human comfort florac plus
De Human Comfort FLorac Plus

Designlamp én speaker!

Lamp & speaker in één: Human Comfort Florac Plus ervaring

Wanneer de dag voorbij is, de kinderen lekker slapen en het tijd is voor een spelletje en een glas drinken van het een of ander…heerlijk kampeermoment! Wij zitten graag nog een tijd voor de voortent, zeker als het een warme avond is. Een fijne lamp is hierbij wel nodig en wij hebben de Human Comfort Cosy lamp Florac Plus. Hele mond vol 🙂 Het is een lamp die voldoende licht geeft om een goed boek bij te lezen, maar die je kunt dimmen voor de sfeer. En: het is tegelijk ook een speaker voor je favoriete muziek! Hier lees je onze Florac Plus ervaring.

human comfort florac plus

Human Comfort Florac Plus ervaring

Human Comfort is een innovatief Nederlands merk, dat telkens functionele én mooie kampeeraccessoires maakt. Ze besteden veel aandacht aan kwaliteit en design. De bedoeling is dat je hun producten ook gewoon thuis zou willen neerzetten, want waarom zou je goede spullen alleen op de camping gebruiken? Dat is bij deze lamp ook wel gelukt. De Florac Plus heeft een fijn zacht licht en ik vind hem vooral mooi. De lamp is 22 centimeter hoog en heeft een fijn zacht bruin hengsel, waardoor je hem makkelijk even meepakt. Dit hengsel is gemaakt van siliconen en dat blijft dus mooi, ook als het een keer vochtig is geweest. Aan het hengsel kun je hem ook ophangen.

De lamp geeft een zacht LED licht. LED licht vond ik bij andere lampen nog wel eens onprettig, omdat die zo’n ongezellige harde blauwe gloed gaven. Deze lamp geeft gelukkig warm licht en je kunt hem dimmen. Dat doe je middels een knopje aan de onderzijde van de lamp. In de hoogste stand kun je hem prima meenemen tijdens een nachtelijke sanitairstop, zodat je kunt zien waar je loopt.

Bekijk de lamp hier

campinglamp review

Music maestro!

Deze lamp is tevens een speaker voor jouw eigen muziek en dat verhoogt de feestvreugde! Middels Bluetooth kun je een mobiele telefoon of tablet verbinden met de lamp. Hiervoor ga je naar de instellingen van de tablet of telefoon en bij het onderdeel ‘bluetooth’ kies je voor (in mijn geval) ‘SpeakerLightning’. De lamp geeft je een signaal dat hij verbinding heeft. Nu kun je jouw eigen muziek afspelen, ik deed dat via Spotify. Dat klinkt lekker! Ik doe dat vooral als zacht achtergrondmuziekje, maar de speaker haalt een aardig volume zonder schel te worden. Hard genoeg om de campingbuurman flink mee te irriteren, of als non-verbale uitnodiging voor een gezellige groepsBBQ met het hele kampeerveld.

Het kan nog leuker: wanneer je twee van deze lampen hebt, kun je ze met elkaar verbinden. Zo speel je de muziek tegelijk op twee speakers af. Dat is een handige optie voor thuis, of als die uitnodiging voor de groepsBBQ succesvol bleek en je ineens meerdere muziekpunten nodig hebt :). Je verbindt de twee speakers door van een van de twee lampen de aan/uitknop 2x in te drukken. Vervolgens verbind je deze met de telefoon of tablet en voilà: de muziek komt uit beide speakers. Happy times.

campinglamp met speaker
Even verbinden via Bluetooth en klaar

Design lamp voor op de camping

De Human Comfort Florac Plus is oplaadbaar, waardoor je deze draadloos kunt gebruiken. Eenmaal opgeladen blijft de lamp zo’n 6 tot 8 uur uur op volle sterkte branden. Eenmaal leeg kun je deze met een bijgeleverde USB kabel opladen en dat duurt in totaal ongeveer 5 uur. Hiervoor moet je wel even de stekker van de mobiele telefoon gebruiken, of bijvoorbeeld de laptop. De USB kabel plaats je in de poort aan de onderzijde van de lamp. Alle knoppen zijn aan de onderkant van de lamp geplaatst, zodat niets zichtbaar is wanneer de lamp op tafel staat en dat komt het design van deze knapperd ten goede vind ik.

human comfort lamp
alle functies zitten onderaan de lamp, zodat je een strak design overhoudt om naar te kijken!

Een plotselinge regenbui is niet zo erg, de lamp is spatwaterdicht (IP44). Je moet hem niet aan de kinderen meegeven om mee te duiken in het zwembad, maar regendruppels of ochtenddauw kan hij natuurlijk prima hebben. Daarmee is het een prima lamp voor op de camping, maar ook in huis misstaat deze zeker niet. Vind je de lamp mooi, maar heb je geen behoefte aan de speakerfunctie? Dan is er een basisversie, de Human Comfort Florac. Die is exact hetzelfde, behalve de speakerfunctie en daardoor net even voordeliger. Maar voor een kleine extra uitgave heb je wel een speaker en wie weet wanneer dat een keer van pas komt.

Bekijk of koop de lamp hier

Heb je interesse in onze ervaring met andere kampeeraccessoires? Lees dan hier verder! 

I love kamperen