Camping PIantelle

Onze ervaring aan het Gardameer

Ervaring camping Piantelle Gardameer

Het Gardameer is een van onze favoriete bestemmingen! Ik hou van de sfeervolle Italiaanse dorpen en het prachtige uitzicht. Ook voor de waterrecreatie en gezellige markten komen wij graag terug. Eerder verbleven we aan de oostzijde, afgelopen jaar kozen we voor de rustigere westzijde van het meer. Hier onze ervaring met camping Piantelle in Moniga del Garda!

Camping Piantelle ligt direct aan het Gardameer en heeft een eigen kiezelstrand en zwembad. Voor de échte Italiaanse pizza hoef je de camping niet af! Voor kinderen is dit een heel geschikte camping, het is overzichtelijk en er zijn leuke activiteiten.  Ook fijn: ik vond de kampeerplaatsen redelijk betaalbaar voor deze locatie. Mijn tip is wel goed te kijken welke plek je boekt, zeker als je veel ruimte nodig hebt.

Voor de kinderen

Voor onze jongens (toen 3 en 6 jaar) was dit fijne vakantie. Zwemmen in het zwembad, ’s avonds visjes vangen in het meer, grote pizza in het restaurant, genoeg herinneringen! Het zwembad is ruim en heeft een apart deel voor de peuters, er staan verschillende waterspellen en veel ligbedden (ik zag wel wat handdoekjeleggers ’s ochtends…kunnen we daar alsjeblieft mee stoppen?) . Er is geen glijbaan.

zwembad piantelle
Prima zwembad! Niet overdreven druk in het hoogseizoen.

.
Het animatieteam zorgt in het hoogseizoen twee maal per dag voor activiteiten in de miniclub en juniorclub, zoals knutselen, speurtocht, schminken, playbackshow etc. ’s Avonds is er een show in het theater bij het restaurant. Elke avond druk bezocht!

Schminken met het animatieteam blijft leuk, zeker als je daarna levend Pokemon Go gaat spelen 🙂

Waterballonnenbattle!

Heel leuk is de waterballonnenbattle: met twee grote katapulten kun je met je hele gezin watergevecht houden tegen de buren. Ik had dit nog nooit gezien en dit was de hele dag een groot succes bij kinderen en zij die zich nog kind voelen 😉 (*steekt vinger op*)

Aankomst elke dag, sanitair en wifi

Groot voordeel van Piantelle vind ik dat je zelf de aankomst- en vertrekdag kunt kiezen voor de kampeerplekken. Je zit dus niet vast aan de weekenddagen en kunt zo de drukte op de snelwegen wat omzeilen. Wij verbleven er 16 dagen. Er is wifi op de camping bij het restaurant, zwembad en de receptie. De kwaliteit is afhankelijk van de drukte en daardoor erg wisselend.
Het sanitair is netjes en wordt regelmatig schoongemaakt. Er is een apart gedeelte met kindertoiletten en kinderdouches.

Kleine kampeerplekken in Italië?

Piantelle heeft veel gewone kampeerplaatsen voor tenten, caravans en campers. De stacaravans staan grotendeels samen op een ander deel van de camping. Daardoor heeft het nog echt de good old campingsfeer, wij houden daarvan. Er zijn XXL plekken, afgescheiden met heggen en deze hebben veel schaduw en gras. Dit zijn de fijnste plekken als je een grote caravan of camper hebt, maar let op: deze zijn in november vaak al volgeboekt!

De XXL plekken

Er is een apart veld voor tenten (de Bravoplekken), prachtig gelegen tussen de olijfbomen en vlak bij het zwembad. Richting het meer liggen de Alfa en Lago plekken. Wij hadden een Alfa plek van zo’n 75 m2. Italië staat bekend om de krappe plekken en dat bleek hier wel. Een caravan met voortent én luifel past niet (wij gebruikten dus alleen de voortent) en we zaten redelijk dicht op onze buren omdat de auto ook nog op de plek hoort. Dat is iets om rekening mee te houden. De Alfaplekken liggen op een verhoging, wat handig is bij veel regenval maar bijzonder onhandig om zonder mover je caravan op te plaatsen. Wij hebben onze tijdelijke buren lief aangekeken.

Met je tent onder de olijfbomen, prachtig veldje!

Kamperen met uitzicht Gardameer

De Lago plekken hebben een prachtig uitzicht over het meer. Ook deze zijn snel volgeboekt in het hoogseizoen en dat snap ik! Deze plekken zijn zo’n 70 m2 en dus niet heel ruim. Maar het uitzicht maakt hier alles goed:  elke dag de zonsondergang met een verse cappuccino bekijken….

De Lagoplekken kijken zó over het Gardameer. Dit wandelpad leidt tot in het dorpje en de haven, gezellige sfeer ’s avonds!

De luxe stacaravans en vaste tenten van touroperators (oa Rent-a Tent en Go4Camp bieden accommodaties hier) hebben een eigen deel op de camping. Tussen de kampeerplekken staan ook wat stacaravans van de camping zelf.

De omgeving: leuke dorpen en het veerpontje

Als je hier verblijft is het leuk om de dorpen langs het meer te bezoeken. Je komt er met de auto (zonder files ben je in ongeveer 60 minuten in Bardolino) of met de pontjes die over het meer varen. Onze ervaring met de veerpont over het Gardameer lees je hier!

 

IJsjes eten in Sirmione

Ik maakte een korte video op Piantelle, zodat je een beter beeld krijgt. Heb je vragen over de camping of wil je ook jouw ervaring delen? Laat hieronder of via Facebook je bericht achter!

I love kamperen