Paardrijden in de Camargue

Op prachtige paarden

Paardrijden in de Camargue

Prachtige witte paarden met lange zwarte manen: vroeger vond ik de Camarguese paarden al zo bijzonder in mijn ‘Penny plaatjesboek’. De Camargue is een van oorsprong wild paardenras en heeft een heel herkenbaar uiterlijk. Ze leven in de Zuid Franse regio de Camargue, een bijzonder natuurgebied. Je kunt deze streek tijdens je vakantie heel goed vanaf een paardenrug beleven. In dit artikel geef ik je tips voor paardrijden in de Camargue.

Rijden langs de flamingo’s en zoutvlaktes

Camargue paarden maken deel van van de rijke culturele historie van deze streek. Ze zijn niet zo groot maar wel sterk. De paarden worden nog altijd gebruikt door lokale veehouders om hun kudde met runderen bij een te drijven. Het is heel gaaf om daar eens een demonstratie van bij te wonen! Het landschap is vlak maar veelzijdig: er wordt veel zout gewonnen waardoor het water een roze gloed heeft en het ligt vlak langs de kust. Het is de enige plek in Frankrijk waar je Flamingo’s tegenkomt! Uitstekende omgeving voor een paardenrit.

In 2 uur de Camargue verkennen te paard!

Promenades à cheval: paardrijden in de Camargue

Langs de wegen richting Les Saintes Maries de la mer zie je veel borden met ‘Promenades à cheval’, waar de dieren wachten voor een ritje. Je gaat in een groepje (of alleen met je eigen gezelschap als je dat wil) na wat uitleg op pad. Wees niet bang als je geen ervaring hebt: de paarden zijn hieraan gewend en lopen rustig. Ik denk zelfs dat ze de weg naar huis wel weten, mocht je ooit verdwalen 🙂 Je loopt over de zoutvlaktes, langs het strand en door water en bossen. Wel een lange broek mee! Ik was bij Les Cabanes de Cacharel en de paarden zagen er goed verzorgd uit. Een ritje van zo’n 2 uur kost je 30 euro pp.

paardrijden Camargue
Je rijdt door de moerassen, door het bos en over het strand
Les Saintes Marie de la Mer
Les Saintes Marie de la Mer: terrasje, stierenarena, paardrijden of het strand: kies maar 🙂

Historie Camargue paard

De geschiedenis van deze paarden en de streek gaat eeuwen terug. Al in de achtste eeuw werd er over dit ras gesproken. Wil je meer weten over de historie van deze paarden en de regio? Bezoek dan Mas de la Cure, waar je een rondleiding krijgt over een manade en meer te weten komt over de rol van deze dieren in deze streek.

De paarden worden nog altijd gebruikt om kuddes stieren bij een te drijven. Aanrader om een demonstratie bij te wonen!

In de Camargue kun je natuurlijk ook heel goed kamperen! Hier lees je meer over de streek. Wij bezochten hier 2 campings. Lees hier onze ervaring met camping De La Brise en camping Le Clos du Rhône.

 

Heb jij ervaring in de Camargue of zoek je informatie? Deel het met duizenden andere kampeerders in de Facebookgroep! 

I love kamperen