tentje deryan ervaring
Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Baby slaaptentje: Puck’s ervaring!

Kamperen met baby’s: het is heerlijk, maar ze moeten wel kunnen slapen. Anders wordt het vanzelf drama en niet relaxt! Inmiddels hebben wij drie kinderen, die uiteraard lekker mee gaan in de caravan. Eerder schreef ik al over het slaaptentje voor peuters dat we gebruikten voor onze ‘middelste’ Abel. Hij sliep daar heel lekker in dus wij zijn nog steeds fan. Daarna kwam er een prachtig meisje bij….en die ging al mee toen ze een paar maanden oud was. Toen hebben we de babyslaaptent van Deryan aangeschaft voor de kleine Puck. Hier onze ervaring met het Deryan slaaptentje voor baby’s!

deryan slaaptentje ervaring
Ssttt…. ze slaapt!

Slaaptentje baby van Deryan

In december werd Puck geboren en uiteraard gaat ze deze lente en zomer gewoon mee naar de camping. In onze caravan past geen traditioneel campingbedje (in welke caravan eigenlijk wel?) en gewoon los op bed was eigenlijk ook geen optie. Na de ervaringen met het peutertentje van Deryan kochten we nu dus het babytentje. Het peutertentje is wat groter en hoger, deze hadden we inmiddels al verkocht, anders had ik deze waarschijnlijk gewoon gebruikt. Maar nu gingen we voor een babytentje, Puck was nog wel erg klein met haar paar maandjes oud! Net als het peuterbedje plaatsen we deze gewoon op de rondzit.

De voordelen van een Deryan campingbedje:

  • Dit tentje heeft een opblaasbaar matrasje, dat je in een apart vak ónder de slaapcabine schuift. Zo kan je kindje er nooit onder raken.
  • In de cabine leg je een los matje, dat met klittenband bevestigd wordt. Dit kun je ook makkelijk wassen.
  • Je kunt het tentje sluiten met een rits en rondom zit gaas, zodat het niet benauwd wordt.
  • Het gaas beschermt natuurlijk ook tegen muggen
  • Je vouwt het geheel compact in, het zit in een draagtas (zo’n 36 cm breed en 15 cm hoog)
  • Het hele pakketje weegt nog geen 2 kilo, makkelijk mee te nemen dus!
deryan slaaptentje ervaring
Het matje zit vast met klittenband en deze kun je makkelijk wassen.

Het tentje zelf werkt met het ’twee seconden’ principe, hij vouwt vanzelf uit en staat dus letterlijk in twee seconden. Het matrasje is zelfopblazend. Je draait het ventiel los en laat deze even een paar minuten met rust. Zo kan het matrasje zich goed vullen met lucht. Vervolgens draai je het ventiel dicht en plaats je het matje in een apart vak. Dit kun je afsluiten met een rits. Het losse slaapmatje bevestig je met klittenband in de slaapcabine. Omdat er rondom gaas zit, kon ik het met een gerust hart dichtritsen. Het nadeel hiervan is wel dat het dus niet zo ‘donker’ is én dat ze vanuit hun tentje lekker mee kunnen kijken met wat er verder nog in de caravan gebeurt. Puck moest daarom even wennen met slapen, het is natuurlijk even anders dan thuis. Het is even omschakelen maar uiteindelijk ervoer ze dit als haar eigen rustige plekje. Uiteindelijk sliep ze ook ’s nachts prima in haar tentje. Slapende kindjes….kan ik uren naar kijken.

deryan slaaptentje ervaring
Het matrasje is zelfopblaasbaar en deze plaats je in een apart vak onder de tent.
babyslaaptentje ervaring
Wij plaatsen het babytentje op de rondzit.

Invouwen babytentje

Tja en uiteindelijk moet dat tentje ook weer een keer ingevouwen worden. Ik hoor vaak dat mensen dat lastig vinden (en je zal de eerste niet zijn die het uitgevouwen en al achterin de auto propt). Ik heb een korte video opgenomen waarin ik je de werking van het tentje van dichtbij laat zien én ik help je met invouwen!

Je koopt hier bijvoorbeeld de babyslaaptent. De peuterversie vind je hier.

I love kamperen