Blog met kampeertips, camping & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Natuurboek voor kinderen: Alle kinderen naar buiten!

Kamperen = buitenleven en mede daarom doen wij het als gezin zo graag. Mijn jongens zijn thuis best televisie- en gameminded, maar zodra we op een camping zijn dwarrelen ze graag rond op zoek naar takjes, vogels en modder. Kleine Puck moet nog een beetje wennen aan gras onder haar billen. In de natuur zijn superleuke activiteiten te bedenken en daarom waren we allemaal blij dat Sinterklaas dit boek meebracht dit jaar: Alle kinderen naar buiten!. De ondertitel ‘Het grote natuuractiviteitenboek’ is meer dan terecht!

Spelen, ontdekken en doen

Alle kinderen naar buiten! heeft 279 pagina’s en is dus een dik boek vol met buitenspeelideeën.Het boek is ingedeeld in verschillende hoofdstukken met elk een ander thema, zoals Spelen, Maken, Eten, Speuren etc. Elk hoofdstuk bevat veel (veel!) activiteiten om in de natuur mee aan de slag te gaan, of juist om iets te maken met materialen die je eerst gaat verzamelen. Ik vind de activiteiten per seizoen leuk, omdat je zo altijd weer iets anders kunt aanbieden.  Elke bladzijde bevat tekeningen, foto’s en door de speelse opmaak is het een vrolijk en duidelijk boek.

Alle kinderen naar buiten boek

Zoekkaarten uit de natuur

Favoriet hier in huis zijn de zoekkaarten. Een overzicht van bijvoorbeeld strandvondsten of tuinvogels met gedetailleerde tekeningen. Mijn jongens zitten hier dan in de kamer met een verrekijker te zoeken naar vogeltjes. Die ze op magische wijze ook altijd állemaal vinden (hm hm, tuurlijk schat. Let je wel op dat je je verrekijker verkeerd om vast houdt?  😉 )

Natuur en kamperen

Is dit boek geschikt voor op de camping? Ik denk het wel! Er staat zó veel in dat je eigenlijk altijd wel iets kunt vinden wat bij de regio en het seizoen past. Natuurlijk is er zelf genoeg te bedenken, maar in dit boek vind je toch wat meer originele ideeën. Het boek is ook zeker geschikt voor leerkrachten of pedagogisch medewerkers, eigenlijk iedereen die met kinderen er op uit trekt!

Het Alle kinderen naar buiten! boek is geschreven door Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter. Het boek heeft een hardcover en een handig zoeklintje. Het is fullcolour gedrukt en staat vol met foto’s en mooie illustraties. Je koopt het onder andere hier. 

Dit boek heb ik ook als kadotip gegeven voor vaderdag, hier lees je nog meer tips voor kamperende papa’s.

 

2 responses to “Natuurboek voor kinderen: Alle kinderen naar buiten!

Comments are closed.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!