Kamperen met kinderen nederland
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Favoriet spelletje op de camping: onze tennispaal

Het is een van onze favoriete spelletjes op de camping: de tennispaal. Het is een soort kindermagneet: elke dag komen er kinderen even meppen! Dit is een spel dat we als volwassenen ook kunnen waarderen, want het is stevig en dus kun je er even flink wat kracht op kwijt. Net als badmintonnen vind ik echt zo’n campingsport haha. Het wordt dan ook gebruikt als tennistrainer, want je moet snel reageren. Hier onze tennispaal ervaring!

tennispaal

Tennispaal: spelen en trainen

Het principe is eigenlijk heel simpel. Je hebt een holle standaard, vergelijk het met een soort parasolstandaard. Verder krijg je er losse delen bij, die je kunt opbouwen tot een paal. De bodem kun je vullen met water of zand, zodat deze stevig staat. Dat is wel aan te raden, want anders is het geheel onstabiel en bij een overenthousiaste gebruiker vliegt het geheel zo door de lucht.  Aan de bovenkant van de paal zit het touwtje bevestigd waar ook de bal aan hangt.  Je krijgt er 2 rackets bij en je kunt dus gelijk aan de slag! Onze kinderen spelen graag samen, dan slaan ze dus over. Maar je kunt het ook alleen spelen. Als je samen speelt kun je het tempo flink opvoeren en dat komt je reactievermogen natuurlijk ten goede. Handig: hij kan tegen vocht dus bij regen is er geen probleem. Je vouwt hem na de vakantie weer compact op, de stokken klem je onder de standaard vast.

tennispaal

Losse ballen tennispaal

Onze tennispaal komt van Decathlon (Artengo) en er zijn ook allerlei accessoires voor te koop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een snellere of juist langzamere bal, afhankelijk van wat je wil bereiken. Voor ons op de camping is de standaardbal natuurlijk helemaal prima! Ook de rackets kun je los bijbestellen, dus je kunt het feest uitbreiden en er meerdere kinderen tegelijk mee laten spelen.

Tennispaal decathlon

Onze jongens zijn blij als deze weer uit de caravan komt! Hier lees je meer over onze favoriete spelletjes op de camping.

I love kamperen