Met het pontje het meer over

Lees hier hoe dat werkt

Pont Gardameer

Wanneer je verblijft aan het Gardameer weet je dat de wegen rondom het meer erg druk kunnen zijn. Zeker het populaire zuiden staat bekend om files op de toeleidende wegen. Om jezelf stress in een warme auto te besparen, kun je gemakkelijk gebruik maken van de veerpont over het Gardameer. Deze brengt je bij alle bekende steden en dorpen, zonder files en parkeerproblemen. Het is echter geen snelle verbinding en ik vond dit ook een vrij prijzige optie.

Pontje Moniga del Garda – Bardolino

Wij verbleven in Moniga del Garda en besloten een dagje naar Bardolino te gaan. Er gaat geen rechtstreekse verbinding, we stopten bij Manerba, Sirmione, Peschiera, Lazise, Cisano en tenslotte Bardolino. Dat is geen straf, het is een leuke boottocht en je hebt onderweg een mooi uitzicht. Daarentegen is het niet bepaald een snelle verbinding, wij deden er ruim twee uur over om aan de overkant te komen.

pont gardameer ervaring
Water en bootjes doen het altijd goed bij kinderen

Kosten pont Gardameer

De kosten voor de veerpont over het Gardameer zijn uiteraard afhankelijk van de afstand die je aflegt. Als voorbeeld:

Moniga del Garda naar Sirmione kost € 10,00 voor een retour voor volwassenen en € 6,60 voor een kind (en duurt 37 minuten enkele reis)
Moniga del Garda naar Bardolino kost € 19,60 voor een retour voor volwassenen en € 11,90 voor een kind. (en duurt dus ruim 2 uur met de normale verbinding)

Nog meer voorbeelden:
Bardolino – Peschiera: € 13,00 retour voor volwassenen
Garda – Lazise: € 10,00 retour voor volwassenen
Deszensano – Riva: € 30,20 retour voor volwassenen

Pont Gardameer 06

Er zijn ook snelle verbindingen, hiervoor betaal je meer en deze gaan vanaf de grotere plaatsen 4x per dag. Wil je je van tevoren helemaal voorbereiden, dan vind je hier een prijslijst en vaarschema. De medewerkers van de organisatie zijn echter zeer behulpzaam en vriendelijk, ze spreken goed Engels en Duits en adviseren je graag. Dus ‘go with the flow’ is hier prima, je hoeft er geen thuisstudie van te maken!

Welcome on board
Welcome on board

Honden mogen mee op de pont (tegen betaling). Kinderwagens en rolstoelen hebben gemakkelijk toegang. Fietsen mogen niet op alle boten mee, check hiervoor het tijdschema.

Veerpont auto Gardameer

Tussen Limone – Malcesine en Moderno – Torri varen ferry’s waar ook de auto op kan.

Ervaring veerpont Gardameer

Voor korte afstanden is de veerpont zeker een aanrader. Je staat niet in de file en hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats (die je vaak ook moet betalen). Onderweg heb je een mooi uitzicht op de vele mooie villa’s en natuur en op het water waait een verfrissend briesje. Hou wel rekening met de lange vaartijd op langere afstanden, ‘even’ een markt bezoeken kan zomaar de hele dag duren zoals bij ons 🙂

Pont Gardameer 04

I love kamperen