camping
Urban camping in de haven van Genua.

Daarna ging hij mee naar festivals (daar zijn geen foto’s van en dat is maar goed ook) en heel veel campings. En nu is het het vakantiehuis van de kids: ons Quechua tweesecondententje. Maar wat is er zo handig aan?

tweesecondentent-ervaring
Ergens in de Sahara, Algerije. Bij de derde zandkorrel links. Uitvouwen, tukken, klaar.
Met zn tentzusje in een andere kleur in Tunesië (toen was kamperen in Tunesië nog heel gewoon :-/ )

Voordelen tweesecondentent

  • hij staat binnen twee seconden (joh) en is in 10 seconden weer ingevouwen
  • hij is licht
  • het is een plat pakketje waardoor je hem makkelijk nog even ergens oplegt in de auto
  • het is het enige tentje in mijn hele kampeercarrière dat gewoon binnen droog blijft bij veel regen

Nadelen

En als ie opgevouwen is, kun je hem op je rug dragen! (insert tellsellstem hier)

Er past net een tweepersoonsluchtbed in, dan is er verder geen ruimte meer over. Als je ook nog veel bagage kwijt wil, is een iets ruimer model beter. Of je kiest voor een driepersoonstent, dat is hetzelfde systeem maar iets groter. Die hebben wij inmiddels ook in de collectie en gaat mee als we met het hele gezin (inmiddels 5 personen) een weekendje gaan tentkamperen.

De tent heeft een extra deur met gaas, zodat je de buitendeur opengeritst kunt laten als het warm is. Je zet de tent vast met 4 (meegeleverde) scheerlijnen.

Er zijn nu allerlei nieuwe kleurtjes <3 en het model is wat aangepast. Wat mij betreft dé aanrader als je een makkelijk tentje voor erbij zoekt. No-brainer.

 

 

 

 

 

I love kamperen