Zonsondergangg Le Clos du rhone
Genieten aan de kust!

Kamperen voor gezinnen en beginners

Camping Le clos du Rhône

Op je slippertjes het strand op slenteren, het ruisen van de zee, spelen in het zand en ’s avonds met een koel glas wijn de zonsondergang bekijken. Voel je het? Dit is voor mij echt een vakantiegevoel. En dat had ik op camping Le Clos du Rhône in Les Saintes Maries de la Mer. Groot pluspunt: de omgeving. Want deze camping ligt midden in de prachtige Camargue. Hier lees je onze ervaring!

clos du rhone ervaring

’s morgens vroeg, als de zee rustig is en je alleen de zee hoort <3

Kampeerplaatsen en cabins

Le clos du Rhône heeft 4 sterren en ik vind het fijn dat er goede ‘mix’ is tussen cabins en kampeerplaatsen, zodat er echt nog het campinggevoel aanwezig is. De caravans, tenten en campers staan in laantjes bij elkaar, de accommodaties liggen dichter aan het strand.  Een aantal accommodaties ligt zelfs zo dicht tegen de duinen dat je vanuit je bed ongetwijfeld de zee kunt horen. Als je niet zo van het zoute water houdt, kun je ook gewoon naar het zwembad (met glijbaan en spa) gaan.

clos du rhone
Zo’n overkapping lijkt me best handig in de zomer
clos du rhone
De laantjes met kampeerplaatsen

 

Overkapping op je kampeerplekje

Ik bezocht deze camping eind september en het was toen elke dag zo’n 25 graden. Hoogzomer kan het flink heet zijn hier. Je kunt kiezen voor een kampeerplaats met overkapping, dan ben je daar wat meer tegen beschut. In de zomervakantie is er ook een animatieprogramma op de camping, ik heb dat nu niet meegemaakt.

Het zwembad, nu lekker rustig maar in de zomer ongetwijfeld anders

clos du rhone zwembad

Flamingo’s en stieren

Dik pluspunt is dus dat je vanaf de camping zo het brede strand op loopt. De natuur is hier mooi en als je door de omgeving rijdt kom je ongetwijfeld flamingo’s, Camargue paarden, stieren en roze zoutvlaktes tegen. Je kunt hier overigens ook prima fietsen! De camping ligt zo’n kwartier rijden vanaf het dorp Les Saintes Maries de la Mer, een leuk toeristisch plaatsje waar je kunt winkelen, genieten op een terrasje of een stierenshow kunt bekijken. Letterlijk ‘hoogtepunt’ is het uitzicht vanaf de kerk. In het hoogseizoen rijden er regelmatig gratis shuttlebusjes vanaf de camping naar het dorp.  Meer over de Camargue lees je hier.

Saintes Maries de la Mer
De keuzes in Saintes Maries de la Mer 🙂
Boulevard Les Saintes Maries de la Mer
Boulevard en leuke terrasjes aan het strand: Les Saintes Maries de la Mer is een prima vakantiedorp

Deze regio wordt in de zomer veel bezocht door Fransen en Duitsers, de kans dat je hier je buurman uit Nederland treft is een stuk kleiner dan op andere plekken 🙂 Ik vermoed dat de animatiemedewerkers dan ook geen Nederlands zullen spreken. Het sanitair was keurig toen ik er was, er is een kinderafdeling en dat vind ik toch altijd wel handig. Er is een klein winkeltje en ’s morgens kun je verse broodjes halen. Blijft een feestje vind ik, ontbijtje op vakantie 🙂

Dichter bij het dorp ligt ook camping De la brise, daar ben ik ook geweest en hier lees je daar meer over. 

Dus een leuke niet al te grote camping dit, in een prachtige omgeving! Ben jij hier geweest? Deel je mening dan met duizenden andere kampeerders op de Facebookpagina. 

I love kamperen