Domaine de la Bergerie

Kamperen in de Provence

Camping Domaine de la Bergerie

De Provence: het is een populaire bestemming voor veel Nederlanders en ook wij komen er graag.  De glamour van de bekende kustdorpen, de rauwe natuur (zoals de Gorges du Verdon en de groene eilanden voor de kust) en natuurlijk de stranden waarderen wij erg en ik kom er telkens weer terug. Eind mei bezochten we de omgeving van Fréjus en Saint-Tropez. We verbleven met onze drie kinderen op camping Domaine de la Bergerie, een vijfsterrencamping in Roquebrûne sur Argens. Netjes, groen en met attente medewerkers. Wel sterke kuitspieren kweken… 

Familiecamping in de Provence

Domaine de la Bergerie is met de omgeving meegebouwd: geen saaie rechte laantjes, maar afwisselende plekken onder de bomen. Een groot deel van de camping bestaat uit luxe chalets, een ander deel uit kampeerplekken van variërende grootte. Zoals je van een vijfsterrencamping mag verwachten zijn er grote zwembaden, een lekker restaurant (mooi uitzicht), een knappe winkel en animatie in de vakanties. Prima voor gezinnen ook.

 

domaine de la bergerie roquebrune
Welkom!

Lekker groen en privacy

Wij reisden met een kleine baby (paar maandjes oud) en onze jongens (4 en 7 jaar). We kozen tijdens deze vakantie voor een chalet, vanwege de korte tijd zagen we het niet zitten om met Puck 2 x 2 dagen te gaan rijden. Deze nogal luxe ‘stacaravans’ liggen tegen de heuvel aan gebouwd tussen de bomen. Hierdoor heeft elk chalet een ander uitzicht en vooral ook veel privacy. Hier zit je niet op een rijtje met de andere buren en dat vond ik echt een pluspunt. Wij zaten in ‘mobile home Premium’ en ik kan niet anders dan hier heel enthousiast over zijn. Een grote veranda, met schaduwdoek overspannen, fijn als het erg warm wordt. Binnen drie slaapkamers (de baby kon zo slapen op een eigen kamer), een keuken en 2 compacte badkamers. Leuk detail vond ik de buitendouche, de jongens hebben het er nu nog over 🙂 Buiten was ook een BBQ gemonteerd aan de veranda.

chalet domaine de la bergerie
Het chalet; lekker buitenleven door de veranda

zwembad camping domaine de la bergerie

Sterke kuitspieren?

De ligging tegen de heuvels is prachtig, maar betekent wel dat je redelijk moet klimmen als je in een chalet verblijft. Wij zaten best ver van het zwembad en de winkel en de kinderwagen meesjouwen was een aardige onderneming. Kan ook aan mijn conditie liggen :-O Maar: in het hoogseizoen rijdt er een treintje over de camping die je bij verschillende centrale plekken af zet. Dat scheelt je zweten met 30 graden!

Kamperen onder de oude bomen

De kampeerplekken liggen een stuk centraler en vlakbij het zwembad, de winkel en het restaurant. Hier is het vrij vlak, dus geen dagelijkse bergbeklimmingen. De plekken liggen speels door elkaar en zijn afgescheiden met heggen. Ik vond het een sfeervol gedeelte, zo onder de oude bomen. Even goed kijken welke plek geschikt is voor jou: de plaatsen ‘classique, comfort en grand comfort’ zijn ongeveer 80 m2 groot, de premium plaatsen (met prive sanitair) zijn 130 m2. Die laatste hebben mijn voorkeur vanwege de ruimte, maar dat ligt natuurlijk voor iedereen anders.

Zwembad met parasollen

Kijk, met dit uitzicht is het direct vakantie toch? Het zwembadcomplex heeft verschillende baden, 1 waar ‘baantjes trekken’ mogelijk is en verder de grote baden met de glijbanen en kinderfonteintjes. Er is een binnenbad, prettig als je in voor- of naseizoen hier verblijft. Er waren eind mei ruim voldoende ligbedden, geen handdoekenrace hier… Hoe dat in een kindervakantie is weet ik niet, ik kan me voorstellen dat het dan wel flink drukker is. Het restaurant biedt zowel lokale gerechten als de bekende hamburgertjes, ik vond het er gezellig op het terras onder de bomen. Er is ook een afhaalmogelijkheid en in het hoogseizoen is er ook een snackbar open.

kindercamping cote d'azur
Keuzes, keuzes….

De omgeving

De camping ligt op 10 minuten rijden van zowel Frejus als Saint Maxime. De weg naar Saint Maxime voert door de bergen, heerlijke uitzichten over de zee onderweg. In deze populaire dorpen kun je zo fijn struinen, de marktjes bezoeken en een terrasje pakken.

Langs de kustweg zijn vele mogelijkheden om te parkeren en het strand op te gaan. Op zo’n 20 minuten rijden (zonder file..) ligt het bekende Saint Tropez, Grimaud is zeker de moeite waard en vergeet Nice niet. In het hoogseizoen staat deze regio wel bekend om de drukte en de files richting populaire dorpen. Als je de moeite neemt iets verder te rijden, bv richting Le Lavandou, laat je de ergste drukte een beetje achter je en wordt je getrakteerd op mooie baaien. Daar snap je waarom dit de Cote d’Azur heet <3.

Le Lavandou: even rijden maar dan kun je wel in alle rust chillen (in mei)

Deze omgeving is rijk aan mooie campings. Een goed overzicht vind je hier op Provence campings, daar zie je ook campings die soms niet op de bekende Nederlandse ‘zoeksites’ staan, dus goed om eens doorheen te bladeren!

 

I love kamperen