Slapen op een indoor camping

Overdekt kamperen

4 tips voor een indoor camping

Kamperen zonder koude grond, nat gras of regenbuien op een lekkende tent. Dát kan op een indoor camping. Op een indoor camping kun je overnachten in een caravan of tent die in een overdekte ruimte staat. We hebben een paar ontzettend leuke indoorcampings ontdekt met originele overnachtingsplekken. Een goede tip voor een weekendje weg!

indoor camping titel

  1. Indoor camping Alkmaar (Inmiddels gesloten)

Deze indoor camping is helemaal ingericht in jaren ’60 stijl. Je kunt er overnachten in een pipowagen of in gave retromodellen. Op de vloer ligt eeuwig-groen gras, de campingstoelen staan voor je klaar en je tanden poets je ’s avonds ‘buiten’ bij het washok. Je kunt er een leuk groespuitjes van maken, je kunt er met 10 personen tegelijk terecht. Maar er is ook een privécamping 🙂
Deze indoorcamping ligt centraal in Alkmaar en is dus leuk voor een weekendje weg.

indoor camping alkmaar
In jaren 70 stijl! (compleet met mattenklopper)

2. Basecamp Bonn

Basecamp Bonn is wel echt de meest trendy coole place to be. In een voormalige opslagloods staan héle gave caravans. Je kunt kiezen uit 16 caravans, een VW busje, een Trabant met tent op het dak, een Airstream of, waarom ook  niet, 2 treinen. Je kunt je eigen plekje kiezen: wil je slapen in the Drag Queen, de Jägerhütte of (mijn favoriet) de A-Wop-Bop-A-Loo-Bop? Binnen deel je uiteraard de facililiteiten en bij je overnachting krijg je ook een lekker ontbijtje. Er is zelfs een BBQ plek, een foodtruck én een ‘beergarden’. Prima voor een feestelijk weekendje weg lijkt mij!

indoor camping in bonn
the Drag Queen 🙂

3. Kamperen in een bloemenkas (Groote Wijzend)

De Groote Wijzend geeft indoor camping weer een iets andere touch. Luxe safaritenten staan hier in de bloemenkas, waardoor je nooit last hebt van slecht weer. Je hebt direct toegang tot je privéterras aan open vaarwater mét eigen aanlegsteiger. Rondom je tent groeien bloemen, druiven en perziken in de kas. Dat  geeft een lekker mediterraans sfeertje. In deze regio van Noord Holland zijn veel leuke steden en dorpen, dus dit is een fijne bestemming.

overdekt kamperen
Onderdak en toch lekker buiten verblijven

4. Treck Hostel indoor camping Gent

Een stedentripje Gent en toch lekker het campinggevoel? Bij Treckhostel Gent slaap je in een oude steenbakkerij en de sfeer hiervan is behouden. Binnen staan caravans én tenten. Ook hier kun je samen met je campingburen bbq’en of eens meedoen aan een yogales! En kom je na een dagje Gent moe terug, schuif je lekker aan in bar ‘de Treckhaak’. Deze indoor camping is heel recent geopend, check de website voor de mogelijkheden!

indoor camping gent
Kamperen in een oude steenbakkerij

Heb jij tips voor meer indoor campings? Laat ze op de Facebookpagina achter!

I love kamperen