Deryan peuter slaaptentje

Zo slaapt je kindje lekker (en jij ook)

Ervaring met slaaptentje voor onze peuter

Het slapen van jonge kinderen op de camping kán best lastig zijn. Een andere omgeving, een kleine ruimte en vaak met meerdere mensen dichter op elkaar dan thuis. Voor baby’s en peuters zijn er goede oplossingen voor in de caravan, tent of vouwwagen. Bijvoorbeeld een (opvouwbaar) slaaptentje,ook wel travel-cot genoemd. Het is namelijk wel zo fijn als zowel jij als je kindje aan de welverdiende rust tijdens de vakantie toekomen (en de buren niet te vergeten).

Slaaptentje peuter

Ik maakte me er zorgen over hoor, toen we voor het eerst als gezin met de caravan weg gingen: het slapen van de kinderen in de caravan. Ik heb 2 zoons. Lenny was afgelopen zomer 4 en Abel 1,5 jaar oud. En die Abel…die slaapt heel licht en kort.

Campingbedje, maar dan handig
Veel gaas, dus lekker luchtig en veilig

Campingbedje inklappen…

Wij hebben geen stapelbed in de caravan, de jongens moesten dus naast elkaar. Hoe zou dat gaan? Abel slaapt nog in een ledikantje. Daar zijn campingbedjes voor uitgevonden, dacht ik. (Je weet wel, die bedjes die nooit meer ingeklapt kunnen worden, tenzij je onlogisch de bodem omhoogtrekt, en dat dan 1 stang niet mee buigt, die dingen). Maar met geen mogelijkheid paste zo’n bedje in de caravan. Dan maar in de voortent? Nee, dat is ook niet ideaal.

Opvouwbaar slaaptentje

Uiteindelijk vond ik de oplossing: een opvouwbaar slaaptentje, speciaal gemaakt voor baby’s en/of peuters! Er is speciale babyslaaptent en een peuterversie. Wij kochten de laatste. Het is zo’n 2 secondentent systeem, dus rits open en HOP VOUW TADAA, hij staat. Er zit een zelfopblaasbaar matje bij dat je onder het tentje vastschuift en een slaapzak die je met klittenband in de tent kunt bevestigen.

Slaaptentje in caravan
Grote broer past er naast

Het voordeel is dat het niks weegt en niet zoveel plek in beslag neemt. Wij hadden het tentje op het bed gezet. Lenny sliep naast hem. Abel lag lekker beschut, maar overal zit gaas zodat het lekker ademt. Na een dag in de buitenlucht waren de jongens snel in dromenland. Tadaa:

Slapend kind
Sssstttt…hij slaapt….

Onze versie is van Deryan (Peuter Luxe heet hij) en ik wil hem graag aan jullie als tip meegeven.
Hebben jullie tips voor het slapen van kleine kinderen op de camping?

Het tentje is in veel kleuren verkrijgbaar. Hier een paar voorbeelden en prijzen:

UPDATE: Inmiddels hebben we er nog een kindje bij en zij slaapt in de babyversie! Hier lees je onze ervaring met het babytentje van Deryan. 

I love kamperen FacebookZoek je meer kampeertips of wil je iets delen over deze slaaptentjes? Volg dan de Facebookpagina met meer dan 9000 andere enthousiaste kampeerders!

6 responses to “Ervaring met slaaptentje voor onze peuter

 1. Nou Karin, geen wijntje erbij voor jou voorlopig hahaha.. hebben ze de tentjes niet in het roze?
  FIjne vakantie!

 2. Wat een uitvinding voor in de caravan!
  Nou vraag ik me af, Als je kleintje gaat staan en tegen de zijkant aan gaat ‘hangen’ valt het bedje dan niet om? Ik zou zoiets graag op onze 2 pers treinzit willen plaatsen maar lijkt me nog best spannend.

  1. Hoi Sanne, daar heb je gelijk in, als ze er echt bewust staand tegen gaan hangen, kan het geheel wel omvallen. Dat was bij ons niet zo erg omdat het op een breed bed stond (of op de grond), maar bij een smallere treinzit lijkt het me ook wel spannend omdat ze dan op de grond kunnen vallen. Succes, Karin

  2. wij hebben dit toevallig dit weekend gehad,
   mijn zoontje ging tegen de zijkant aanliggen en rolde met deryan en al van bed.
   Gelukkig niets aan de hand. Daarna een bedhekje ervoor gezet, en geen problemen meer gehad.

Comments are closed.
I love kamperen