kookboek camping
Koken op de camping: 4 receptenboeken

Zo kom je verder dan macaroni met Smac

Koken op de camping: 4 camping kookboeken

Vroegah, met mijn ouders in de vouwwagen, was het culinaire hoogtepunt van de vakantie ongeveer macaroni met Smac. ‘Mooi makkelijk’ zal mijn moeder gedacht hebben. Nu we zelf kamperen met kleine kinderen neem ik ook geen uren de tijd voor een maaltijd hoor. We hebben zo’n Cadac skottel met paellaplaat en het liefst bak ik alles tegelijk daarop. Maar na de hamburgers met salade en een pasta’tje mag er wel wat nieuwe inspiratie bij. Daarom: vier boeken over koken op de camping! Met makkelijke en toch verrassende campinggerechten.

Caravanity camping kookboek

Caravanity is natuurlijk een heerlijk fris merk in onze kampeerwereld. Femke Creemers (ūüß°) schreef het fijne Caravanity camping kookboek en het is een handzaam maar vrolijk boek geworden. Natuurlijk met prachtige foto’s van creatief gestylde caravans, hoe kan het ook anders! Alle gerechten zijn eenvoudig maar toch wel creatief. Er zijn verschillende hoofdstukken: ontbijt en lunch, snacks, dips, dressings en marinades, vis, pasta, salades en groenten, pizza, vlees, en toetjes en drankjes. Favoriet is bij ons paella (want lekker makkelijk haha). Belangrijk vind ik dat er geen exotische ingredi√ęnten in de gerechten hoeven, je kunt alles bij de gemiddelde supermarch√© halen. Zet ‘m lekker in je keukenkastje, alleen al het doorbladeren geeft een heerlijk happy camper gevoel.

Bekijk het Caravanity kookboek hier. Deze vind ik zo leuk dat we hem nu maar zelf in het assortiment hebben opgenomen!

caravanity kookboek review

Billydishes – Culinaire roadtrip door Nederland

Dit boek brengt je langs de streekproducten van ons eigen land. Schrijvers Linda en Carlo gingen in hun Volkswagen busje op pad en vonden mooie plekken en bijzondere gerechten. Rijkelijk voorzien van prachtige foto’s van campings en natuur en daar hou ik van! Alle recepten zijn zo gemaakt dat je ‘vanuit de koelbox’ kunt bereiden. Het zijn ‘anders dan anders’ gerechten, maar toch snel en redelijk eenvoudig te bereiden. Je krijgt er ook routes en campingtips bij. Leuk boek voor op de campingtafel, al is het maar voor een dosis heerlijke kampeersfeer, inclusief retrobusje.

Bekijk het boek hier.

Koken op de camping

Voor wie zin heeft in iets uitgebreidere gerechten is Koken op de camping een leuk boekje. Het heeft meer dan 200 recepten.  Wanneer je van koken houdt en je neemt er lekker de tijd voor is dit goede inspiratie. Dit is een vertaald boek, wat zorgt voor gerechten met een internationale touch waar ik zelf niet snel aan zou denken. Koken boven een kampvuurtje heb ik zelf bijvoorbeeld nog nooit echt gedaan (en meestal kan dat ook helemaal niet). Leuk ter inspiratie voor hobbykoks, maar ik zal het Caravanityboek persoonlijk sneller pakken.

Bekijk het boek hier

500 Campinggerechten

De 500-receptenboeken is een hele serie met veel verschillende onderwerpen. Er zijn dus ook 500 campinggerechten! Dit boekje heb ik zelf nog niet in handen gehad, maar ik kwam het online tegen. Veel leuke gerechten dus, ook weer vertaald naar het Nederlands. Met zoveel recepten zit er altijd wel iets lekkers bij, zo lijkt mij. Er zijn ontbijt- , lunch- en dinergerechten, maar ook snacks, rubs en BBQ gerechten. Lekker voordelig en daardoor leuk om thuis alvast inspiratie op te doen.

Bekijk het boekje hier. 

kamperen koken boek

Heb je geen zin om te koken, maar zoek je lekkere leesboeken voor op de camping, mét kampeerthema? Kijk dan even hier!

I love kamperen