Landal camping Esonstad

Genieten in de rust

Landal camping Esonstad

Al een hele tijd geleden brachten wij een heerlijk weekend door in een huisje in Esonstad in Friesland, maar dit bijzondere park heeft ook een eigen camping! De camping ligt op een apart gedeelte, zodat je in alle rust kunt kamperen. Het park is wel op loopafstand en dat is fijn, want zo kun je gebruik maken van alle faciliteiten daar. Hier lees je meer over Landal camping Esonstad

camping esonstad landal

Landal camping Esonstad

Esonstad ligt in Friesland (Anjum), bij Nationaal Park het Lauwersmeer. Veel lucht en ruimte, dat gevoel heb ik altijd daar. De kampeerplaatsen worden omringd door water. Daar kun je lekker vissen of op het water spelen, maar als je kleine kinderen hebt is het wel een aandachtspunt. De kampeerplaatsen zijn ruim (zo’n 115 m2) en liggen midden in de natuur. Wat ik zelf erg handig vind: je kunt op elke dag aankomen en vertrekken en zit dus niet vast aan ‘wisseldagen’ (vaak zaterdag). In het voorseizoen kun je ook voor 1 nacht boeken, in het hoogseizoen is het minimumverblijf 3 nachten. Honden zijn toegestaan, al vind ik de toeslag van € 5,25 per dier per nacht best fors.

Landal Esonstad kamperen
Lekker de ruimte!

Faciliteiten Esonstad

Het ‘huisjespark’ ligt dichtbij. Dit is een park dat gebouwd is als oude vestingstad, heel sfeervol. Bij dit park zijn mooie faciliteiten:

 • Overdekt zwembad met apart peuterbad
 • Verschillende restaurants, zodat je van ontbijt tot diner terecht kunt
 • Een supermarktje
 • Een Pitch&Putt golfbaan
 • Een eigen animatieteam
 • Diverse speeltuinen
 • Natuurlijk is ook Bollo er, de mascotte van Landal
 • Wellness met mogelijkheden voor massage en beautybehandelingen (voor als je helemaal niet lekker lag op je luchtbed 😉 )
 • Verhuur van bootjes en waterfietsen
 • zwembad landal esonstad
  Het zwembad

Kamperen in Friesland

Ik vind Friesland zelf altijd een fijne omgeving om te kamperen, omdat je de rust en natuur kunt afwisselen met gezellige dorpen en veel (water-) activiteiten. Vanuit Anjum kun je makkelijk het Nationaal Park Lauwersmeer gaan ontdekken. Hier kun je goed wandelen (het Natuurpad is ook leuk voor kinderen), fietsen of vissen. Er is een huttenbouwbos en een waterspeeltuin.

kamperen aan het water
Gooi even een hengeltje uit…

Het is ook leuk om vanaf de camping eens een bezoek te brengen aan zeehondencentrum Pieterburen. Er zijn ook verschillende musea in de buurt en vergeet vooral niet af en toe een terrasje te pakken!

Bekijk de camping hier

 

 

 

I love kamperen