Vlak bij Saintes Maries de la Mer

Kamperen voor gezinnen en beginners

Camping De la Brise – Saintes Maries de la Mer

Als je de Camargue bezoekt, kom je zeker in Les Saintes Maries de la Mer. Vlak bij dit zonnige dorp (met vele terrassen) ligt Camping De la Brise. De la Brise is eenvoudig en ligt aan het strand, heeft een zwembad én ligt op loopafstand van het centrum. Prima voor een kort verblijf en een goed uitgangspunt om de Camargue verder te ontdekken.

De camping (3 sterren) biedt verschillende soorten accommodaties, maar ook kampeerplaatsen voor een tent of caravan. De plaatsen hebben een zanderige ondergrond en er staan veel struiken. Ik bezocht de camping in eind september en toen was het een comfortabele 25 graden. In de zomer kan het flink warmer zijn in de Camargue en dan lijken de bomen en struiken me behoorlijk prettig voor de schaduw.

Camping la Brise
Kampeerplek op de la Brise

Aan het strand en een zwembad

De stranden in deze regio zijn lekker breed en vanaf De la Brise loop je zo het strand op. Voor kleine kinderen is het zwembad ook leuk: er is een glijbaan en een speelgedeelte voor kleintjes. In de zomervakanties zorgt een animatieteam voor activiteiten, maar dit heb ik dus niet kunnen meemaken in september. Leuk is dat ze dan ook in zee allerlei activiteiten zoals aquagym doen.

Het strand bij Les Saintes Maries de la Mer. In de zomervakantie is het hier een stuk drukker.

Ik vind dit een fijne camping voor een korter verblijf, of als je graag heel centraal bij het dorp Les Saintes Maries de la Mer zit. Je kunt hier uren op een terrasje van het uitzicht over de zee genieten, een stierenshow bijwonen of lekker winkelen. De camping wordt in de zomer ook veel bezocht door jongeren die in deze regio hun vakantie vieren en dat is iets om rekening mee te houden. De regio is een populaire vakantiebestemming voor Franse en Duitse gezinnen. Als je met je gezin langer wil blijven, is camping Le Clos du Rhone ook een optie om te overwegen.

Boulevard Les Saintes Maries de la Mer

Bezienswaardigheden Camargue

De Camargue is een prachtige regio. Het staat bekend om de natuur en Camarguepaarden, een rit door de moerassen is zeker aan te raden. Hier lees je daar meer over. Verder zie je in de velden veel stieren, zij horen al eeuwenlang bij de streek en worden oa gebruikt voor de (niet bloederige!) stierenshows waar jonge mannen proberen de versiering van de hoorns te pakken. Kijk niet gek op als je onderweg Flamingo’s tegenkomt op de roze zoutvlaktes! Mijn ervaringen in de Camargue lees je hier.

Ben jij wel eens op Camping De La Brise geweest? Deel je mening hieronder of met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina. 

I love kamperen