Kampeertips, campings & inspiratie

Kamperen voor gezinnen en beginners

Camping Het Winkel: onze ervaring!

Eindeloze fietspaden, coulissenlandschap, beekjes en watermolens: dat is voor mij de Achterhoek. In deze regio is veel te doen en er liggen mooie historische dorpen én leuke campings. We bezochten de Achterhoek voor 3 dagen en verbleven op recreatiepark Het Winkel in Winterswijk. Deze camping is een prima uitgangspunt om de natuur te beleven en is ook leuk voor kinderen door het buitenbad, de kinderboerderij,  de indoorspeelruimte en de verschillende speelpleintjes. Je kunt hier aan de bosrand kamperen en zo zit je midden in de natuur (hoor ik daar nou een uil?). Ook iets voor jou? Hier lees je onze ervaring met camping Het Winkel!

Ervaring met camping het winkel

Ervaring camping Het Winkel

Het Winkel bestaat uit 2 gedeelten. Op het hoofdgedeelte, waar ook de receptie is, vind je de meeste faciliteiten. Het zwembad ligt centraal bij de ingang en is wat ons betreft het hoogtepunt van de camping. Misschien ook omdat het 32 graden was toen wij de camping bezochten :D. Op dit hoofdgedeelte liggen ook enkele kampeervelden, handig als je dicht bij het zwembad wilt staan. Verder zijn hier de seizoensplekken, de kinderboerderij, speeltuin, restaurant en terras.

Kamperen aan de bosrand

kindercamping achterhoek

Aan de overzijde van de (rustige) weg ligt een ander gedeelte. Hier zijn de camperplekken, chalets, meer seizoensplekken én grote kampeervelden. Op dit gedeelte verbleven wij. Ik hou van ruimte en deze plekken bieden dat: 120 – 150 m2 zelfs. Het zijn velden zonder afscheiding, enkele hebben leuke speeltuintjes voor de deur. Een klein aantal plekken heeft privésanitair maar verder maak je gebruik van de centrale sanitairgebouwen. De mooiste kampeerplekken liggen wat mij betreft aan de bosrand. Hier hoor je het bosleven achter je en de bomen geven schaduw. De velden midden op het terrein zijn meer geschikt voor zonliefhebbers: de beplanting is nog te jong om veel schaduw te bieden. Bij erg warm weer is het dan wel aan te raden om een goede luifel mee te nemen. De camperplekken vooraan het terrein zijn gedeeltelijk bestraat zodat ze bestand zijn tegen het gewicht van de camper. Deze plekken zijn ook lekker ruim en bieden veel schaduw.

Deze leukerd was er ook
De -prima- sanitairgebouwen bij de kampeervelden

Zwemmen in Ibizastijl

Het zwembad van Het Winkel is erg fijn. Een groot diep bad met waterglijbaan (mijn jongens zijn er naar schatting 956x vanaf gegaan) en soms losse speelelementen in het water. Er is ook een gedeelte met bubbels, altijd een succes! Puck vermaakte zich bij het peuterbadje, kleine fonteintjes blijven oneindig fascinerend als je anderhalf jaar oud bent blijkbaar. Verder is het zwembad ‘Ibizastijl’: een ligweide met fijne loungebanken, mooie kunststof vlonders, aangekleed met grassoorten en verschillende bloemen. Lekker plekje, zeker met de hittegolf die losbarstte toen wij er waren.

’s morgens om 7.15 uur: het zwembad is klaar voor de warme dag
De glijbaan is altijd een succes!

Kippies!

Kinderen en de kinderboerderij: het blijft leuk. Het Winkel heeft een grote dierenweide met een pony, geiten, varkens, een kippenpad en een gezellige koe. De dieren zijn duidelijk gewend aan kinderen en komen graag even kennismaken. Puck wist niet zo goed of ze nou hard moest lachen of het veel te spannend vond, dus het werd iets er tussen in haha. Het is ook wat, een zacht dier dat van zo dichtbij even komt kijken…Vlak bij de kinderboerderij ligt ook nog een indoorspeeltuin, fijn als het even wat minder weer is. Verder vooral lekker buitenspelen: er zijn meerdere speeltuinen.

camping kinderboerderij achterhoek
Nieuwe ontmoetingen bij de kinderboerderij
Lukt het?

Het Winkel heeft een snackhoekje en restaurant, met een leuk terrasje onder de bomen. ’s Morgens haal je broodjes in het restaurant, maar voor een supermarkt ga je even naar Winterswijk.

Ik hou hier zo van!

In de omgeving

Je zit hier midden in de Achterhoek, het ligt voor de hand om te gaan wandelen of fietsen. Er ligt een goed netwerk aan fietsknooppunten en via de receptie of deze site kun je je eigen route uitstippelen. Ik ben een stukje gaan wandelen vanaf de camping: binnen 5 minuten loop je in het bos.

wandelen achterhoek
Ik ging elke ochtend even wandelen, rustig de dag beginnen in de natuur (voordat de rest wakker wordt.) Dit is direct tegenover de camping.
Na 5 minuten sta je hier <3
Deze was ook al vroeg wakker en riep om eten (denk ik?)

Uit eten met kinderen vind ik vaak nogal een uitdaging. Na een tijdje blijven ze echt niet meer zo braaf op een stoel zitten en dan is het wel fijn als er iets te doen is. De camping heeft zelf een restaurant met speelhoek, maar tijdens onze tocht door de omgeving zijn we pannenkoeken gaan eten Sevink Molen, waar een grote speeltuin bij ligt. Lekker buiten op het terras terwijl de jongens (en zelfs Puck) zich prima vermaken, ideaal. Bij slecht weer is er ook een indoorspeeltuin bij.

sevink molen
Jij zit mooi aan een drankje, zij rennen hier door de speeltuin. Deal or no deal?

Zijn jullie gezellig samen? Ga dan lekker op het terras zitten bij Berenschot’s Watermolen. Wat een idyllische plek aan het water zeg!

Om het hoekje ligt een fijn terrasje. Dit ligt 10 minuten van de camping vandaan.
Oneindig fietsen

Echte kampeerders kennen Obelink vast wel. Deze mégakampeerwinkel ligt ook in Winterswijk. Wij brachten er een paar uur door. We hadden niks nodig en kwamen toch weer met wat spullen thuis, ken je dat..? Winterswijk is sowieso een leuke plaats, je kunt er goed winkelen en er zijn veel terrasjes.

De Achterhoek is leuk voor een weekend en prima voor een langer verblijf. Zóveel te doen en te zien! Het Winkel is een mooi startpunt voor je activiteiten. Kampeer jij wel eens in de Achterhoek en heb je tips? Deel ze hieronder of op de Facebookpagina. 

Ik deed real life verslag via Instagram Stories. Hier kun je nog even meekijken:

 

 

 

 

Camping het Winkel heeft ons uitgenodigd om bij hen te komen kamperen. Zoals altijd krijg je onze eerlijke mening, daarover lees je hier meer. 

I love kamperen